Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
27-04-2013, 02:18 PM, (This post was last modified: 27-04-2013, 02:32 PM by whcool.)
Post: #1
[Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
Assalamualaikum,

tdi aku try install GUI ikut tutorial nie http://markus.revti.com/2009/08/installi...linux-vps/

dan hasil yg ak dapat

[Image: ISYI5Gf.png]

gmbar fullscreen
Spoiler:
[Image: SAzMXXb.png]

mcm mne nak tgok die punyer desktop ,
terima kasih semua.
[Image: banner.png]
Reply
27-04-2013, 02:28 PM,
Post: #2
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
cuba scroll ke bawah?
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-04-2013, 02:32 PM,
Post: #3
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(27-04-2013, 02:28 PM)Ahlspiess Wrote: cuba scroll ke bawah?

nie gmbar fullscreen
[Image: SAzMXXb.png]
[Image: banner.png]
Reply
27-04-2013, 02:45 PM,
Post: #4
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
aku baru lepas install gui utk vps smlm, ok je xde masalah.. apt-get install ubuntu-desktop
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
27-04-2013, 03:50 PM,
Post: #5
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
akhir nye menjadi jugak Fuck That Shit
setelah mengikut tuto yg ini Smile
https://www.digitalocean.com/community/a...-ubuntu-12

[Image: r7ctKyb.png]
[Image: banner.png]
Reply
29-04-2013, 10:09 AM,
Post: #6
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(27-04-2013, 03:50 PM)whcool Wrote: akhir nye menjadi jugak Fuck That Shit
setelah mengikut tuto yg ini Smile
https://www.digitalocean.com/community/a...-ubuntu-12

[Image: r7ctKyb.png]


pakai XFCE?

XFCE ni simple sgt dan ringan ( but anyway I'm using it kalau run GUI on demand ) dan aku guna kat NetBSD/OpenBSD aku.. ok je leh run kat 256MB RAM
# uname -a
NetBSD netbsd.trunasuci.***.org 5.1.2_PATCH NetBSD 5.1.2_PATCH (GENERIC) #0: Mon Jun 18 15:33:11 MYT 2012
root@:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386

OpenBSD openbsd.localdomain 5.1 GENERIC#0 i386

FreeBSD trunasuci.***.org 9.0-RELEASE-p3 FreeBSD 9.0-RELEASE-p3 #0: Tue Jun 12 01:47:53 UTC 2012

PCBSD 7.1.1 8
Reply
29-04-2013, 10:51 PM,
Post: #7
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
Rajin install gui kat vps.
Vps aku 128mb ram je wat seedbox, vpn. Takleh install gui
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
30-04-2013, 09:36 AM,
Post: #8
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(29-04-2013, 10:51 PM)penguinkecewa Wrote: Rajin install gui kat vps.
Vps aku 128mb ram je wat seedbox, vpn. Takleh install gui


depend resources la.. tp kalau xperlu xyah bazirkan pun.. kat my NetBSD boleh je XFCE run on 128MB RAM.. ( physical ler )
# uname -a
NetBSD netbsd.trunasuci.***.org 5.1.2_PATCH NetBSD 5.1.2_PATCH (GENERIC) #0: Mon Jun 18 15:33:11 MYT 2012
root@:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386

OpenBSD openbsd.localdomain 5.1 GENERIC#0 i386

FreeBSD trunasuci.***.org 9.0-RELEASE-p3 FreeBSD 9.0-RELEASE-p3 #0: Tue Jun 12 01:47:53 UTC 2012

PCBSD 7.1.1 8
Reply
30-04-2013, 10:04 AM,
Post: #9
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(29-04-2013, 10:51 PM)penguinkecewa Wrote: Rajin install gui kat vps.
Vps aku 128mb ram je wat seedbox, vpn. Takleh install gui

ak wt sbb ada muslihat2 tertntu ;d
[Image: banner.png]
Reply
30-04-2013, 06:42 PM,
Post: #10
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(30-04-2013, 10:04 AM)whcool Wrote:
(29-04-2013, 10:51 PM)penguinkecewa Wrote: Rajin install gui kat vps.
Vps aku 128mb ram je wat seedbox, vpn. Takleh install gui

ak wt sbb ada muslihat2 tertntu ;d

muslihat ape tu? Mcm best je.. Vps yg install gui ni pakai openvz ke kvm?
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
01-05-2013, 07:24 PM,
Post: #11
RE: [Help] Ubuntu 12.10 64bit VPS Failed Install GUI
(30-04-2013, 06:42 PM)penguinkecewa Wrote:
(30-04-2013, 10:04 AM)whcool Wrote:
(29-04-2013, 10:51 PM)penguinkecewa Wrote: Rajin install gui kat vps.
Vps aku 128mb ram je wat seedbox, vpn. Takleh install gui

ak wt sbb ada muslihat2 tertntu ;d

muslihat ape tu? Mcm best je.. Vps yg install gui ni pakai openvz ke kvm?

pakai openvz , nak buat downlaod and upload je ;d
[Image: banner.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Install and Configure Dropbox on Ubuntu Server zaidroid 0 379 02-01-2014, 12:24 AM
Last Post: zaidroid
  Cara Install Arch Linux - Step by Step HaoRen 10 2,334 06-09-2013, 01:41 PM
Last Post: fatah
Rainbow [TUTORIAL] Install Kali linux Dual Boot & VMWare hazard74 12 2,105 16-05-2013, 01:52 PM
Last Post: sil
  Install Cel BB di Fedora MadT0yz 3 609 27-02-2013, 01:07 AM
Last Post: biborn
  [pertanyaan] Install CentOS dekat server dengam raid 5 card skyz3r 7 1,510 25-09-2012, 10:42 AM
Last Post: TRUNASUCI
  Problem lepas cuba install Ubuntu. File inaccessible. Yo 4 815 09-06-2012, 10:47 AM
Last Post: Yo
  Install Android Os Untuk PC Tron 9 1,701 20-05-2012, 01:57 AM
Last Post: XdeathX
  Ubuntu unity - mcmane ni unity menyebok utk gune GIMP PakLang 0 621 13-04-2012, 08:30 PM
Last Post: PakLang
  [SHARE] Install LOIC di Linux tanpa Wine fuxnbums 0 746 12-04-2012, 02:44 PM
Last Post: fuxnbums
  [Ubuntu 12.04] kenapa bila kita install sesuatu dia akan auto lock dalam launcher? PakLang 10 2,222 12-04-2012, 01:33 PM
Last Post: PakLang

Forum Jump: