Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Cadangan] Windows Phone 8 Apps
30-06-2013, 02:25 PM,
Post: #16
RE: [Cadangan] Windows Phone 8 Apps
Buat mcm waze app
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
30-06-2013, 07:59 PM, (This post was last modified: 30-06-2013, 08:03 PM by momotaros.)
Post: #17
RE: [Cadangan] Windows Phone 8 Apps
(30-06-2013, 10:58 AM)p0pc0rn Wrote: deng..menarik gak tu..hmm idea?
apa kriteria2 yg dorg nak?
apa kata kau wat apps yg fokus utk satu golongan..
contoh if kau nk fokus kt student,kau la apps kaitan study..ikut level,utk pmr/spm/uni..
if utk golongan office,wat apps yg leh bantu dorg..
golongan kaki sukan,wat apps kaitan sukan..
jgn wat apps yg utk golongan IT since complicated..

wat apps yg keperluan orang luar dr bidang IT..kdg2 dorg nk copy paste pun tak reti..

antara idea aku ada,kau wat apps yg leh cari tempat2 mkn or hangout based on gamba..
contoh ala2 check-in ke..tp dr gamba yg disnap dorg leh tau koordinat n review..
kt windows 8 lom ade aku rs..
kt android mmg byk dah..

Kih3 tengs Pop
manarik gak pasal snap gmbar leh taw koordinat tu,ak ade terpikir gak nk wat apps mcm mcm kalo someone add friends, die bleh taw friends dia geolocation sekali dengan gambar+weather++ kawasan member2 dia..huhu
tp mesti kene bkak gps sokmo ke dop? boss

p/s: ni aku keyoren..aku lupa lak password keyoren,,biasa aku save password kt browser..ni aku guna laptop laen smggu Kih3

(30-06-2013, 02:25 PM)RFC792 Wrote: Buat mcm waze app
=b waze menarik gak gps+social network+bleh update traffic..
tapi aku nk tambah kelainan ape ek ?

aku ade 1 mggu nk submit idea next+3 bulan siapkan apps Kih3
Reply
01-07-2013, 01:43 AM,
Post: #18
RE: [Cadangan] Windows Phone 8 Apps
(30-06-2013, 07:59 PM)momotaros Wrote:
(30-06-2013, 10:58 AM)p0pc0rn Wrote: deng..menarik gak tu..hmm idea?
apa kriteria2 yg dorg nak?
apa kata kau wat apps yg fokus utk satu golongan..
contoh if kau nk fokus kt student,kau la apps kaitan study..ikut level,utk pmr/spm/uni..
if utk golongan office,wat apps yg leh bantu dorg..
golongan kaki sukan,wat apps kaitan sukan..
jgn wat apps yg utk golongan IT since complicated..

wat apps yg keperluan orang luar dr bidang IT..kdg2 dorg nk copy paste pun tak reti..

antara idea aku ada,kau wat apps yg leh cari tempat2 mkn or hangout based on gamba..
contoh ala2 check-in ke..tp dr gamba yg disnap dorg leh tau koordinat n review..
kt windows 8 lom ade aku rs..
kt android mmg byk dah..

Kih3 tengs Pop
manarik gak pasal snap gmbar leh taw koordinat tu,ak ade terpikir gak nk wat apps mcm mcm kalo someone add friends, die bleh taw friends dia geolocation sekali dengan gambar+weather++ kawasan member2 dia..huhu
tp mesti kene bkak gps sokmo ke dop? boss

p/s: ni aku keyoren..aku lupa lak password keyoren,,biasa aku save password kt browser..ni aku guna laptop laen smggu Kih3

(30-06-2013, 02:25 PM)RFC792 Wrote: Buat mcm waze app
=b waze menarik gak gps+social network+bleh update traffic..
tapi aku nk tambah kelainan ape ek ?

aku ade 1 mggu nk submit idea next+3 bulan siapkan apps Kih3

Tmbah rencah spt tmpt makan yg best2.. Atau shopping mall yg bdekatan atau ATM machine..nk lg best app yg boleh check friends yg bdekatan thru number phone
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
10-07-2013, 01:25 AM,
Post: #19
RE: [Cadangan] Windows Phone 8 Apps
salam, ni event yg aku join aritu..aku join under negeri pahang..
skang kt selangor plak..bleh join kalo berminat >.<


https://www.facebook.com/events/484903321586089/?ref=22
Reply
10-07-2013, 10:51 PM,
Post: #20
RE: [Cadangan] Windows Phone 8 Apps
(10-07-2013, 01:25 AM)keyoren Wrote: salam, ni event yg aku join aritu..aku join under negeri pahang..
skang kt selangor plak..bleh join kalo berminat >.<


https://www.facebook.com/events/484903321586089/?ref=22

thanks Thumbs Up
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  cadangan membuka cyber cafe MadT0yz 15 1,197 01-07-2013, 04:59 PM
Last Post: MadT0yz
  Downgrade windows 8 ke windows 7 muhammadjaziem 5 4,380 15-03-2013, 09:40 AM
Last Post: muhaznar
  Jelly Bean market share now larger than Windows Phone shadowmacx 0 296 05-01-2013, 02:03 AM
Last Post: shadowmacx
  Windows 8 uptake: More like Vista than Windows 7 shadowmacx 6 716 04-12-2012, 04:15 PM
Last Post: matz
  [ask]android phone rm500-600 keyoren 25 3,221 08-08-2012, 08:23 PM
Last Post: kuman
  How to recover SMS will be deleted in CSL Phone?? sLeepYhUnters 7 1,416 23-05-2012, 10:33 AM
Last Post: RFC792
  [HELP] cannot open TBD in Full Version on phone Edane 9 1,172 25-03-2012, 02:58 PM
Last Post: SeliparJepun
  The Spy Files: Wikileaks expose Mobile Phone, Email Hacking capability Codeshift3r 16 2,015 14-12-2011, 10:34 AM
Last Post: fatah
  ASk-Bluetooth phone Hack AsylumChaos 2 641 18-11-2011, 01:28 AM
Last Post: 84ngl4
  Infographic of Smart Phone Growth in South East Asia mim0 0 340 17-11-2011, 06:00 PM
Last Post: mim0

Forum Jump: