Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Steganography] Celen Pati
09-07-2013, 07:02 AM, (This post was last modified: 09-07-2013, 09:48 PM by PATI.)
Post: #1
Lightbulb  [Steganography] Celen Pati
hi, celen pati senang je ^^
sangat easy ^^ level -1/10 ;d;d

Objektif :
find the hidden message dlm gmbar dibawah ;d


.png   senang.png (Size: 305,28 KB / Downloads: 295) <-- gamba, sori kecik je OK

hadiah topup rm10 ke maxis/celcom sahaja boss
pemenang dikira bedasarkan jawapan yg betul dan paling pantas submit boss
hadiah utk pemenang pertama je ;d
pm jawapan kt pati Me Gusta pati akan cek jawapan dan pmng lepas bangun tido tengahari nanti k Fuck That Shit
kalo telajak sejam dua sori ye Fuck That Shit

solver :-
1.Codeshift3r - winner! celen senang je..yg penting mesej yg nak disampaikan je Big Grin
2.najashark
3.pers0nant
4.sil
5.shahril
6.
7.
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 07:47 AM,
Post: #2
RE: [Steganography] Celen Pati
malas men..dh malas sket bbanding dulu ;d
dh hilang selera men celen2, aci x mcm tu Fuck That Shit
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
09-07-2013, 08:50 AM,
Post: #3
RE: [Steganography] Celen Pati
xleh nak tido Fuck That Shit bila la mata ni nak terpejam lena Fuck That Shit

(09-07-2013, 07:47 AM)xsxs Wrote: malas men..dh malas sket bbanding dulu ;d
dh hilang selera men celen2, aci x mcm tu Fuck That Shit

papasolOK senang je pn Sad xpela kalau xnak main Sad
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 09:49 AM,
Post: #4
RE: [Steganography] Celen Pati
aku gune digi, how? Hmm
$GetCurrentSignature();

[Image: dcc46f8439.jpg]

$GetCurrentSignature();





Troll 2
Reply
09-07-2013, 10:00 AM,
Post: #5
RE: [Steganography] Celen Pati
(09-07-2013, 09:49 AM)Cybercrookz Wrote: aku gune digi, how? Hmm
digi pon boleh ^^
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 11:21 AM,
Post: #6
RE: [Steganography] Celen Pati
post updated ! ;d
dah ade winner codeshifter GayFace
yang lain boleh je teruskan ;d
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 11:36 AM,
Post: #7
RE: [Steganography] Celen Pati
PATI tipu..kata senang Sad
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
09-07-2013, 11:46 AM,
Post: #8
RE: [Steganography] Celen Pati
(09-07-2013, 11:36 AM)matz Wrote: PATI tipu..kata senang Sad

senang la matz Sad bnyk hint Sad
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 01:25 PM,
Post: #9
RE: [Steganography] Celen Pati
cam ner nk main Sad hint ke ni if wild internet conection suddenly appear , then sleep mode will be automatically disabled
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
09-07-2013, 02:37 PM,
Post: #10
RE: [Steganography] Celen Pati
hehehe.. part last sekali aku kena fokus apa yg terhasil sampai juling mata..baru nampak hintnya..GayFace

aku rasa x sesuai utk level 1/10..ni level 2/10 sebab banyak stage lah utk dapatkan flag terakhir tu..Smile
Reply
09-07-2013, 06:19 PM, (This post was last modified: 09-07-2013, 06:48 PM by RFC792.)
Post: #11
RE: [Steganography] Celen Pati
so g** ;d


byk tol hint ni
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
09-07-2013, 07:22 PM,
Post: #12
RE: [Steganography] Celen Pati
thread updated GayFace

(09-07-2013, 01:25 PM)Tron Wrote: cam ner nk main Sad hint ke ni if wild internet conection suddenly appear , then sleep mode will be automatically disabled

tu siggy pati OK

(09-07-2013, 02:37 PM)sil Wrote: hehehe.. part last sekali aku kena fokus apa yg terhasil sampai juling mata..baru nampak hintnya..GayFace

aku rasa x sesuai utk level 1/10..ni level 2/10 sebab banyak stage lah utk dapatkan flag terakhir tu..Smile

haha GayFace ekceli hint dah bnyk GayFace cume betul la mcm sil ckp stage bnyk GayFace mgkin boleh 2/10 GayFace

(09-07-2013, 06:19 PM)RFC792 Wrote: so g** ;d


byk tol hint ni

ye...bnyk hint die GayFace da dpt pm jawapan GayFace
sight nay cer
Reply
09-07-2013, 07:28 PM,
Post: #13
RE: [Steganography] Celen Pati
baru aku tau byk partition..hint through dat partition kan..naik juling mata aku..nnt free blk kang smbng
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
09-07-2013, 07:38 PM, (This post was last modified: 09-07-2013, 07:39 PM by PATI.)
Post: #14
RE: [Steganography] Celen Pati
(09-07-2013, 07:28 PM)RFC792 Wrote: baru aku tau byk partition..hint through dat partition kan..naik juling mata aku..nnt free blk kang smbng
a'ah ;d setiap bahagian ade hint GayFace
sight nay cer
Reply
11-07-2013, 10:42 PM, (This post was last modified: 11-07-2013, 10:45 PM by PATI.)
Post: #15
RE: [Steganography] Celen Pati
[poc]
poc utk sesape yg nak tgk ;d celen ni senang je ekceli ;d
Spoiler:

1.open senang.png gune hex editor

2.remove selected hex seperti gambar dibawah dan save file kedalam bentuk rar eg:nama_file.rar
[Image: num1.png]

3.extract file tersebut dan kite dapat dua file seperti dibawah :
[Image: num2.png]
hint yg bnyk :3 name file yg gei detected ;d sua.rar seolah2 suara ;d dan logo speaker yg gei ;d
"lame" jika kita google, first result merujuk kepada lame mp3 encoder..mgkin ade file mp3 yg tersorok yg perlu kita extract dari salah satu atau kedua2 file tersebut

4.open sua.rar dan kita dapati content locked using password=yes
[Image: ppp.png]

5.buka lame.png gune hex editor

6.ctrl+f cari ID3 dan remove semua nilai hex sebelumnya dan save file sebagai nama_file.mp3 http://en.wikipedia.org/wiki/ID3
[Image: Screenshot_from_2013_07_11_22_31_23.png]

7.play file mp3 tersebut dan suara ajaib tiba2 muncul Rage 1

8.isikan password ke dalam sua.rar tadi

9.extract dan kita dapati file reput47.txt yg didalamnye mempunyai kod yg telah diencode Y U NO...

10.reput = rot dlm bahasa inggeris www.tinyurl.com/m6tjocx . decode code tersebut mggunakan rot47 decoder ;d

selesai Big Grin

sight nay cer
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [SOLVED]Celen Biasa Cryptography 0b0x3d 7 894 22-12-2013, 06:39 PM
Last Post: 0b0x3d
  Celen Biasa Biasa Steganography PATI 13 1,196 20-12-2013, 05:41 PM
Last Post: PATI
  Steganography Challenge suhz 35 2,763 04-07-2013, 01:18 PM
Last Post: Codeshift3r
  Easy++++ Celen ! d0lph1n 32 5,204 16-06-2012, 10:08 PM
Last Post: shadowmacx
  Jejaka Pemalu Celen 2 JejakaPemalu 20 2,014 21-06-2011, 04:44 AM
Last Post: JejakaPemalu

Forum Jump: