Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ICT or CS
30-05-2013, 10:03 PM,
Post: #16
RE: ICT or CS
(30-05-2013, 08:45 PM)linear Wrote: RM28,000? Plz, tell moar

2.8K actually.. sorry for my typo. :|
=Z
Reply
30-05-2013, 10:34 PM,
Post: #17
RE: ICT or CS
dpt di politeknik Kuching Sarawak bhg networking.. klau bole mau sgt ambik Diploma Sains Komputer di UiTM sebb bole bljr smua iaitu programming, multimedia etc... nak tanya sedikit, klau saya dah tamat pengajian di Poli bhg networking,program Ijazah saya perlu ambik course mna satu erk?? Ijazah Sains Komputer (Rangkaian)?? walaupun saya x ambik Dip Sains Komputer? sebab program diploma yg ditawarkan, networking.. bole bgi cadangan? (:
sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara.. =)
Reply
31-05-2013, 12:10 AM,
Post: #18
RE: ICT or CS
(30-05-2013, 10:34 PM)Acap Wrote: dpt di politeknik Kuching Sarawak bhg networking.. klau bole mau sgt ambik Diploma Sains Komputer di UiTM sebb bole bljr smua iaitu programming, multimedia etc... nak tanya sedikit, klau saya dah tamat pengajian di Poli bhg networking,program Ijazah saya perlu ambik course mna satu erk?? Ijazah Sains Komputer (Rangkaian)?? walaupun saya x ambik Dip Sains Komputer? sebab program diploma yg ditawarkan, networking.. bole bgi cadangan? (:

okay lah macam ni. PM or bagi je fb kau kat sini..aku add kau.senang nak cerita.sebab kalau cakap macam ni sampai ke sudah memang susah la jawabnya. tambah lagi tarikh masuk poli da dekat.so, masa tu penting.so, kita bincang kat Instant messenger je. senang.
=Z
Reply
31-05-2013, 02:03 AM, (This post was last modified: 31-05-2013, 02:07 AM by linear.)
Post: #19
RE: ICT or CS
(30-05-2013, 10:03 PM)Dadu Wrote:
(30-05-2013, 08:45 PM)linear Wrote: RM28,000? Plz, tell moar

2.8K actually.. sorry for my typo. :|
It's okey for the TYPO. But can you explain moar ? What you mean to grab 2.8k salary.

(31-05-2013, 12:10 AM)Dadu Wrote:
(30-05-2013, 10:34 PM)Acap Wrote: dpt di politeknik Kuching Sarawak bhg networking.. klau bole mau sgt ambik Diploma Sains Komputer di UiTM sebb bole bljr smua iaitu programming, multimedia etc... nak tanya sedikit, klau saya dah tamat pengajian di Poli bhg networking,program Ijazah saya perlu ambik course mna satu erk?? Ijazah Sains Komputer (Rangkaian)?? walaupun saya x ambik Dip Sains Komputer? sebab program diploma yg ditawarkan, networking.. bole bgi cadangan? (:

okay lah macam ni. PM or bagi je fb kau kat sini..aku add kau.senang nak cerita.sebab kalau cakap macam ni sampai ke sudah memang susah la jawabnya. tambah lagi tarikh masuk poli da dekat.so, masa tu penting.so, kita bincang kat Instant messenger je. senang.

For me, if i need wide view of opinion. forum are better to discuss. Preventing bias. But surely, i agreed.. diploma is better than matrix or STPM. But bear in mind, diploma cant guarantee you to take degree. But STPM and matrix are comes with guarantee.
Reply
31-05-2013, 05:55 AM, (This post was last modified: 31-05-2013, 05:59 AM by ceghap.)
Post: #20
RE: ICT or CS
(30-05-2013, 04:51 PM)Dadu Wrote:
(29-05-2013, 02:25 PM)Acap Wrote: btul ckp korg.. aku dah try check syarat kelayakan stpm utk aliran kemanusiaan di imascu.upu.mohe.gov.my walaupun smua prinsipal tp x layak utk program sains komputer dan matematik di UiTM.. =,=" sampai begitu sekali..

even ko ambik STPM utk computing dpt B+

yo dude, kau dapat poli mana ?
aku sekarang belajar dekat politeknik muadzam shah. kat pahang. bidang programming. dari pendapat aku lah kan. maybe okay la kot kat sini even aku ada masalah sikit. tapi kira okay lah sebab dia belajar secara berperingkat. dari A - Z dan bukannya dari A,B,F,D..blalba..
dan kalau nak tau jugak. bila habis je dalam bidang IT kat politeknik. average gaji basic untuk diploma agak tinggi.
dan bila CGPA kau tinggi time kat poli. nanti dorang akan hantar kau pergi satu kursus. bila kau lulus kursus tu. kau boleh kerja dapat gaji basic RM2800.
tu pasal kalau nak kerja. tapi boleh je kalau nak sambung ke degree.. kalau kau ada apa apa masalah or nak tau pasal politeknik ke apa. PM aku . aku sedia membantu Big Grin * walaupun aku tak berapa ngan lecturer aku ~LOL

aku poli seberang perai. sem lepas sem 1 wei. pointer aku 3.95. ko cakap macam ni, aku nak pulun macam orang gila la study wei.haha

kursus ko cakap tu sijil profesional macam COMPTIA A++ @ CISCO cert seumpama tu ke?

(30-05-2013, 10:34 PM)Acap Wrote: dpt di politeknik Kuching Sarawak bhg networking.. klau bole mau sgt ambik Diploma Sains Komputer di UiTM sebb bole bljr smua iaitu programming, multimedia etc... nak tanya sedikit, klau saya dah tamat pengajian di Poli bhg networking,program Ijazah saya perlu ambik course mna satu erk?? Ijazah Sains Komputer (Rangkaian)?? walaupun saya x ambik Dip Sains Komputer? sebab program diploma yg ditawarkan, networking.. bole bgi cadangan? (:

kat degree ko boleh ambil sains komputer pure. kalau ko nak amek degree seni lakonan pon boleh sebenarnya, apatah lagi seni menari. degree boleh lain dari diploma. itu kelebihan diploma, sama macam matrix, tapi matrix tak laku.
[Image: banner.gif]
Reply
31-05-2013, 12:26 PM,
Post: #21
RE: ICT or CS
@cenghap : PM aku untuk fb kau. tak pon letak je fb kau kat sini.
=Z
Reply
31-05-2013, 04:12 PM,
Post: #22
RE: ICT or CS
Email : asyraf2203@ymail.com
sesungguhnya setiap mukmin itu bersaudara.. =)
Reply


Forum Jump: