Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cybersecurity Awareness Talk
25-05-2013, 10:06 AM,
Post: #16
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
sapa audience?
buat talk based on audience.
kalau staf biasa,takde tau IT sgt..wat simple2..no need smp tahap RAT melampau
if staf IT,wat skit up..bg dorg paranoid skit
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
25-05-2013, 10:14 AM, (This post was last modified: 25-05-2013, 10:15 AM by darknite.)
Post: #17
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
selain topics di atas, maybe boleh bagi workshop pasal ape yang patut buat jika website kene defaced dan cara2 utk securekan server/system
Reply
25-05-2013, 10:46 PM,
Post: #18
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
ini non IT staff..buat simple je..xperlu smpai tahap nk high secure kan apa..apa yg penting utk non IT staff yg xtau ttg ni adalah preventive precaution and a way on how to clean viruses/malware and what tools are needed in case ape jadi dgn cpe dorg
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
26-05-2013, 12:29 AM,
Post: #19
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
sebenarnya saya ingin cuba untuk menjadi presenter.tapi, pasti ramai tidak percaya integriti saya. so, tidak mengapalah
=Z
Reply
26-05-2013, 12:36 AM,
Post: #20
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
(26-05-2013, 12:29 AM)mrdadu09 Wrote: sebenarnya saya ingin cuba untuk menjadi presenter.tapi, pasti ramai tidak percaya integriti saya. so, tidak mengapalah

maksud ? its okay,you got pmed
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-06-2013, 02:28 PM,
Post: #21
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
picture updated #1st post
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
04-06-2013, 08:39 PM,
Post: #22
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
(04-06-2013, 02:28 PM)RFC792 Wrote: picture updated #1st post

takde pun ~Hmm
[Image: GteM3.png]
Reply
04-06-2013, 10:42 PM,
Post: #23
RE: SE, Malware and Security Awareness Talk
(04-06-2013, 08:39 PM)suhz Wrote:
(04-06-2013, 02:28 PM)RFC792 Wrote: picture updated #1st post

takde pun ~Hmm

ade la
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Forum Jump: