Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steganography Challenge
27-06-2013, 07:58 PM, (This post was last modified: 27-06-2013, 08:49 PM by pers0nant.)
Post: #16
RE: Steganography Challenge
(27-06-2013, 05:17 PM)fatah Wrote: Takdak la, aku salah andaian. ingatkan HTML color code:

797850 878154 826578 668387 525251 707885 818161 616161

yxP??T?exf??RRQpx???aaaa

So, salah la kan.

aku pon ingat hex color. tp lain code dia Fuck That Shit
Reply
27-06-2013, 08:01 PM, (This post was last modified: 27-06-2013, 08:03 PM by fatah.)
Post: #17
RE: Steganography Challenge
patut la aku dapat dalam bentuk decimal, damn mspaint...

try dalam windows 8 baru install. malas nak buka alienware.
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
27-06-2013, 08:28 PM,
Post: #18
RE: Steganography Challenge
SILA PM! JANGAN POST JAWAPAN DI SINI! Rage 2
[Image: GteM3.png]
Reply
27-06-2013, 09:39 PM,
Post: #19
RE: Steganography Challenge
Aiseyemn salah plak Jwpan aku bg
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
28-06-2013, 12:13 AM, (This post was last modified: 28-06-2013, 12:14 AM by Cybercrookz.)
Post: #20
RE: Steganography Challenge
... Rage 1
$GetCurrentSignature();

[Image: dcc46f8439.jpg]

$GetCurrentSignature();





Troll 2
Reply
29-06-2013, 08:16 AM,
Post: #21
RE: Steganography Challenge
nak aku post jawapan dia ke? hehe

sorg dah dpt tu Thumbs Up
[Image: GteM3.png]
Reply
29-06-2013, 10:02 AM,
Post: #22
RE: Steganography Challenge
hint 3 pliss Y U NO...
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
29-06-2013, 01:33 PM,
Post: #23
RE: Steganography Challenge
susah tol nk bg jawapan..kebenaran ni aku nmpk mcm penuh dusta ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
29-06-2013, 02:04 PM,
Post: #24
RE: Steganography Challenge
Post jwpan pls
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
30-06-2013, 10:10 AM,
Post: #25
RE: Steganography Challenge
JAWAPAN.
Kepada yg masih nak cuba, jangan klick spoiler Smile

Spoiler:

Apa yg kita nampak sangat obvious dkt gambar ni ialah, kenapa warna dia berbeza2? Ada terfikir tak?

Dapatkan hex color pada setiap huruf.
[Image: 2076351418chal-(1).jpg]

kemudian kita decode hex yg kita dapat pada gambar tadi..
4f4e3257513652414e425357343433464e5551513d3d3d3d

akan dapat...
ON2WQ6RANBSW443FNUQQ====

yang ini tricky part, aku rasa mesti semua ingat ini base64, tapi sebenarnya bukan GayFace
ini ialah base32. http://en.wikipedia.org/wiki/Base32

decode base32, then jawapan dia ialah...
s___ h_____! (isi sendiri, mls tulis la Kih3)

[Image: GteM3.png]
Reply
30-06-2013, 10:43 AM, (This post was last modified: 30-06-2013, 10:43 AM by shahril.)
Post: #26
RE: Steganography Challenge
cait, patut la x dpt, aku duk ingt base64, patut la pelik decode tapi result x dpt Kih3
Reply
30-06-2013, 11:30 AM, (This post was last modified: 30-06-2013, 11:32 AM by matz.)
Post: #27
RE: Steganography Challenge
ku dah agak..color mesti memainkan peranan..
mcm challange popcorn kat ihack boss

tpi, hex color tak dijangka OK

flag tu mcm salah eja je Kih3
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
30-06-2013, 12:24 PM,
Post: #28
RE: Steganography Challenge
ler ingat hint aku dah mainkan peranan GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
30-06-2013, 02:21 PM,
Post: #29
RE: Steganography Challenge
Siot la aku da dpt hex tu..tp aku ingt bkn sbb duk ingt base 64..sakit mental ok celen ko Ni...nyampahnyerrr
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
30-06-2013, 02:42 PM,
Post: #30
RE: Steganography Challenge
aku pon ingat base64 OK
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Celen Biasa Biasa Steganography PATI 13 1,196 20-12-2013, 05:41 PM
Last Post: PATI
  Challenge - Paan 0b0x3d 7 836 11-12-2013, 02:42 AM
Last Post: JohnWhite
  TBD Challenge #1, Menang RM100 suhz 99 15,014 14-11-2013, 01:43 AM
Last Post: RFC792
  Programming Challenge 1 - Membina Segi Tiga s3m00t 49 8,161 29-10-2013, 09:22 PM
Last Post: Cybercrookz
  php reverse challenge lvl easy firdaushatta 10 1,009 25-07-2013, 02:18 AM
Last Post: firdaushatta
Lightbulb [Steganography] Celen Pati PATI 24 2,344 12-07-2013, 04:03 AM
Last Post: PATI
  [TBD Challenge] Data Forensic v0.0.0.0.0xXXXX1029939392 RFC792 24 2,630 06-07-2013, 07:12 PM
Last Post: RFC792
  [TBD Challenge] Log Analysis Challenge #1 ak47suk1 15 1,489 01-07-2013, 11:00 PM
Last Post: shahril
  [PHP] Challenge Reverse This Function ! shahril 12 1,271 26-06-2013, 12:58 PM
Last Post: akif
  Firefly Challenge UnKn0wN 24 2,919 28-10-2012, 09:33 PM
Last Post: shadowmacx

Forum Jump: