Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PHP] ReverseMe
02-07-2013, 10:17 AM,
Post: #16
Re: RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 09:29 AM)fatah Wrote: fuh, shahril nak cuba solvekan isu ni sebenar benar taqwa... memang beriman shahril ni. GayFace

actually, aku dh cuba borak dgn johnburn, dia pun jumpa weakness encrypt function ni juga & dia dah create decrypt() function cara ninja dalam dua bahasa. ku rasa kemungkinan besar php & python/ruby.

tu la. even randomkan gzcompress/gzdeflate, still boleh brute ;d

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 4 Beta
Reply
02-07-2013, 10:23 AM,
Post: #17
RE: [PHP] ReverseMe
(28-06-2013, 02:14 AM)pers0nant Wrote: johnburn ;d

Code:
func xder.. kantoi flag jer

segan la nk post code suma dasat2 pnya code ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 10:25 AM,
Post: #18
RE: [PHP] ReverseMe
post je la. sharing is caring. GayFace

even aku pun pelik camna kod ni boleh lepas
Code:
$str = preg_replace_callback('/\|[0-1]+\|/', create_function('$v', 'return bindec($v[0]);'), $str);
patut kena preg pakai () & $v[1] dulu ka. bindec save the day kut. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 10:29 AM,
Post: #19
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 10:25 AM)fatah Wrote: post je la. sharing is caring. GayFace

even aku pun pelik camna kod ni boleh lepas
Code:
$str = preg_replace_callback('/\|[0-1]+\|/', create_function('$v', 'return bindec($v[0]);'), $str);
patut kena preg pakai () & $v[1] dulu ka. bindec save the day kut. GayFace

aku xpkai regex pn bt cmni je ;d

Code:
foreach(explode('|', $enc) as $chunk) {
$data .= (is_numeric($chunk) ? bindec($chunk) : $chunk);
}
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 10:32 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 10:33 AM by fatah.)
Post: #20
RE: [PHP] ReverseMe
bagi aku risky jugak kut. kalau aku follow terus dari encrypt() termasuk dengan boundary '|'.

aku pun first time pakai preg_replace_callback & create_function, reuse the code. & suka simplify the code. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 10:36 AM,
Post: #21
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 10:32 AM)fatah Wrote: bagi aku risky jugak kut. kalau aku follow terus dari encrypt() termasuk dengan boundary '|'.

aku pun first time pakai preg_replace_callback & create_function, reuse the code. & suka simplify the code. GayFace

risky cmne tu Hmm
bg aku dh ade delimiter knape perlu regex lg yg mngkn mkn resource lg tggi
just sy pnya 20sen ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 10:38 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 10:43 AM by fatah.)
Post: #22
RE: [PHP] ReverseMe
risky maksud aku kita ni lebih terdedah buat salah masa koding. better follow balik flow dari kod asal (encrypt). Big Grin

eleh, explode bukan makan memory juga ka, kan simpan dalam array tu. regex ni dah bertahun-tahun orang optimize code behind dia, takkan ada orang nak pertikai kut. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 10:59 AM,
Post: #23
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 10:38 AM)fatah Wrote: risky maksud aku kita ni lebih terdedah buat salah masa koding. better follow balik flow dari kod asal (encrypt). Big Grin

eleh, explode bukan makan memory juga ka, kan simpan dalam array tu. regex ni dah bertahun-tahun orang optimize code behind dia, takkan ada orang nak pertikai kut. GayFace
Hmm
Quote:john-box john # time php fatah.php
ATUEyvsBMATP+wErBNT7eJwBIATf+wEbBOT7ARYE6fsBEQTu+3icAQYE+fsBAQT++3icAfYDCfx4nCWRt7KrSgAEP0jB4k24eCMQCCfIEE6Yxfuvv+fVi7urgxmYYZK1H8IFLRJATYL3zRXGIWzQ1oBWZzDFpOCPT9D+AKg2EL85mFBSXJ5UD1UfEv/7NbTJ/3wjJjV5GnUIIUghLcf+vVSJvFyCoG2GIlxB484kYPOBzz8htspBW0yGVRpS5P1gFNGDxhFIHvaM6KA1aM4o+DEdeYqcigCsbJM6YId5p+382oVQfNHvzLReoFEaoPPUX1K/6HX9xitBBdWwz6+40Fn17TZWBzI0apilGkSMjdkWFo3MXRsUHen9O353d7upoyVW9tVoBsOVepIiXCITcw7ChoEkbmt7MW1g2jdntsYPZ0KfVmJ9mdjkZV/32e2I6jZuPx8WK+2Nw/LliizjTrZajxe/sxU3ZRl3m1W+tY+8O++g0MgPV62Kc7Zb8LrfyJ0f5zj7plPZbIlCeXqi76YdVlik6nz20TyWiGCvftRqq6NdTGYXW91DRkJvSn06xofOzJiYMxIlyc9Cqq7xRVTR7RhEpGk8BhDnwYZ8zAPyVuzebWSH3IvmVxUf7YY97MkXEBm7+PKR2jYIvYqzxUd6tbmfH9Lwsgf3DuwkvyiGWQrUn8gvdjS0vvw4sbQE7a0hqvZuanzorOA/FroLbz4SdH1/N2tgvDQG+IdscIntf23w482NEnNKjACoSQwtYNmIDWfrkBRDIvla5KbwSsOWdTGqi85V7WcdZBr8LdmAA0XIOPDW7fvo+cqSUid7y7v6rnwZJK3M1HzV5r72/jCtKBnxYPUJJdhCI7tgnNSB2GOAF/brIsxiHBklmrhAW3Bg+pkX9YO3ZekIhKtH21v81DVmxuI7r0nCYXjjBxlcERR8KHoyz72cL85giiIy8wIg8Rdnyr/4hU8UsrI1odL4sYzk4gSZdPj9V06b/psRTig4jinMu/L+BRHIm7iQV4MXiaSuNb98Lk3Q9OMiplko81q7pmI1U4psNk6t9w/hU8LfIjJd0ijgpYgBj5OO3adgzXfOOlZYaqKBjoxKCGo+J+6BOmctMYalJV1psgd+M46oFl1oVNrY1XBEQvzkzZ2TfkewvWi6CEN2ukJKkIeBfT2Z68itlQyYjzcu1Reb3izTvy1oFH6b2273e85k6Jap83E86huMK/l99g2GZQOI8sbxouWrNk/BJS/y1A5zRGIURtZtVO+GTFdFZj/u3N/9VhQHs8IuEHGvoLwx7j9EMojVwhKupt5UHyPabyrJ2eKHMvCJTnnl/PeaO/PaB52hYohbdt7WHlHp+VRemcYVHECpgKlMp65b53d4ve9UVgIa8kFbolqqOPP+EZLuJiWJYcq7shviH2V3stXt1gKRRqkJ+WsQFPo=
real 0m0.439s
user 0m0.044s
sys 0m0.028s
john-box john # time php john.php
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
real 0m0.103s
user 0m0.032s
sys 0m0.028s
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 11:00 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 11:02 AM by fatah.)
Post: #24
RE: [PHP] ReverseMe
hahahahaha, tak nak kalah... mana tau ka result tu bias. mana tau kebetulan masa aku punya ada process lain tengah running. Big Grin

share la kod kau kat sini. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 11:02 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 11:03 AM by johnburn.)
Post: #25
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 11:00 AM)fatah Wrote: hahahahaha, tak nak kalah... Big Grin

bak kata cheong
mestilaa ;d
hahaha

(02-07-2013, 11:00 AM)fatah Wrote: hahahahaha, tak nak kalah... mana tau ka result tu bias. mana tau kebetulan masa aku punya ada process lain tengah running. Big Grin

share la kod kau kat sini. GayFace

benda tu ko bleh benchmark sndri br tak bias kehkeh GayFace
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 11:04 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 11:04 AM by fatah.)
Post: #26
RE: [PHP] ReverseMe
camna nak benchmark kalau tak share kod & benchmark sekali kod syahmiazhar. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 11:05 AM,
Post: #27
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 11:04 AM)fatah Wrote: camna nak benchmark kalau tak share kod GayFace

benchmark part yg dh post tu je dh la ;d
kn nk compare regex vs explode ;d
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 11:06 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 11:08 AM by fatah.)
Post: #28
RE: [PHP] ReverseMe
ha kan kau sendiri ngaku kan, overall, kod aku winner dalam benchmark la kan.

lagipun, kau kena buat x/y graph. kau punya memory extensive, aku punya cpu extensive, zaman sekarang cpu multicore ma & memory masih mahal kan.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
02-07-2013, 11:14 AM,
Post: #29
RE: [PHP] ReverseMe
(02-07-2013, 11:06 AM)fatah Wrote: ha kan kau sendiri ngaku kan, overall, kod aku winner dalam benchmark la kan.

lagipun, kau kena buat x/y graph. kau punya memory extensive, aku punya cpu extensive, zaman sekarang cpu multicore ma & memory masih mahal kan.
mslhnye skang kl ko bace dr awl aku persoalkn knape pkai regex kl bnde ade delimeter bleh explode
jgn spin ok ;d

pendeknya jgn overcomplicated. even code syahmiazhar bt func is_base64 pn bleh gnti mcm kt bwh ni tnpe regex ;d

Code:
$dec = (base64_decode($dec,true)!== FALSE ? base64_decode($dec) : $dec);

tp tu cuma aku pnya pndpt la ok nk smbung debat kt opis type pnjang2 mlas haha
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
02-07-2013, 11:19 AM,
Post: #30
RE: [PHP] ReverseMe
keep on fighting.menarik tgk korang kongsi ilmu Big Grin
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [PHP] ReverseMe #3 pers0nant 20 1,636 17-01-2014, 03:57 AM
Last Post: pers0nant
  [PHP] ReverseMe #2 pers0nant 24 2,019 16-07-2013, 10:56 AM
Last Post: pers0nant

Forum Jump: