Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
25-07-2013, 04:44 PM,
Post: #1
Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
Code:
http://www.mediafire.com/view/4h7syhc5lpb5ss7/cARTA_ORGANISASI.xlsx

Assalamualaikum sahabat yang ku cintai musyuk2..

cane ye nak fit kan carta yang sy buat tu ke dalam 1 page.. untuk di printkan?
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
25-07-2013, 04:48 PM,
Post: #2
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
pahmi hacker ~cr2~cr2~cr2~cr2

pas balik sejid, insya'allah aku tolong Big Grin
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
25-07-2013, 04:52 PM,
Post: #3
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
(25-07-2013, 04:48 PM)matz Wrote: pahmi hacker ~cr2~cr2~cr2~cr2

pas balik sejid, insya'allah aku tolong Big Grin

kalau boleh lagi awal bagi sekali stepnya bagus jugak ;d
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
25-07-2013, 05:22 PM,
Post: #4
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
Pegi kat VIEW > select PAGE BREAK PREVIEW > start edit GayFace

http://hostr.co/dcvvRLL901Z2
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
25-07-2013, 05:41 PM,
Post: #5
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
thanks bro. lap u so much ;d Thumbs Up
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
25-07-2013, 06:07 PM,
Post: #6
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
http://hostr.co/Z5cMiGBbLdVa

klo convert ke PDF, dia jadi mcm ni...
sebab ko buat tulisan dia small-small...dapat macam tu la..

selalunya, benda ni aku buat dekat Word..Hmm

teruskan usaha Big Grin
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
25-07-2013, 08:50 PM,
Post: #7
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
buat kat word? buat kat word cane? ak buat kat excel senang sikit.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
26-07-2013, 06:59 AM,
Post: #8
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
Buat macam mana? Buat aje la...

Manually lukis kotak2 tu.. atau automatically, guna SMART ART
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
26-07-2013, 08:50 AM,
Post: #9
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
Select area yg ko nak print > Copy
Lps tu paste kan dkt Ms Word > Print

Aku dah buatkan nah, tp aku save dlm PDF. tinggal nak print je https://dl.dropboxusercontent.com/u/9169...ed%201.pdf
[Image: GteM3.png]
Reply
26-07-2013, 09:58 AM,
Post: #10
RE: Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel
Pahmi..

carta organisasi ko ni..too small.. GayFace

font dia kena besarkan..baru lawa..
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [ASK] Masalah dalam back connect KelawarXSS 9 791 01-01-2013, 01:50 AM
Last Post: Stalker
  Istilah Bab* dalam makanan ninja 4 665 22-04-2012, 03:27 PM
Last Post: PATI
  Apakah Hukum bersiul dalam islam? shadowmacx 9 7,817 20-03-2012, 10:40 AM
Last Post: NagaSiren
  Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah R1R1BELANKAS 9 2,687 07-03-2012, 08:17 PM
Last Post: R1R1BELANKAS
  trend terkini dalam bidang ICT [mainstream] mim0 1 770 03-02-2012, 09:31 PM
Last Post: d3ck4
  Siapa Abang besar dalam bidang ICT di Malaysia? marblesbubbles 40 5,274 18-01-2012, 12:15 PM
Last Post: shad0w
  [TuT] HardlyWork.in > Membuat Facebook Seperti MS Excel rapple86 8 795 05-01-2012, 02:13 PM
Last Post: rapple86
  fakta sejarah dalam buku teks dipalsukan? ninja 26 3,934 01-09-2011, 07:44 PM
Last Post: fatah
  Amaran 2012 dalam Ar-Rahmaan! ninja 34 6,095 23-07-2011, 07:35 PM
Last Post: ZackStark
  Jin kacau perbualan dalam telefon ! azraindie 26 3,687 01-07-2011, 07:01 PM
Last Post: thedanielaaa95

Forum Jump: