Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thunderbird server goes down
09-07-2013, 04:22 PM,
Post: #1
Thunderbird server goes down
Assalamualaikum Tbdians.

Ofismate sy guna thunderbird utk email dia. Selalu guna ok je. Harini pagi td bila die refresh utk dpt new email tetiba ada popup showed:

Server ali@company.com.my has disconnected. The server may have gone down or there may be a network problem.

So dah sehari suntuk cari solution dia. Sy tak tahu pasal thunderbird ni.Google-google bru dpt tahu benda ni dah salah satu bug dlm thunderbird.Try resolve gune solutions dlm google. tp macam boss Mohon sesiapa terer ekspert pasal thunderbird ni. Jasa anda amat dihargai.
Reply
09-07-2013, 04:56 PM,
Post: #2
RE: Thunderbird server goes down
tu mcm email server dia yg prob tu.bkn prob thunderbird
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
09-07-2013, 05:04 PM,
Post: #3
RE: Thunderbird server goes down
betul ke email server dia OK? kot email server dia yg prob..
[Image: GteM3.png]
Reply
09-07-2013, 05:39 PM,
Post: #4
RE: Thunderbird server goes down
assume disini thunderbird dah updated to latest version? 2nd step check mail server
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Subdomain untuk Server ransom 7 588 02-07-2013, 03:24 AM
Last Post: ransom
  PERTANYAAN [ Bagaimana hendak membuat private server] ExploiteDCoder 9 1,021 16-03-2013, 01:12 AM
Last Post: anthrax
  Home server? servant_fox 15 2,520 24-09-2012, 01:50 AM
Last Post: Skiddies
  wamp server error kayman120 7 1,177 24-09-2012, 01:47 AM
Last Post: Skiddies

Forum Jump: