Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
02-05-2013, 03:33 AM, (This post was last modified: 02-05-2013, 03:33 AM by amd.)
Post: #31
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
Facepalm
budak2 sekarang tah la.
ape nak jadi pun tak tahu.
tak payah tengok orang, ak pun pelik dengan adik ak sendiri.
mak bapak ak tu la orang paling ak respect.
mak bapak ak bising, masuk bilik hempas pintu.
wtf?
ak pun pelik mane die dapat perangai gini rupa.
ak dulu dengan abg ak, try la buat gitu.
cnfirm dapat flying kick free dari bapak ak.
asal mak ak call je, sedih die adik ak buat die gitu.
asal la time ak ada dekt rumah adik ak tak macam tu.
sah3 ak seret die keluar rumah.

orang pernah cakap terutamanya cikgu2 time ak sekolah dulu, kalau budak2 tu teruk + bodoh tengok mak bapak die.
nah, buat orang yang berfikiran begitu khas jari tengah untuk anda.
kena la pikir, takkan mak bapak dieorang dekat rumah tu biar je anak die jadi macam tu. mesti la tak.
cuba pikir, mak bapak mane nak lahir + jaga anak die kalau die tahu suatu hari nanti anak die nak jadi gini?

yang boleh ak simpulkan dekat sini.
bukan salah mak bapak. bukan salah orang lain. semua berpunca dari diri sendiri.
samaada ilmu agama tak cukup ataupun faktor kawan2 yang terikut la sangat budaya tak berapa nak elok. so dieorang tengok macam style *style la sangat* pun ikutlah.

ape nak jadi lah budak2 sekarang. elok hantar la sekolah pemulihan akhlak tu.
ak pun cadang nak hantar adik ak pergi mengaji al-Quran or sekolah2 pondok.
memang agama ak cetek tak dalam macam orang lain. tapi ak ada basic. boleh la bawak diri tuk waktu ni. dan ak pasti 1 hari nanti, ak akan pergi tambah lagi ilmu agama yang ak ada.
amin~

Big Grin
Reply
02-05-2013, 08:11 AM,
Post: #32
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
mak aku ada 7 orang anak....

semua perangai lain-lain... Smile

ibu bapa memang memainkan peranan yang penting dalam mendidik anak.
anak umpama kain putih..ibu bapa yang bertanggungjawab untuk mewarnakannya.
tpi, kalau anak tak baik/jahat/tak jadi orang..jangan suka2 salahkan mak bapak dia.

Igt ni je..
Kisah Nabi Nuh.
Ketika Allah menurunkan bala, banjir yang besar. Hanya orang2 yang beriman beserta binatang yang menaiki bahtera bersama nabi Nuh.
Ada pendapat mengatakan seramai 83 orang, dan, KECUALI ANAK DAN ISTERINYA.

Walaupun Allah angkat Nabi Nuh menjadi Nabi, anaknya tetap derhaka kepada Allah.
Hidayah tu hanya milik Allah bukan milik manusia sekalipun nabi-nabi.

Jangan suka-suka salahkan mak bapak.

Peringkat umur budak sekolah ni, kawan-kawan sekeliling dia yang banyak mencorak dia. Smile
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
02-05-2013, 09:26 AM,
Post: #33
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
(02-05-2013, 08:11 AM)matz Wrote: mak aku ada 7 orang anak....

semua perangai lain-lain... Smile

ibu bapa memang memainkan peranan yang penting dalam mendidik anak.
anak umpama kain putih..ibu bapa yang bertanggungjawab untuk mewarnakannya.
tpi, kalau anak tak baik/jahat/tak jadi orang..jangan suka2 salahkan mak bapak dia.

Igt ni je..
Kisah Nabi Nuh.
Ketika Allah menurunkan bala, banjir yang besar. Hanya orang2 yang beriman beserta binatang yang menaiki bahtera bersama nabi Nuh.
Ada pendapat mengatakan seramai 83 orang, dan, KECUALI ANAK DAN ISTERINYA.

Walaupun Allah angkat Nabi Nuh menjadi Nabi, anaknya tetap derhaka kepada Allah.
Hidayah tu hanya milik Allah bukan milik manusia sekalipun nabi-nabi.

Jangan suka-suka salahkan mak bapak.

Peringkat umur budak sekolah ni, kawan-kawan sekeliling dia yang banyak mencorak dia. Smile

benar Smile , yg pasti mak bapak jgn pernah letih mencorakkan kan anak dye dan istiqomah dalam apa jua keadaan ,
dan ayat nak tengok anak tengok mak bapak dulu tu mmg tak leh pakai :Fp: .
Reply
02-05-2013, 09:33 AM,
Post: #34
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
(02-05-2013, 01:45 AM)pumpkids Wrote: ada org reupload video tu kat facebook..
Code:
https://www.facebook.com/photo.php?v=369252946519383&set=vb.382331778475937&type=2&theater

dia kena buli mesti sbb dia hot dari org lain dan dpt pulak boyfriends yg hot mcm aku ni.. barang pun boleh tahan baekkk urmmmmm @@.. kwn2 dia yg buli tu xlawa hitam.. tak freehair..

yg kena buli tu pun bkn freehair..bertudung gak..kena tarik kn..=.

btw bkn stakat makpak je kena corakkan anak2..
abang..kakak..adik..kena gak saling tegur menegur dalam adik beradik tuh..
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
02-05-2013, 12:25 PM,
Post: #35
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
semoga perkara sebegini tidak blaku lagi. tambah2 kat kalangan kaum keluarga kita semua. amin
Dunia Penuh "Pancut Raba" Fuck That Shit
Reply
26-11-2013, 03:58 PM,
Post: #36
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
geram btoi yana tgk video ni!! klo yana dapat org yg buli tu siap la yana kerja2kan..gerammmmm!!!
Someone like you LOL
Reply
26-11-2013, 08:46 PM,
Post: #37
RE: Remaja Perempuan Dibuli Dengan Dibogel
(26-11-2013, 03:58 PM)yanalatip Wrote: geram btoi yana tgk video ni!! klo yana dapat org yg buli tu siap la yana kerja2kan..gerammmmm!!!

yana mintak fb ;d

*sorry spam
ni haa Allah pujuk kita
Spoiler:

Wasbir Ala Ma Yakuluun -
Bersabarlah terhadap apa yang mereka katakan. - AlMuzammil Ayat 10 Smile

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  joomla ada kaitan dengan freemason? jantan 8 894 30-05-2013, 03:08 PM
Last Post: jantan
  Dapat duit dengan gushcloud AceyrafRoshlanz 8 1,478 30-03-2012, 12:14 AM
Last Post: mckurtney
Exclamation [Recruit] Cm0$ kembali lagi dengan permainan yang menggumbirakan. Cm0 6 803 29-03-2012, 08:13 PM
Last Post: keyoren
  Apa Yang di Maksudkan dengan "Reported Posts"? s3m00t 14 2,213 17-02-2012, 07:24 PM
Last Post: hotfloppy
Question Ape bezanya software engineering dengan computer scientist ? mim0 35 3,452 04-11-2011, 08:31 AM
Last Post: mim0
Lightbulb Buat amal jariah dengan contribute/lukis peta di google map Malaysia mim0 1 562 02-11-2011, 01:19 PM
Last Post: mim0
  Surf 3G BroadBand Dengan Unlimited HighSpeed dan BandWidth Dengan VPN SeluarDalam 33 7,503 21-09-2011, 07:34 AM
Last Post: RFC792
  Industri PORN : Jangan tertipu dengan apa dilihat! python 57 9,836 19-06-2011, 02:57 PM
Last Post: tobethefront
  [discus] Malaysia menang 4-2 dengan indo MrKroit 27 4,299 30-12-2010, 11:52 PM
Last Post: MrKroit
  Cara bertanya soalan dengan bijak golok 6 1,433 27-11-2010, 10:12 PM
Last Post: Chuck

Forum Jump: