Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TUTO]Face Swap
25-05-2013, 02:57 AM,
Post: #1
[TUTO]Face Swap
Salam,
Tutorial pada kali ini adalah face swap dimana kita boleh menukar muka sesiapa sahaja yang kita inginkan boss

example for face swap.

before
Spoiler:
[Image: diandra-250x250.jpg]

after
Spoiler:
[Image: BoH6coL.jpg]

Bahan:
Komputer
Photoshop (dalam tutorial saya gunakan cs5)
kemahiran basic Photoshop

Kita mulakan dengan mencari gambar yang sesuai untuk menjalankan face swap,
anda boleh la mengoogle dan mencari gambar artis untuk digantikan dengan muka anda sendiri Fuck That Shit


1.loadkan gamba anda di photoshop kemudian tekan kekunci "P" untuk tool pen
dan select keseluran muka dan right click pilih "make Selection" dan copy seperti ini

gambar: [Image: XEGUGAX.jpg]

2.Kemudian Loadkan gambar artis atau gamba yg korang inginkan dan pastekan muka anda di gambar tersebut kemudian tekan CRTL+T untuk melaraskan gambar anda pastikan gambar anda tepat pada sasaran ~fap [b]gunakan erase tool untuk membuang lebihan .Seperti gambar ini

Gambar: [Image: 6szPQM2.jpg]

3.Duplicate gambar background dan kemudian mengunakan lasso tool select muka wanita itu dah tekan backspace untuk membuang gambar wanita tersebut

Gambar: [Image: jz2yFaY.png]

4.Selepas itu deselect kemudian combinekan gambar layer 1 dan background copy seperti ini

Gambar: [Image: d3x5u1M.jpg]

Selepas Itu Pergi edit dan pilih Auto Blend layer pilih panorama

Hasil
[Image: lq4UIYB.jpg]
Gambar Ori
Spoiler:
[Image: 600full-emma-ma%27embong.jpg]
Oh god why

Disini saya selitkan Video dari youtube
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
25-05-2013, 06:52 AM,
Post: #2
RE: [TUTO]Face Swap
*out of topic,

ada tak tools dalam photoshop untuk kita buang background gambar dengan single click?

Contoh gambar dia ni --> boss
di sebalik muka dia, ada background putih kan? bole tak buang dengan single click?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
25-05-2013, 07:40 AM, (This post was last modified: 25-05-2013, 09:12 AM by whcool.)
Post: #3
RE: [TUTO]Face Swap
(25-05-2013, 06:52 AM)matz Wrote: *out of topic,

ada tak tools dalam photoshop untuk kita buang background gambar dengan single click?

Contoh gambar dia ni --> boss
di sebalik muka dia, ada background putih kan? bole tak buang dengan single click?

guna magic wand ;d
[Image: banner.png]
Reply
25-05-2013, 09:07 AM, (This post was last modified: 25-05-2013, 09:12 AM by whcool.)
Post: #4
RE: [TUTO]Face Swap
Brapa STAR tuk gambar saya ;d
Spoiler:
ORI
[Image: gt57LDR.jpg]
Edit
[Image: VKnSnUR.png]
;d;d
[Image: banner.png]
Reply
25-05-2013, 09:51 AM,
Post: #5
RE: [TUTO]Face Swap
kahkahkah! adoiyaii.. boleh la utk suka2 je.. tp kalau yg lebih advance menukar wajah yg mempunyai pelbagai sudut, tidak hanya di bahagian sudut depan je.
nak adjust geometry muka tu mmg mencabar.. GayFace
Reply
25-05-2013, 11:49 AM,
Post: #6
RE: [TUTO]Face Swap
aku tak guna auto blend ;d tak reti. aku guna manual je.. guna smudge.. tacap2 sikit ;d
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
25-05-2013, 12:14 PM, (This post was last modified: 25-05-2013, 12:18 PM by AceyrafRoshlanz.)
Post: #7
RE: [TUTO]Face Swap
(25-05-2013, 11:49 AM)XdeathX Wrote: aku tak guna auto blend ;d tak reti. aku guna manual je.. guna smudge.. tacap2 sikit ;d

guna autoblend ni senang kot ^^
comel je

(25-05-2013, 09:51 AM)sil Wrote: kahkahkah! adoiyaii.. boleh la utk suka2 je.. tp kalau yg lebih advance menukar wajah yg mempunyai pelbagai sudut, tidak hanya di bahagian sudut depan je.
nak adjust geometry muka tu mmg mencabar.. GayFace

mcm mane tu ;b
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
25-05-2013, 04:40 PM,
Post: #8
RE: [TUTO]Face Swap
cool ;b
terfikir sesuatu yang keji fts2
Quote:Mulakan dengan mendengar, kemudian berfikir, bertanya untuk faham dan amalkan untuk sempurna...
Reply
25-05-2013, 06:44 PM,
Post: #9
RE: [TUTO]Face Swap
nice tutorial!
[Image: 76561198059652827.png]
[Image: TkeHBe6.gif]
Reply
25-05-2013, 07:39 PM,
Post: #10
RE: [TUTO]Face Swap
thanks. ;d
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
25-05-2013, 09:16 PM,
Post: #11
RE: [TUTO]Face Swap
(25-05-2013, 07:40 AM)whcool Wrote:
(25-05-2013, 06:52 AM)matz Wrote: *out of topic,

ada tak tools dalam photoshop untuk kita buang background gambar dengan single click?

Contoh gambar dia ni --> boss
di sebalik muka dia, ada background putih kan? bole tak buang dengan single click?

guna magic wand ;d

magic wand single click ke? ~Hmm
mcm kena berclick je.. GayFace

hari tu aku guna website design baju ni..
dia bole hilangkan color background tu..
dlm photoshop mcm x jumpa je..tu yg tanya..btw nice tutorials GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Wink [TUTO] Photo Hipster AceyrafRoshlanz 3 628 04-01-2014, 03:27 PM
Last Post: anonghost
  [TUTO] Bokeh Effect cipanjb 13 1,095 30-08-2013, 04:18 PM
Last Post: KukuBesi
  [TUTO]Colour Splash Effect AceyrafRoshlanz 2 572 27-05-2013, 09:39 AM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  [TUTO] Animation Effect Sparkle / bercahaya / berkelip-kelip cipanjb 4 1,392 26-03-2013, 11:49 PM
Last Post: whcool
  Simple - Making A Simple Face MieXoX 7 977 06-01-2013, 09:10 PM
Last Post: PATI
  [TUTO] 3D Text effect cipanjb 6 1,078 04-08-2012, 03:10 PM
Last Post: thenone
  [TUTO] Animation Gerak cipanjb 0 944 12-02-2012, 09:44 AM
Last Post: cipanjb

Forum Jump: