Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steganography Challenge
26-06-2013, 07:59 PM,
Post: #1
Steganography Challenge
Ada kebenaran dalam gambar ini.
   

Kalau jumpa sila PM Aku benda itu, sila pm cara anda dapat jawapan tu sekali. Kalau x bg tau method, x valid!

Hint:-
1. Aku tak ada sorok sebarang TEXT dkt gambar tu. So, sebarang tools stega tidak berguna, useless.
2. Calen ni aku buat 100% menggunakan Photoshop, kalau aku nak guna MS Paint pun boleh sebenarnya.
3.

Yang telah menemui kebenaran dan tidak menafikannya:-
1. najashark
2.
[Image: GteM3.png]
Reply
26-06-2013, 08:25 PM,
Post: #2
RE: Steganography Challenge
ni mesti macam celen suhz hensem nih... ;d
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
26-06-2013, 08:36 PM,
Post: #3
RE: Steganography Challenge
suhz kacak GayFace

photoshop teda..malas install..OK
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
26-06-2013, 08:39 PM,
Post: #4
RE: Steganography Challenge
nak kne guna photoshop ke Hmm
[Image: banner.png]
Reply
26-06-2013, 08:49 PM,
Post: #5
RE: Steganography Challenge
tak guna photoshop pun bole.. apa2 je tool bole.. Kih3

aku nak tambah skit rules,
perlu bg tau mcm mana cara ko dapat flag tu skali..
[Image: GteM3.png]
Reply
26-06-2013, 09:09 PM,
Post: #6
RE: Steganography Challenge
hmm pelik x leh invert edit semua huhuhu
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
27-06-2013, 09:44 AM,
Post: #7
RE: Steganography Challenge
hint no 2 : OiCCPPhotoshop ICC profile Challenge Accepted
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
27-06-2013, 02:32 PM,
Post: #8
RE: Steganography Challenge
(27-06-2013, 09:44 AM)matz Wrote: hint no 2 : OiCCPPhotoshop ICC profile Challenge Accepted

semua gambar yg di edit ps mmg ade tu
I registered at 2008 why i can log in at 2013 Hmm
Reply
27-06-2013, 02:43 PM,
Post: #9
RE: Steganography Challenge
johnburn dulu minat pelangi, mana pelangi kau sekarang. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
27-06-2013, 04:18 PM,
Post: #10
RE: Steganography Challenge
john ke atas tu? ~LOL
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
27-06-2013, 05:17 PM,
Post: #11
RE: Steganography Challenge
Takdak la, aku salah andaian. ingatkan HTML color code:

797850 878154 826578 668387 525251 707885 818161 616161

yxP??T?exf??RRQpx???aaaa

So, salah la kan.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
27-06-2013, 05:22 PM,
Post: #12
RE: Steganography Challenge
nk jawapan dalam bentuk ayat ke ape? nmpk johan bakar la ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
27-06-2013, 05:26 PM,
Post: #13
RE: Steganography Challenge
(27-06-2013, 05:17 PM)fatah Wrote: Takdak la, aku salah andaian. ingatkan HTML color code:

797850 878154 826578 668387 525251 707885 818161 616161

yxP??T?exf??RRQpx???aaaa

So, salah la kan.

mcm mana dpt mcm tu? Hmm
[Image: GteM3.png]
Reply
27-06-2013, 05:40 PM,
Post: #14
RE: Steganography Challenge
huruf2 dkt gambar tu mcm bersalut2 je..
Reply
27-06-2013, 07:18 PM,
Post: #15
RE: Steganography Challenge
hmm ssah jgak..dr td try xdpt ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Celen Biasa Biasa Steganography PATI 13 974 20-12-2013, 05:41 PM
Last Post: PATI
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 730 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  TBD Challenge #1, Menang RM100 suhz 99 14,289 14-11-2013, 01:43 AM
Last Post: RFC792
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 7,606 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 870 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
Lightbulb [Steganography] Celen Pati PATI 24 2,093 12-07-2013, 04:03 AM
Last Post: PATI
  [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392 RFC792 24 2,296 06-07-2013, 07:12 PM
Last Post: RFC792
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,328 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,077 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,688 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx

Forum Jump: