Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
05-07-2013, 04:08 PM, (This post was last modified: 05-07-2013, 04:08 PM by MrPaan.)
Post: #1
Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Gambar:
Spoiler:
[Image: 1043958_467790119974498_1788215847_n.jpg]

1) Presiden Arab pertama yang telah dilantik .

2) Presiden awam yang pertama.

3) Presiden arab pertama yang menghafal seluruh juzuk Al-Quran.

4) Presiden arab pertama dari pihak parti islam.

5) Presiden arab pertama yang membenarkan orang ramai untuk mengkritik beliau, terdapat lebih 30 saluran di Mesir yang menghina beliau siang dan malam.

6) Presiden pertama yang berjabat tangan dengan pengawal penjara sebelum ini.

7) Presiden arab pertama yang melarang meletakkan gambar beliau di bangunan kerajaan.

8 ) Presiden arab pertama yang tinggal di sebuah apartmen yang disewa dan menerima gaji biasa seperti mana-mana pekerja awam Mesir yang lain.

9) Presiden arab pertama yang membawa keluarganya keluar pada hari cuti atas kos sendiri.

No Syiah !!

Sumber:Facebook
Spoiler:
;b
Reply
05-07-2013, 04:16 PM,
Post: #2
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
thread yang baik, tapi...
kenapa post di thread 'Merapu' ?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
05-07-2013, 04:41 PM, (This post was last modified: 05-07-2013, 05:21 PM by shadowmacx.)
Post: #3
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
thanks dud Thumbs Up
Reply
05-07-2013, 04:48 PM,
Post: #4
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Akan ada satu masa orang akan kutuk beliau balik lebih kurang seperti isu Muammar Gaddafi. Dan masa akan terus berjalan. Big Grin
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
05-07-2013, 05:46 PM, (This post was last modified: 05-07-2013, 05:47 PM by MrPaan.)
Post: #5
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
(05-07-2013, 04:48 PM)fatah Wrote: Akan ada satu masa orang akan kutuk beliau balik lebih kurang seperti isu Muammar Gaddafi. Dan masa akan terus berjalan. Big Grin

memang orang kutuk die sekarang di mesir,atas faktor kebaikan die buat berlakulah rampasan kuasa.Sebahagian rakyat kat mesir lebih rela dipijak,dicaci daripada memiliki pemimpin yng baik seperti Dr Morsi,rakyat disana telah terlatih oleh pemimpin sebelum ni =) seperti yang kite tau pemimpin mereka yang lama memerintah mereka sangat kejam ;d dan firaun pon pernah memerintah mesir LOL

(05-07-2013, 04:16 PM)matz Wrote: thread yang baik, tapi...
kenapa post di thread 'Merapu' ?

takut dipindahkan balik kesini ;d
Spoiler:
;b
Reply
05-07-2013, 06:19 PM, (This post was last modified: 05-07-2013, 06:21 PM by fatah.)
Post: #6
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Sebab semua yang telah berlaku, ana membuat kesimpulan kita atau sesiapa yang menentang masih belum cukup ilmu dan tak mampu untuk menawan sistem yang sedia ada. Dr Morsi & beberapa pemimpin-pemimpan yang lain adalah contoh gelombang kebangkitan menentang dakyah kuffar & munafiq di zaman fitnah akhir zaman. Sejauh mana gerakan Tabligh, Hizbut Tahrir, etc.? Bilakah mampunya? atau termasuk dalam konspirasi terancang juga. Big Grin
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
05-07-2013, 09:52 PM,
Post: #7
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Mungkin patut ubah taktik.
Kalau Top To Down revolution = phail
Tukar kepada Down To Top revolution.

Down to top = ubah rakyat dahulu
~Hmm
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
05-07-2013, 10:52 PM,
Post: #8
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
(05-07-2013, 09:52 PM)matz Wrote: Mungkin patut ubah taktik.
Kalau Top To Down revolution = phail
Tukar kepada Down To Top revolution.

Down to top = ubah rakyat dahulu
~Hmm

Macam mana nak ubah rakyat kalau TOP asyik sogok DOWN dengan hiburan yang melalikan Fuck That Shit
Spoiler:
Iman kena teguh dan diajar dari kecil lagi kalau nak DOWN to TOP. Tapi mampu ke dan berapa lama nak buat macam tu? ~cr1
Reply
05-07-2013, 11:13 PM,
Post: #9
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
apa yg terjadi di mesir menunjukkan sesuatu yg makin dekat..wallahulam. Arab league is the weirdest league in the world
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
06-07-2013, 07:15 AM,
Post: #10
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
(05-07-2013, 10:52 PM)ibnumalik Wrote:
(05-07-2013, 09:52 PM)matz Wrote: Mungkin patut ubah taktik.
Kalau Top To Down revolution = phail
Tukar kepada Down To Top revolution.

Down to top = ubah rakyat dahulu
~Hmm

Macam mana nak ubah rakyat kalau TOP asyik sogok DOWN dengan hiburan yang melalikan Fuck That Shit
Spoiler:
Iman kena teguh dan diajar dari kecil lagi kalau nak DOWN to TOP. Tapi mampu ke dan berapa lama nak buat macam tu? ~cr1

Berapa lama? Wallahu'alam. Di sebalik mengubah kerajaan, rakyat pun perlu diubah. Ahli-ahli didalam sebuah organisasi perlu ditarbiah terlebih dahulu.

Berapa lama.? Top to down = sekejap? Big Grin
Spoiler:
kalau sekejap, kenapa PAS berjuang lebih 50 tahun dan masih tak berjaya?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
06-07-2013, 09:07 AM, (This post was last modified: 06-07-2013, 09:07 AM by shahril.)
Post: #11
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
http://listverse.com/2013/07/04/8-shocki...ing-story/

try baca tuh ;d
Reply
06-07-2013, 09:21 AM, (This post was last modified: 06-07-2013, 09:22 AM by ibnumalik.)
Post: #12
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
(06-07-2013, 07:15 AM)matz Wrote:
(05-07-2013, 10:52 PM)ibnumalik Wrote:
(05-07-2013, 09:52 PM)matz Wrote: Mungkin patut ubah taktik.
Kalau Top To Down revolution = phail
Tukar kepada Down To Top revolution.

Down to top = ubah rakyat dahulu
~Hmm

Macam mana nak ubah rakyat kalau TOP asyik sogok DOWN dengan hiburan yang melalikan Fuck That Shit
Spoiler:
Iman kena teguh dan diajar dari kecil lagi kalau nak DOWN to TOP. Tapi mampu ke dan berapa lama nak buat macam tu? ~cr1

Berapa lama? Wallahu'alam. Di sebalik mengubah kerajaan, rakyat pun perlu diubah. Ahli-ahli didalam sebuah organisasi perlu ditarbiah terlebih dahulu.

Berapa lama.? Top to down = sekejap? Big Grin
Spoiler:
kalau sekejap, kenapa PAS berjuang lebih 50 tahun dan masih tak berjaya?

Hmm Pas berjaya jugak tarbiyah orang Kelantan, penuh jugak masjid berbanding negeri lain Hmm
tapi Pas bukan TOP lagi kerana hanya tadbir satu negeri dalam tempoh yg lama 22 tahun berbanding U*N* 55 tahun ke berapa~cr1
Reply
06-07-2013, 09:22 AM,
Post: #13
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Aku tak percaya teori "Down To Up", proses tarbiah, kempen, etc. It is the top who "govern" their citizen, "Top To Down". Ini merangkumi aspek media, kuasa, perundangan, ekonomi, etc. Dan jangan ingat dalam satu haraki/tigasegi negara, sebagai contoh di Mesir, tiada campur tangan politik dunia, membentuk haraki/tigasegi terbesar.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
06-07-2013, 09:48 AM, (This post was last modified: 06-07-2013, 09:53 AM by matz.)
Post: #14
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
Kristianisasi di Malaysia & Indonesia umpama kanser. - Bottom up

Nabi Muhammad SAW juga memulakan dakwah dengan ahli keluarga, sahabat terdekat, seterusnya baru terang-terangan.
Awal-awal Islam, ramai dari kalangan orang-orang miskin dan hamba je. - bottom up

Macam tu la bottom up yang dimaksudkan. Bangunan yang teguh, disertai foundation yang kukuh.
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
06-07-2013, 09:52 AM,
Post: #15
RE: Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi
(06-07-2013, 09:48 AM)matz Wrote: Kristianisasi di Malaysia umpama kanser di Indonesia. - Bottom up

Nabi Muhammad SAW juga memulakan dakwah dengan ahli keluarga, sahabat terdekat, seterusnya baru terang-terangan.
Awal-awal Islam, ramai dari kalangan orang-orang miskin dan hamba je. - bottom up

Macam tu la bottom up yang dimaksudkan. Bangunan yang teguh, disertai foundation yang kukuh.

teringat pulak masa cakap2 dengan member pasal teori ni Kih3
budak pondok tu xsokong teori down to top, tapi sorang lagi ni presiden apis sokong down to top.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Discuss tentang Skybox akiraro 51 8,332 25-08-2013, 01:47 PM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  Apa pendapat anda tentang buli ell 36 3,268 13-04-2013, 01:28 AM
Last Post: pizzaro
  [TANYE] TENTANG BEINI Core2Kuat 1 443 04-01-2013, 03:43 AM
Last Post: shahril
  nak tnya tentang forum shafiqcal 16 1,464 08-12-2012, 11:48 PM
Last Post: MrGreed
  Cerita hangat tentang orang masuk university rank 25 - Malaysian algorithm 7 1,411 19-10-2012, 08:33 AM
Last Post: p0pc0rn
  pandangang seorg cina tentang kaum di Malaysia :) mim0 23 3,292 09-02-2012, 07:28 AM
Last Post: 6b2
  Tentang genre video ninja 3 631 27-12-2011, 12:19 PM
Last Post: servant_fox
  Hina Muhammad S.A.W dan Islam pejal1312 12 1,781 06-10-2011, 07:37 AM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
Question Pendapat korang tentang Hacktivist Anonymous Nimda7 15 1,885 21-09-2011, 10:45 AM
Last Post: xsxs
  fakta sejarah dalam buku teks dipalsukan? ninja 26 3,964 01-09-2011, 07:44 PM
Last Post: fatah

Forum Jump: