Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
04-07-2013, 12:55 AM,
Post: #1
[TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
Quote: kak sil mempunyai satu hard disk yang dah corrupt,oleh kerana geram
disebabkan boyfriend nya berkahwin 3(rupanya bf dia laki org),kak sil telah mengambil langkah utk baling hard disk ke lantai sekuat hatinya.Sebelum hard disk itu jatuh,hdd tu ada masalah logical drive sbb virus seangkatan dengan nyer.

jadi kak sil pon buang hdd tu kedalam longkang.Suatu hari,hexrut tjmpe hard disk itu dan apabila balik rumah si hexrut,cuba mengodek hdd tersebut,namun gagal sbb hdd itu sdah rosak.Disebabkan hexrut boring xtau nk buat apa,dia cuba utk mengodek hdd tsebut sbb hexrut merasakan pcb hdd itu masih bersifat static.

Tidak sampai 2 jam,hexrut dpt jmpe satu file yang agak private ttg kak sil...XXX Rage 2

So,sila solvekan data ini supaya hexrut dapat melihat ttg hal peribadi kaksil yg cantik bagaikan nasha aziz itu =)


====================================================================================

hantar jwpn through PM kt aku..

hint= ?/tiada hint sbb kalau ade hint x thrill..

Semoga berjaya~
====================================================================================

Solver:

1) syahmiazhar
2) smael
3) najashark
4) shahril
5) fakhru
6) PATI
7) huX
8) wcypierre

====================================================================================

Link Download attachment spt tertera :

file first:

http://www.sharebeast.com/8fzwotpd9ccm

file kedua:

http://www.sharebeast.com/u2tep71lt6gh

password: visz123
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 09:12 AM, (This post was last modified: 04-07-2013, 09:20 AM by shahril.)
Post: #2
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
jumpa header yng pelik ;d
apekah tricknye ? Hmm
Reply
04-07-2013, 10:03 AM,
Post: #3
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 09:12 AM)shahril Wrote: jumpa header yng pelik ;d
apekah tricknye ? Hmm

;d come on shahril..nk jwpan yg firm ok..

btw / stakat ni ada sorg solver check #1 post
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 10:04 AM,
Post: #4
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
Repot kat kak sil ;b
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
04-07-2013, 10:13 AM,
Post: #5
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 10:03 AM)RFC792 Wrote: ;d come on shahril..nk jwpan yg firm ok..

btw / stakat ni ada sorg solver check #1 post

syahmiazhar, no wonder ;d
Reply
04-07-2013, 10:19 AM, (This post was last modified: 04-07-2013, 10:19 AM by RFC792.)
Post: #6
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 10:04 AM)Codeshift3r Wrote: Repot kat kak sil ;b

kak sil xbole marah k ;d

(04-07-2013, 10:13 AM)shahril Wrote:
(04-07-2013, 10:03 AM)RFC792 Wrote: ;d come on shahril..nk jwpan yg firm ok..

btw / stakat ni ada sorg solver check #1 post

syahmiazhar, no wonder ;d

so shahril,sila pm aku dgn jawapan yg kau rasa betul2 yakin itu jawapan nya ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 11:34 AM,
Post: #7
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
sape dpt solve +rep satu ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 12:21 PM,
Post: #8
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
+rep je? kalau belanja makan ok jugak Rage 2
Reply
04-07-2013, 12:33 PM,
Post: #9
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 12:21 PM)smael Wrote: +rep je? kalau belanja makan ok jugak Rage 2

boleh..dtg raya umah aku nnt,keh3
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 01:22 PM,
Post: #10
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
masalahnye disini , hexrut bru je tau yg hexrut ade jumpa hdd ;d
Reply
04-07-2013, 02:50 PM,
Post: #11
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 01:22 PM)hexrut Wrote: masalahnye disini , hexrut bru je tau yg hexrut ade jumpa hdd ;d

aik,real story ka? ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 04:38 PM,
Post: #12
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
4 org solver sdah
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-07-2013, 05:27 PM,
Post: #13
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
tak reti r Sad

kenapa tiba2 ada .exe Y U NO...
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
04-07-2013, 07:48 PM,
Post: #14
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
jwpn.. yang.. Oh god why
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
05-07-2013, 03:04 PM,
Post: #15
RE: [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392
(04-07-2013, 07:48 PM)p0pc0rn Wrote: jwpn.. yang.. Oh god why

mana pm nya jawapan tu ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 730 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  TBD Challenge #1, Menang RM100 suhz 99 14,289 14-11-2013, 01:43 AM
Last Post: RFC792
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 7,606 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 870 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
  Steganography Challenge suhz 35 2,590 04-07-2013, 01:18 PM
Last Post: Codeshift3r
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,328 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,077 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,688 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx
  Wargames2012 Challenge Ahlspiess 26 4,397 21-07-2012, 06:19 PM
Last Post: kryp70
  Pijat challenge #1 pijat 5 1,208 20-06-2012, 11:05 PM
Last Post: kryp70

Forum Jump: