Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tukar default login button
01-05-2013, 08:45 PM,
Post: #1
Tukar default login button
Assalamualaikum..

camne eh nk tukar login button yg default camni [Image: 944613_521330551262245_1426751771_n.jpg]

kepada yg kita design sendiri contohnye mcm ni [Image: 11883_521407124587921_334538169_n.jpg]


dk godek 2 hari dah,xjumpe code dia.. dlm bahasa php Fuck That Shit
Reply
01-05-2013, 08:46 PM,
Post: #2
RE: Tukar default login button
show off code login bagi senang org modifight Zzzz
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
01-05-2013, 08:49 PM, (This post was last modified: 01-05-2013, 09:01 PM by teranoob.)
Post: #3
RE: Tukar default login button
(01-05-2013, 08:46 PM)anthrax Wrote: show off code login bagi senang org modifight Zzzz

LOL jap nk tgk yg mana satu

Header.php
Spoiler:

Code:
<div id="loginbox">
<?php if ($session->isLoggedIn()): ?>
<?php include ('main/loginbox.php'); ?>
<?php else:?>
<?php include ('main/loginsmall.php'); ?>
<?php endif?>


loginbox.php
Spoiler:
Code:
<?php if (!defined('FLUX_ROOT')) exit; ?>
<span style="display: inline-block; margin: 4px 4px 4px 0">
You are currently logged in as <strong><a href="<?php echo $this->url('account', 'view') ?>" title="View account"><?php echo htmlspecialchars($session->account->userid) ?></a></strong> on <?php echo htmlspecialchars($session->serverName) ?>.
                
            <?php if (count($athenaServerNames=$session->getAthenaServerNames()) > 1): ?>
                Your preferred server is:
            
            <select name="preferred_server" onchange="updatePreferredServer(this)"<?php if (count($athenaServerNames=$session->getAthenaServerNames()) === 1) echo ' disabled="disabled"'  ?>>
                <?php foreach ($athenaServerNames as $serverName): ?>
                <option value="<?php echo htmlspecialchars($serverName) ?>"<?php if ($server->serverName == $serverName) echo ' selected="selected"' ?>><?php echo htmlspecialchars($serverName) ?></option>
                <?php endforeach ?>
            </select>.
            <?php endif ?>
            <form action="<?php echo $this->urlWithQs ?>" method="post" name="preferred_server_form" style="display: none">
                <input type="hidden" name="preferred_server" value="" />
                
            </form>
            </span>

    <?php if (!empty($adminMenuItems) && Flux::config('AdminMenuNewStyle')): ?>
    <?php $mItems = array(); foreach ($adminMenuItems as $menuItem) $mItems[] = sprintf('<a href="%s">%s</a>', $menuItem['url'], $menuItem['name']) ?>

    
            <strong>Admin</strong>: <?php echo implode(' • ', $mItems) ?>

    <?php endif ?>


loginsmall.php
Spoiler:
Code:
<?php if (!defined('FLUX_ROOT')) exit; ?>

<form action="<?php echo $this->url('account', 'login', array('return_url' => $params->get('return_url'))) ?>" method="post">
    <?php if (count($serverNames) === 1): ?>
    <input type="hidden" name="server" value="<?php echo htmlspecialchars($session->loginAthenaGroup->serverName) ?>">
    <?php endif ?>
    <input placeholder="username" type="text" name="username" id="login_username" value="<?php echo htmlspecialchars($params->get('username')) ?>" />&nbsp;<input placeholder="password" type="password" name="password" id="login_password" />
        
        <?php if (count($serverNames) > 1): ?>
            <label for="login_server"><?php echo htmlspecialchars(Flux::message('AccountServerLabel')) ?></label>

                <select name="server" id="login_server"<?php if (count($serverNames) === 1) echo ' disabled="disabled"' ?>>
                    <?php foreach ($serverNames as $serverName): ?>
                    <option value="<?php echo htmlspecialchars($serverName) ?>"><?php echo htmlspecialchars($serverName) ?></option>
                    <?php endforeach ?>
                </select>

        <?php endif ?>
        
        <?php if (Flux::config('UseLoginCaptcha')): ?>
            <?php if (Flux::config('EnableReCaptcha')): ?>
            <label for="register_security_code"><?php echo htmlspecialchars(Flux::message('AccountSecurityLabel')) ?></label>
            <?php echo $recaptcha ?>
            <?php else: ?>
            <label for="register_security_code"><?php echo htmlspecialchars(Flux::message('AccountSecurityLabel')) ?></label>
            
                <div class="security-code">
                    <img src="<?php echo $this->url('captcha') ?>" />
                </div>
                <input type="text" name="security_code" id="register_security_code" />
                <div style="font-size: smaller;" class="action">
                    <strong><a href="javascript:refreshSecurityCode('.security-code img')"><?php echo htmlspecialchars(Flux::message('RefreshSecurityCode')) ?></a></strong>
                </div>
            
            <?php endif ?>
        <?php endif ?>
        <input type="submit" value="<?php echo htmlspecialchars(Flux::message('LoginButton')) ?>" />

</form>

<script type="text/javascript">
    jQuery.fn.placeholder();
</script>


styles.css
Spoiler:

Code:
#loginbox {
    padding-top:9px;
    float:right;
    width:310px;
    overflow:hidden;
}

#loginbox input {
    max-width:100px;
    
}
.loginbox-admin-menu {
    padding:15px;
    width:100%;
    margin-bottom:15px;
    background-color: rgba(227,235,255,1);
    border:0px;
}


Kalau nk full source bgtau yekk.. uno
Reply
01-05-2013, 10:30 PM,
Post: #4
RE: Tukar default login button
main kat css je nie :3
Reply
01-05-2013, 10:33 PM,
Post: #5
RE: Tukar default login button
right click kt image yg kau nk ubah tu (default button skrg) tgk current path dia katne.
cari dlm .css atau index.html kt line mane ade path tuh..pastu ubah la ke gamba button kau yg baru.ubah link baru je..tp make sure ubah kedudukan size etc dlm css utk bg cantik
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
01-05-2013, 11:13 PM, (This post was last modified: 02-05-2013, 03:25 AM by teranoob.)
Post: #6
RE: Tukar default login button
dah solved..thnx guys=)

komen atas tu pura2 je sbb xnk susahkan korang..xnk ganggu.. tapi dah teruk sgt dah ni,sesat xjumpa jln pulang.. ;(

ni contoh.. http://saujana.zapto.org/ abaikan benda lain,nk tukar default login button je..
ni source code http://www.mediafire.com/?tm7dc1bo8465gma
Reply
02-05-2013, 03:39 AM,
Post: #7
RE: Tukar default login button
(01-05-2013, 10:33 PM)p0pc0rn Wrote: right click kt image yg kau nk ubah tu (default button skrg) tgk current path dia katne.
cari dlm .css atau index.html kt line mane ade path tuh..pastu ubah la ke gamba button kau yg baru.ubah link baru je..tp make sure ubah kedudukan size etc dlm css utk bg cantik

default button bukan image..mcm satu code php bila kita buat loginbox dia ada skali ngn button..ntah dari mana muncul,tu yg pening xtau nk ambil mana nk manipulate algorthm dia bia jadi custom anchored button css'ed system bn kroni..
Reply
02-05-2013, 05:58 AM,
Post: #8
RE: Tukar default login button
SOLVED!!Challenge Accepted
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  {ask} Cara nak tukar nama domain m4f14 5 929 20-01-2013, 06:21 AM
Last Post: suhz
  login php kayman120 2 616 23-02-2012, 11:10 AM
Last Post: kayman120

Forum Jump: