Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PHP] ReverseMe
02-07-2013, 11:35 AM,
Post: #31
RE: [PHP] ReverseMe
ape2 pn kudos tu sume yg msuk
dpt tgk code2 yg bgus ^^
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 11:58 AM,
Post: #32
RE: [PHP] ReverseMe
memang dah perkara biasa kitorang gaduh benda2 ni kat office.

so, willing to share the codes ? GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 12:04 PM,
Post: #33
RE: [PHP] ReverseMe
sharing is caring yaww ;d

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 4 Beta
Reply
02-07-2013, 12:55 PM,
Post: #34
RE: [PHP] ReverseMe
syok wo dah lama xtgk johan bin bakar dan pakcik gulung lipat bakar membakar diri di thread,lulz..
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
02-07-2013, 01:38 PM,
Post: #35
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 10:38 AM)fatah Wrote: risky maksud aku kita ni lebih terdedah buat salah masa koding. better follow balik flow dari kod asal (encrypt). Big Grin

eleh, explode bukan makan memory juga ka, kan simpan dalam array tu. regex ni dah bertahun-tahun orang optimize code behind dia, takkan ada orang nak pertikai kut. GayFace
kenapa regex ni lebih cepat ye? pada pendapat aku, explode lebih cepat kot sebab xyah check begitu banyak kali(cuma check letter yg sedang dicheck tu '|' (delimiter) ke x, kalo tak then continue, kalo ye then extract substring tu) manakala regex internally maybe kena guna lebih banyak checking kot tuk extract substring tu

lagipun, tuk point multicore vs memory constraint, regex boleh utilize multithread ke? mcm takleh kot Hmm

kalau ada salah, mohon ajar Hmm
Reply
02-07-2013, 02:02 PM, (This post was last modified: 03-07-2013, 08:08 AM by fatah.)
Post: #36
RE: [PHP] ReverseMe
memang mengharapkan statement ku dibakar, wcypierre. welcome. ku pun tak rasa regex & php support multithread. tetapi by default, webserver fastcgi akan create multiple instance of php cgi processes untuk run multiple php files. agree? ku lebih mementingkan kualiti kod & masa ketika menjawab soalan. pembawakan programming competition masa di ipt dulu-dulu.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 06:00 PM,
Post: #37
RE: [PHP] ReverseMe
haha, x sangka lak kau post code aku personent, anda sngt ;d k Fuck That Shit
btw, aku mmng cuba nk solved chal tu pakai apa yng OP kasi hint tuh..
disebabkan unknown problem, terus x buat
Reply
02-07-2013, 06:04 PM,
Post: #38
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 06:00 PM)shahril Wrote: haha, x sangka lak kau post code aku personent, anda sngt ;d k Fuck That Shit
btw, aku mmng cuba nk solved chal tu pakai apa yng OP kasi hint tuh..
disebabkan unknown problem, terus x buat

code tu pon dah baiki Fuck That Shit
Reply
02-07-2013, 06:08 PM,
Post: #39
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 06:04 PM)pers0nant Wrote: code tu pon dah baiki Fuck That Shit

hehe, aku rasa problem asal aku dkt base64_decode tuh, aku pon xtau nape dia x work, mls nk debug dh Fuck That Shit
Reply
03-07-2013, 08:05 AM, (This post was last modified: 03-07-2013, 08:36 AM by fatah.)
Post: #40
RE: [PHP] ReverseMe
aku rasa ni salah satu contoh why memory is critical

http://my1.php.net/manual/en/language.ge...erview.php

Quote:A generator allows you to write code that uses foreach to iterate over a set of data without needing to build an array in memory, which may cause you to exceed a memory limit, or require a considerable amount of processing time to generate. Instead, you can write a generator function, which is the same as a normal function, except that instead of returning once, a generator can yield as many times as it needs to in order to provide the values to be iterated over.

A simple example of this is to reimplement the range() function as a generator. The standard range() function has to generate an array with every value in it and return it, which can result in large arrays: for example, calling range(0, 1000000) will result in well over 100 MB of memory being used.

As an alternative, we can implement an xrange() generator, which will only ever need enough memory to create an Iterator object and track the current state of the generator internally, which turns out to be less than 1 kilobyte.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
04-07-2013, 04:28 AM,
Post: #41
RE: [PHP] ReverseMe
dah expired ke celen OK tak sempat nk negok k....
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
04-07-2013, 10:25 AM,
Post: #42
RE: [PHP] ReverseMe
(04-07-2013, 04:28 AM)JejakaPemalu Wrote: dah expired ke celen OK tak sempat nk negok k....
alolololo, sianye abam JP ni OK
$GetCurrentSignature();

[Image: dcc46f8439.jpg]

$GetCurrentSignature();





Troll 2
Reply
04-07-2013, 10:28 AM,
Post: #43
RE: [PHP] ReverseMe
johnburn nak post benchmark pasal memory tu. kita tunggu. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
04-07-2013, 10:53 AM,
Post: #44
RE: [PHP] ReverseMe
(04-07-2013, 10:28 AM)fatah Wrote: johnburn nak post benchmark pasal memory tu. kita tunggu. GayFace
xpost kut fatah sila benchmark sndri haha
tp aku tau statement aku tu btol dr benchmark yg aku bt ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
04-07-2013, 10:54 AM,
Post: #45
RE: [PHP] ReverseMe
ha, tau takut. mengakut kalah je la. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [PHP] ReverseMe #3 pers0nant 20 1,636 17-01-2014, 03:57 AM
Last Post: pers0nant
  [PHP] ReverseMe #2 pers0nant 24 2,019 16-07-2013, 10:56 AM
Last Post: pers0nant

Forum Jump: