Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
19-06-2013, 03:41 PM,
Post: #1
Thumbs Up  Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
Assalamualaikum dan selamat sejahtera salam 1 Malaysia..

utk yang penah join kelas bro Smael ngn partner dia sblm ni..mst tau best ke x kelas RE nih..yg noob cm aku of coz la ternganga,nk on VB pun dah merangkak2..

tapi takpa,alhamdulillah previous pny kelas ada yang dapat ilmu berbaloi dari hasil perkongsian bro Smael ngn partner beliau..contoh yg da jadi otai najashark,semoot dan bbrapa lagi.

untuk kesempatan ini,aku nk wat Cadangan pny thread dahulu before proceed dgn registration ngn apa2 cadangan.

Cadangan adalah untuk mngadakan kelas RE- intermediate pny.
di mana dalam kelas ni Bro Smael akan kongsi cara2 exploit analysis/dev dan juga akan masuk skit2 pasal malware analysis.

Tarikh yg diberikan adalah selepas raya sbb dah nak masuk Ramadhan kn? so Bro Smael req lepas raya..

Difahamkan,kelas ni bkn untuk yg tatau apa2 ya..ni memerlukan yg berminat atau yg da ada basic knowledge x86 and related.


alang2 bro Smael req lepas raya utk advance pny RE,sblm ni pun bro Jejaka Pemalu ada volunteer utk basic RE..mungkin agak sama dgn kelas pertama bro Smael sebelum ni..

So mungkin kita boleh buat seminggu before kelas bro Smael? lepas berbuka puasa? masa puasa? ini memerlukan pendapat dan idea semua orang.

As usual,utk kelas2 cmni InsyaAllah aku akan cuba handle and cari tempat yg sesuai utk semua orang..previously dibuat di tgh2 KL..


jadi untuk meng'umph'kan lagi cadangan ini aku bukalah utk semua orang bagi feedback utk kedua-dua cadangan iaitu

Cadangan 1 - Kelas Advance RE dari Bro Smael
Cadangan 2 - Kelas Basic RE dari Bro JejakaPemalu

So diharap if nak bagi idea tolong highlightkan cadangan mana yg korg bg feedback tu so aku sng nk trace.
contoh

cadangan 1 - saya rasa blalalalla..apa kata...


sekian,berkhidmat utk negara! LOL
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
19-06-2013, 04:04 PM,
Post: #2
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
setuju kedua2 cadangan. RE kena banyak practice. Kalau malas macam aku, payah nak pickup.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
19-06-2013, 04:04 PM,
Post: #3
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
cadangan aku, kelas JP buat before kelas smael. kalau nak buat time puasa, make sure tak usik 20/7 (gath tbd ramadhan);d but as expected la..
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
19-06-2013, 04:13 PM,
Post: #4
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(19-06-2013, 04:04 PM)adeq Wrote: cadangan aku, kelas JP buat before kelas smael. kalau nak buat time puasa, make sure tak usik 20/7 (gath tbd ramadhan);d but as expected la..

aku stuju gak nk wat malam ramadhan..tp akan ada byk isu bila nk wat mlm2 nih..transport,tarawih,family and so on..so nk kena discuss dgn JejakaPemalu dulu cmna..

mungkin antara idea yg ada adalah buat sesi refresh2 start pkul 6 smp time berbuka,
sbb pas asar tu tak elok sgt go in deep..tak masuk sgt..so ckup nk troll2 skit..then lpas berbuka+magrb(jemaah lg bagus) sambung dlm 2-3jam..abes dlm 1030malam,boleh la balik umah pastu..train pun still ada aku rs..
but still,akan ada lg bbrapa problem..

so..more cadangan pls! Big Grin
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
19-06-2013, 04:14 PM,
Post: #5
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
sekali gath ramadan untuk kelas JP tu ok tak. Sebelum bukak puasa kelas dulu. ;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
19-06-2013, 04:16 PM,
Post: #6
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(19-06-2013, 04:04 PM)adeq Wrote: cadangan aku, kelas JP buat before kelas smael. kalau nak buat time puasa, make sure tak usik 20/7 (gath tbd ramadhan);d but as expected la..

Bersetuju dengan adeq Me Gusta, mungkin boleh tambah sket dengan bagi homework sebelum datang kelas, macam kelas JP mungkin cadangan bacaan bahan yang bakal digunakan dalam kelas agar tak blur,
dan untuk kelas Smael pun sama, rujukan2 tertentu agar masing2 jelas dan bersiap siaga sebelum masuk kelas, any exercises or familiarize with tools would be helpful too
*aku tak kisah nak buat kat mana2 pun, aku rela keluar duit sebab ilmu ni payah nak dapat boss, apa2 pun aku doakan benda ni jadi, amin.
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
19-06-2013, 04:22 PM,
Post: #7
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
kalau taknak complicated sangat, aku suggest first week bulan 7. sebab 10hb dah start puasa.. Ada masa dalam seminggu lebih lagi kalau nak prepare semua.. ke tak sempat dah? Hmm
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
19-06-2013, 04:25 PM,
Post: #8
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(19-06-2013, 04:04 PM)adeq Wrote: cadangan aku, kelas JP buat before kelas smael. kalau nak buat time puasa, make sure tak usik 20/7 (gath tbd ramadhan);d but as expected la..
Aku ada pojek kena siapkan before raya...so sebuk sikit lah geng...-_- pas raya ok kot tp jgn bulan saploh...
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
19-06-2013, 04:37 PM,
Post: #9
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
Jadi kena buat lepas raya sebelum Oktober.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
19-06-2013, 04:48 PM,
Post: #10
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
aku suggest module RE ni dibuat skali masa gath ramadhan 2013 nnt / 20/7/2013 utk basic la..kalau yg smael tu buat lepas raya
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
19-06-2013, 04:55 PM,
Post: #11
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(19-06-2013, 04:37 PM)ak47suk1 Wrote: Jadi kena buat lepas raya sebelum Oktober.
aah nampak gaya camtuh lah...tp kalu korg nk gak time pose...korg kena arrange tmpt semua et cetera et cetera...orait?
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
19-06-2013, 09:02 PM,
Post: #12
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
cadangan tempat nak buat kat mana?
aku tak masuk office lagi (study leave), kalo tak buat kat lab office aku je.
silap2 boleh dpt free venue tu.. tapi tahun 2014 tu possible la,insya Allah

skrg selalu takde kat KL.
Reply
20-06-2013, 12:40 AM,
Post: #13
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(19-06-2013, 09:02 PM)beskal Wrote: cadangan tempat nak buat kat mana?
aku tak masuk office lagi (study leave), kalo tak buat kat lab office aku je.
silap2 boleh dpt free venue tu.. tapi tahun 2014 tu possible la,insya Allah

skrg selalu takde kat KL.

pd aku venue xkesah asalkan selesa dan networked..pasal tu nnt ayap akan incharge..kalau xde tmpt sangat,buat kt tmpt ko la najem..boley ke ;d
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
20-06-2013, 08:35 AM,
Post: #14
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
btw,as req by brother smael,dia nak area selangor kalau leh shah alam..so aku leh try cari..so far aku tau satu tempat je kt bangi la tapi
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
20-06-2013, 10:10 AM, (This post was last modified: 20-06-2013, 10:11 AM by JejakaPemalu.)
Post: #15
RE: Cadangan Sesi Baru bersama Otai RE - Mr Smael
(20-06-2013, 08:35 AM)p0pc0rn Wrote: btw,as req by brother smael,dia nak area selangor kalau leh shah alam..so aku leh try cari..so far aku tau satu tempat je kt bangi la tapi

Shah Alam!!! bleh wat jamuan berbuka pose kat umah adeq uno
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [CADANGAN] Section untuk Database hotfloppy 5 858 23-02-2012, 11:18 PM
Last Post: phoenix
  Just cadangan :) Xantium 33 4,172 26-12-2011, 10:54 PM
Last Post: Timon
  Pin video ini untuk yg baru di TBD mim0 8 1,347 03-12-2011, 04:14 PM
Last Post: newbieza
  #Cadangan 1 Xantium 11 1,579 23-07-2011, 10:04 PM
Last Post: sil
  Mintak cadangan untuk FYP crashman_xx 41 4,539 29-06-2011, 02:12 PM
Last Post: crashman_xx
  [cadangan] bukak group pentest pron3t 2 554 17-06-2011, 05:35 PM
Last Post: O1
  Cadangan buka hardware hacking Threads... farrell 15 2,232 20-04-2011, 05:00 PM
Last Post: fuhrer5
  Cadangan buat hack competition mcm ihack SeluarDalam 11 2,376 22-02-2011, 10:17 AM
Last Post: v0x
  Tambah Section Baru Angelezo 0 358 15-01-2011, 08:48 AM
Last Post: Angelezo
  [Cadangan] Salinan penuh post bagi Subscribed Threads golok 10 1,749 31-10-2010, 05:37 PM
Last Post: iawaho

Forum Jump: