Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subdomain untuk Server
27-06-2013, 05:01 AM,
Post: #1
Subdomain untuk Server
Salam,

Mohon bantuan semua, .

Boleh ke kalau daftar webhosting pada satu server cth kat easynet-interactive.com kononya namanya www.besar2ul.com yg cuma bagi 1GB je tp kita nak subdomain plak contoh vps.besar2ul.com kat vps server lain yg lebih besar.

sekian terima kasih
Reply
27-06-2013, 06:42 AM,
Post: #2
RE: Subdomain untuk Server
boleh, letak A record kat dns dan pointkan ke ip vps
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-06-2013, 08:27 AM,
Post: #3
RE: Subdomain untuk Server
boleh, kalau dia guna cPanel yg ada option utk edit DNS. so tambah je subdomain tu, create A record point ke server vps tu
[Image: GteM3.png]
Reply
27-06-2013, 10:27 PM,
Post: #4
RE: Subdomain untuk Server
beli domain aje pun dah boleh point ke vps
Reply
01-07-2013, 06:59 PM,
Post: #5
RE: Subdomain untuk Server
Tak berjaya juga ...
Reply
01-07-2013, 08:27 PM,
Post: #6
RE: Subdomain untuk Server
(01-07-2013, 06:59 PM)ransom Wrote: Tak berjaya juga ...

apa yg tak berjaya? Apa yg ko dah buat? ce cite..
[Image: GteM3.png]
Reply
01-07-2013, 10:35 PM,
Post: #7
RE: Subdomain untuk Server
boleh try step link ni http://css-tricks.com/put-a-subdomain-on...nt-server/
Reply
02-07-2013, 03:24 AM, (This post was last modified: 02-07-2013, 03:32 AM by ransom.)
Post: #8
RE: Subdomain untuk Server
suhz .. aku dah g ke domain mx dah add A record kat dns dan pointkan ke ip vps, tunggu dia update sampai hari x update2 pon. Skali nengok aku punyaip silap da. huhuhuhu
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Thunderbird server goes down NurAdila 3 333 09-07-2013, 05:39 PM
Last Post: RFC792
  PERTANYAAN [ Bagaimana hendak membuat private server] ExploiteDCoder 9 1,021 16-03-2013, 01:12 AM
Last Post: anthrax
  Home server? servant_fox 15 2,520 24-09-2012, 01:50 AM
Last Post: Skiddies
  wamp server error kayman120 7 1,177 24-09-2012, 01:47 AM
Last Post: Skiddies

Forum Jump: