Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuss tentang Skybox
21-05-2013, 06:18 PM,
Post: #31
RE: Discuss tentang Skybox
kalau kt kondo / apartment.. kebanyakkan pakai centralize dish.. just connect je kt port setiap rumah.. parabola mmg harem.. kekeke.. kalau kt kwsan pedalaman bleh juga sorok2 guna..kalau kt bandar..hmm mimpi tinggal mimpi..hanya mampu layan iptv ja. hahaha tp iptv pun dh byk dpt channnel hd..
PHP Code:
"Don't Hate The Hacker,Hate The Code" 
Reply
04-07-2013, 09:59 AM,
Post: #32
RE: Discuss tentang Skybox
(14-05-2013, 04:33 PM)Stalker Wrote: haritu ade orang cite kat aku pasal skybox.. intenet tu tujuan dia nak decrypt packet. setiap 4 saat key dia akan bertukar. 1 key saiz dia lebih kurang 2kb, sebab tu intenet 512mb pun sudah memadai untuk sakaibox. so key dia kita grab dari key server. orang yang host key server tu kene ade valid astro. hole die kat sini, key tu. encrypted packets tu mmg kite tak boleh crack. tapi boleh share key dia kat orang ramai.

ok, nk tanya, setiap 4 saat key dia akan bertukar, cmne cara dia tukar key tuh ? ke ada pattern2 tertentu ? sbb astro x pakai internet, jadi key tu dia x boleh dpt dari server diorng la kan ? kalau key tu dihantar melalui satelit, kita x boleh intercept key tuh ?
Reply
28-07-2013, 04:54 AM,
Post: #33
RE: Discuss tentang Skybox
dan skrg box2 bakal berkubur.. asstroll nak bg njoi laku...
tv rumahku hanya gelap gulita... Sad
[Image: 419981_351531688224249_348541415189943_1...1679_n.jpg]
Reply
28-07-2013, 02:34 PM,
Post: #34
RE: Discuss tentang Skybox
(04-07-2013, 09:59 AM)shahril Wrote: ok, nk tanya, setiap 4 saat key dia akan bertukar, cmne cara dia tukar key tuh ? ke ada pattern2 tertentu ? sbb astro x pakai internet, jadi key tu dia x boleh dpt dari server diorng la kan ? kalau key tu dihantar melalui satelit, kita x boleh intercept key tuh ?

Key tu kalau legal diorang letak kat dalam kad. yang tukar 4 saat provider yg simpan, jadi takleh intercept. kalau tak silap aku la.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
28-07-2013, 04:13 PM,
Post: #35
RE: Discuss tentang Skybox
skrg aku jumpa diorang jual box astro terus x payah pakai internet atau card..
huuhuhuh.. lagi peneng aku mcm mana benda ni work
[Image: logo.png]
Reply
28-07-2013, 07:39 PM,
Post: #36
RE: Discuss tentang Skybox
yg mod dari thailand ka ujang
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
28-07-2013, 08:09 PM,
Post: #37
RE: Discuss tentang Skybox
(04-07-2013, 09:59 AM)shahril Wrote:
(14-05-2013, 04:33 PM)Stalker Wrote: haritu ade orang cite kat aku pasal skybox.. intenet tu tujuan dia nak decrypt packet. setiap 4 saat key dia akan bertukar. 1 key saiz dia lebih kurang 2kb, sebab tu intenet 512mb pun sudah memadai untuk sakaibox. so key dia kita grab dari key server. orang yang host key server tu kene ade valid astro. hole die kat sini, key tu. encrypted packets tu mmg kite tak boleh crack. tapi boleh share key dia kat orang ramai.

ok, nk tanya, setiap 4 saat key dia akan bertukar, cmne cara dia tukar key tuh ? ke ada pattern2 tertentu ? sbb astro x pakai internet, jadi key tu dia x boleh dpt dari server diorng la kan ? kalau key tu dihantar melalui satelit, kita x boleh intercept key tuh ?


key tu dihantar melalui satelit. pastu key tu pun encrypted. key tu akan didecrypt oleh receiver astro. receiver astro guna VideoGuard CAM (Conditional Access Module).

Dlm skybox ade CAM emulator. hacker akan reverse engineer receiver astro utk mengetahui cara key didecrypt dan cara key digunakan utk decrypt scrambled signal. pastu diorang akan create code utk decryption process dan run kat skybox (CAM emulator). so skybox boleh digunakan utk tgk siaran astro dan pada yg sama berkongsi decrypted key kepada skybox2 lain melalui internet.

Ak faham setakat tu jek. mungkin ak salah. Wallahua'alam.

;d ;d ;d
Reply
28-07-2013, 08:26 PM,
Post: #38
RE: Discuss tentang Skybox
(28-07-2013, 07:39 PM)Tron Wrote: yg mod dari thailand ka ujang

tu aku tak pasti tapi astro semua ada. ..
cuma dia bagi yg gitu kat aku.. tu pon dia pm aku kat fb..
bagi bukti2 dia pakai..
kalau x caya dia suruh datang umah dia. .
[Image: logo.png]
Reply
28-07-2013, 09:18 PM,
Post: #39
RE: Discuss tentang Skybox
http://www.lyngsat.com/

die org tembak set luar ;d

cara dia

astro dish > skybox > chanel > profit ;d

;d
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
29-07-2013, 05:11 PM,
Post: #40
RE: Discuss tentang Skybox
ubah piring astro ke siam pny satelit.
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
29-07-2013, 05:35 PM,
Post: #41
RE: Discuss tentang Skybox
nak tanye dia ni cam astroll ke? kalau ujan takde signal ;d
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
29-07-2013, 08:09 PM,
Post: #42
RE: Discuss tentang Skybox
(29-07-2013, 05:35 PM)AceyrafRoshlanz Wrote: nak tanye dia ni cam astroll ke? kalau ujan takde signal ;d

yep sama macam astro ^^
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
21-08-2013, 06:16 PM,
Post: #43
RE: Discuss tentang Skybox
kawan2..kalau aku guna kad astro dan piring dia dkt skybox boleh tak dan astro dpt detect x? skg ni member punya decoder lama dah rosak..dia call astro,astro kata kene upgrade beyong plak..persoalan kat sini, boleh ke aku guna dekoder skybox utk digantikan ke astro?

p/s:lps aku baca semua post kat sini,mcm aku ada nampak sesuatu..korang nampak x?
Reply
21-08-2013, 07:10 PM,
Post: #44
RE: Discuss tentang Skybox
x boleh Me Gusta
kau beli je decoder second hand ~Mg
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
21-08-2013, 11:03 PM,
Post: #45
RE: Discuss tentang Skybox
tukar je decoder beyond.. tp pakej still dia x usik.. xde apa2 caj
[Image: GteM3.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  SkyBox VS Astro VS HyppTV whcool 18 1,368 02-12-2013, 11:08 AM
Last Post: taylorswift
  Fakta Tentang Dr Muhammad Morsi MrPaan 18 1,916 08-07-2013, 09:17 AM
Last Post: matz
  Apa pendapat anda tentang buli ell 36 3,230 13-04-2013, 01:28 AM
Last Post: pizzaro
  [TANYE] TENTANG BEINI Core2Kuat 1 440 04-01-2013, 03:43 AM
Last Post: shahril
  nak tnya tentang forum shafiqcal 16 1,463 08-12-2012, 11:48 PM
Last Post: MrGreed
  [Ask] Skybox or yang sewaktu dengannya. pijat 13 2,377 08-12-2012, 06:38 PM
Last Post: FieryCold
  Cerita hangat tentang orang masuk university rank 25 - Malaysian algorithm 7 1,408 19-10-2012, 08:33 AM
Last Post: p0pc0rn
  pandangang seorg cina tentang kaum di Malaysia :) mim0 23 3,289 09-02-2012, 07:28 AM
Last Post: 6b2
  Tentang genre video ninja 3 629 27-12-2011, 12:19 PM
Last Post: servant_fox
Question Pendapat korang tentang Hacktivist Anonymous Nimda7 15 1,873 21-09-2011, 10:45 AM
Last Post: xsxs

Forum Jump: