Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MOTM Jun 2013 - shahril
26-05-2013, 11:22 PM,
Post: #1
Star  MOTM Jun 2013 - shahril
Tahniah kepada shahril kerana dipilih sebagai MOTM bulan Jun Edisi Pertama 2013 !

Quote:visz: salam

Mohd Shahril: wsalam

visz: ready ?

Mohd Shahril: okeh

visz: kejap aku tgk anak aku jap,hehe

Mohd Shahril: haha, okeh2

visz: okay

visz: First sekali

visz: boleh bagitau shahril dari mana dan bagaimana tahu tentang tbd.my ?

Mohd Shahril: mula2, saya tau tbd dari kawan baik saya, abam penreturns
Mohd Shahril: dia ada sebut2 pasal tbd, time tu saya xtau lagi, google2, jumpa tbd, then tngk2 dulu forum tu, mula2 x minat lagi, then tngk mcm best je, register dan mula tngk2 sikit forum tbd tuh

visz: owh penreturns yg related dgn ubuntu ke?

Mohd Shahril: yeap, pen returns dari rc.my
Mohd Shahril: haha, dulu saya bdk rc.my
Mohd Shahril: then tngk forum tu mcm dh x bape aktif suatu ketika, baru berfikir nk melepak ke forum lain

visz: owh ok
visz: sekrg bekerja atau masih belajar?

Mohd Shahril: masih belajar lagi

visz: orait boleh shahril bagitahu,dr segi IT skills,shahril lebih berminat ke field yang bagaimana?
visz: network security,web security atau ?

Mohd Shahril: haha, bab tu susah sikit nak jawab Hmm
Mohd Shahril: ada time saya minat web, ada time saya minat network jgk

visz: takpe Smile ,ringkaskan pun bole

Mohd Shahril: skrng lebih kepada web, network kureng sikit, tapi ada jgk minat2 sikit tuh
Mohd Shahril: kwn2 saya sebut, bidang network lagi best (mcm gaji), tapi xtau lah, tunggu masa nanti saya buat pilihan mna satu bidang saya nk belajar Big Grin

visz: =)
visz: takpe,masih lg muda..pilihan yg dibuat pastikan ianya betul Smile
visz: okay,nick shahril di register pd 22-03-2012, kira dh setahun lebih..boleh bg pendapat ttg TBD dr segi forum,development dan adakah shahril mempunyai idea/cadangan yg positif ttg TBD khususnya?

Mohd Shahril: haha, saya serahkan semua tu kepada admin, biarlah diorng buat apa yng terbaik untuk forum tbd (lagi satu saya xde idea sngt, huhu Big Grin )
Mohd Shahril: kalau pendapat tentang forum, tbd mmng best, ada kalanya terlalu addicted, ada kala bosan, haha tapi x lah bosan sngt, neutral mcm tuh, member2 dia pon bagus2 Big Grin

visz: haha,biasa la up and down,perkara biasa Big Grin
visz: so shahril,sekiranya diberi peluang utk mentoring,dari segi apa yang anda boleh curahkan bakti ?

Mohd Shahril: mentoring Hmm saya x bape pasti sngt
Mohd Shahril: maybe saya akan tolong yng mna satu tau, contohnya mcm prog.lang, dan others

visz: programming lang yg mana yg anda familiar?

Mohd Shahril: contohnya mcm user tbd ada apa2 masalah coding (php), saya tolong yng mna saya tahu
Mohd Shahril: saya lebih familiar dgn php, bagi saya tu lang yng lebih mudah dari lang lain

visz: kenapa php ya?

Mohd Shahril: programming language first yng saya belajar, haha
Mohd Shahril: kwn saya yng recommend saya belajar php time tu, mula2 mcm x bape nk minat sngt, bila dh reti sikit2, dh jadi addicted, mcm2 benda nk buat Big Grin

visz: bgus2 Smile tp kiranya ade juga la belajar programming lang lain kan ?

Mohd Shahril: ada, cuma basic2 je lah, dan x bape luangkan masa sngt dgn programming lang lain

visz: oh okay..so shahril,any last words sebelum kita akhirkan seisi interview ini utk audience dan user tbd lain ?

Mohd Shahril: last word saya, kepada mna2 ahli yng minat bidang IT, jgn pena putus asa, belajar takat mna anda mampu, huhu, kalau x tau apa2 benda, mcm programming problem, leh bertanya kepada user2 tbd, diorng akan cuba tolong takat mna diorng mampu Smile
Mohd Shahril: dan ahli2 yng aktif di shoutbox, kurngkan ber ;d
Mohd Shahril: haha

visz: haha good advice ;)
visz: Diucapkan semoga shahril berjaya di dalam pelajaran dan teruskan keaktifan anda di TBD di dalam mencurahkan bakti utk bangsa dan negara.

Mohd Shahril: okeh, tenks u visz Big Grin

visz: sama2 Smile
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Star MOTM Julai 2013 - smael RFC792 0 559 28-06-2013, 12:44 AM
Last Post: RFC792
Exclamation MOTM RFC792 25 4,070 14-03-2013, 04:35 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Disember 2011 - hєχяυт RFC792 0 1,380 21-12-2011, 10:32 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Oktober 2011 - Taz RFC792 0 844 16-11-2011, 02:08 AM
Last Post: RFC792
Star MOTM November 2011 - 404myth RFC792 0 931 29-10-2011, 09:28 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM September 2011 - anthrax RFC792 0 1,096 31-08-2011, 05:41 PM
Last Post: RFC792
Star MOTM Ogos 2011 - hotfloppy ak47suk1 0 1,197 31-07-2011, 09:15 PM
Last Post: ak47suk1
Star MOTM Julai 2011 - p0pc0rn RFC792 5 1,811 03-07-2011, 12:48 AM
Last Post: RFC792

Forum Jump: