Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Backtrack 5 R3
21-04-2013, 12:18 PM,
Post: #1
Backtrack 5 R3
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Kepada Semua Para Penyelidik Di Tbd.My.
Disini Saya RYL2Forcers Ingin Menanyakan Sesuatu tentang BackTrack 5 R3.

Biasanya kalau nak FIND Wifi Password WPA2-PSK ni guna ape ye?

Maaflah jika Topic ini telah dibincangkan suatu ketika dahulu.
[Image: whjli.gif]

Welcome 2014!

Code:
Cheap & Affordable SharedHosting,VPS & More.
Feel Free To Read TOS.

Dah Baca Kan?
+rep Sekali. LOL


Thanks!
Reply
21-04-2013, 03:07 PM,
Post: #2
RE: Backtrack 5 R3
saya x pernah gunakan backtrack tapi untuk dapatkan key wpa2 saya gunakan reaver-wps..

Code:
http://code.google.com/p/reaver-wps/

reaver ni bukan dalam backtrack je ada..
kalau nak install dalam linux distro yang lain pon boleh.. (untuk windows x pasti la boleh ke x sbb kurang arif)..
secara am nya tools nie melakukan brute force attack kepada fungsi WPS yang terdapat pada kebanyakan router..

contoh penggunaan:

Code:
root@SKL:~# reaver -i mon0 -b xx:xx:xx:xx:xx:xx -vv

hint: gunakan wash untuk scan samada fungsi WPS dalam router masih terbuka atau tidak.
we don't belong together
Reply
12-11-2013, 09:13 PM,
Post: #3
RE: Backtrack 5 R3
pengalaman saya dlam menggunakan backtrack
gunakan aircrack-ng sahaja(dictionary diperlukan)
If you control the code,
You can ConTROLL the world!
Reply
13-11-2013, 02:51 AM,
Post: #4
RE: Backtrack 5 R3
(12-11-2013, 09:13 PM)zaidroid Wrote: pengalaman saya dlam menggunakan backtrack
gunakan aircrack-ng sahaja(dictionary diperlukan)

penggunaan dictionary x berhasil kalau password tiada dalam kandungan dictionary tersebut.
we don't belong together
Reply
13-11-2013, 11:21 AM,
Post: #5
RE: Backtrack 5 R3
Kalau WPS di nyah aktifkan.
Boleh guna airodump-ng untuk capture packet + handshake.
Convert .cap to .hccap dan gunakan hashcat untuk bruteforce. Dic diperlukan.
Reply
13-11-2013, 04:24 PM,
Post: #6
RE: Backtrack 5 R3
Setakat ni x pernah jumpa lg org off function WPS..
WPS pon diorang xtu apa bende..

*Ada terbaca haritu yg sesetengah router, even WPS disabled pon still boleh crack WPS tu sbb router tu sebenarnya x off pon WPS.. xtau la kalau2 glitch ni dah patched bila update firmware.
we don't belong together
Reply
14-11-2013, 12:38 AM,
Post: #7
RE: Backtrack 5 R3
(13-11-2013, 04:24 PM)SKL Wrote: Setakat ni x pernah jumpa lg org off function WPS..
WPS pon diorang xtu apa bende..

*Ada terbaca haritu yg sesetengah router, even WPS disabled pon still boleh crack WPS tu sbb router tu sebenarnya x off pon WPS.. xtau la kalau2 glitch ni dah patched bila update firmware.

wow..bru twu nih..so still vulnerable klw da off..
thanks2..
Reply
15-12-2013, 09:45 AM,
Post: #8
RE: Backtrack 5 R3
(13-11-2013, 02:51 AM)SKL Wrote:
(12-11-2013, 09:13 PM)zaidroid Wrote: pengalaman saya dlam menggunakan backtrack
gunakan aircrack-ng sahaja(dictionary diperlukan)

penggunaan dictionary x berhasil kalau password tiada dalam kandungan dictionary tersebut.

Susah ah macam tuh.saye rase better guna reaver jer
Reply
15-12-2013, 02:49 PM,
Post: #9
RE: Backtrack 5 R3
(15-12-2013, 09:45 AM)faiz1698 Wrote:
(13-11-2013, 02:51 AM)SKL Wrote:
(12-11-2013, 09:13 PM)zaidroid Wrote: pengalaman saya dlam menggunakan backtrack
gunakan aircrack-ng sahaja(dictionary diperlukan)

penggunaan dictionary x berhasil kalau password tiada dalam kandungan dictionary tersebut.

Susah ah macam tuh.saye rase better guna reaver jer
Mana ada benda senang bro GayFace kalau nk terlampau senang minta jea la key dr owner dia terus Kih3
If you control the code,
You can ConTROLL the world!
Reply
15-12-2013, 02:56 PM, (This post was last modified: 15-12-2013, 03:01 PM by shahril.)
Post: #10
RE: Backtrack 5 R3
(13-11-2013, 04:24 PM)SKL Wrote: Setakat ni x pernah jumpa lg org off function WPS..
WPS pon diorang xtu apa bende..

*Ada terbaca haritu yg sesetengah router, even WPS disabled pon still boleh crack WPS tu sbb router tu sebenarnya x off pon WPS.. xtau la kalau2 glitch ni dah patched bila update firmware.

WPS dalam router baru unifi dah memang kena disable, x silap aku rempah ada 0day unifi nye router tapi xtau benda apa, ce gi tanya dia ;d

probability bruteforce akan berjaya ialah 100%, cuma ambil masa yang sangat lama, even mungkin bertahun-tahun atau berpuluh tahun

probability dictionary attack untuk berjaya sangat kurang, andaian aku, kalau banyak mana sekalipun wordlist ko ada, mungkin hanya 10% sahaja probability untuk berjaya.

p/s : siapa yang ada kepakaran yang tinggi dalam bidang hacking embedded devices atau wifi communication, mungkin leh jumpa bug dalam sistem yang sedia ada Hmm
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
15-12-2013, 04:22 PM,
Post: #11
RE: Backtrack 5 R3
(15-12-2013, 02:56 PM)shahril Wrote:
(13-11-2013, 04:24 PM)SKL Wrote: Setakat ni x pernah jumpa lg org off function WPS..
WPS pon diorang xtu apa bende..

*Ada terbaca haritu yg sesetengah router, even WPS disabled pon still boleh crack WPS tu sbb router tu sebenarnya x off pon WPS.. xtau la kalau2 glitch ni dah patched bila update firmware.

WPS dalam router baru unifi dah memang kena disable, x silap aku rempah ada 0day unifi nye router tapi xtau benda apa, ce gi tanya dia ;d

probability bruteforce akan berjaya ialah 100%, cuma ambil masa yang sangat lama, even mungkin bertahun-tahun atau berpuluh tahun

probability dictionary attack untuk berjaya sangat kurang, andaian aku, kalau banyak mana sekalipun wordlist ko ada, mungkin hanya 10% sahaja probability untuk berjaya.

p/s : siapa yang ada kepakaran yang tinggi dalam bidang hacking embedded devices atau wifi communication, mungkin leh jumpa bug dalam sistem yang sedia ada Hmm
Bukannye pakai reaver boleh hack 4-8 jam ker?
Reply
15-12-2013, 04:28 PM,
Post: #12
RE: Backtrack 5 R3
(15-12-2013, 04:22 PM)faiz1698 Wrote: Bukannye pakai reaver boleh hack 4-8 jam ker?

kalau wps dah disabled. try 4-5 tahun pon x lepas Fuck That Shit
Reply
15-12-2013, 04:53 PM,
Post: #13
RE: Backtrack 5 R3
Kalau nak tahu betul2 ade wps cam ner?
Reply
15-12-2013, 05:35 PM,
Post: #14
RE: Backtrack 5 R3
(15-12-2013, 04:53 PM)faiz1698 Wrote: Kalau nak tahu betul2 ade wps cam ner?

scan guna wash
we don't belong together
Reply
15-12-2013, 05:54 PM,
Post: #15
RE: Backtrack 5 R3
Owh.oKk.tHankx
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hidden Camera on Backtrack zaidroid 6 735 15-01-2014, 10:44 AM
Last Post: pumpkids
  backtrack x boleh update kmicaz 5 959 13-07-2013, 01:49 PM
Last Post: najashark
  pertanyaan tentang backtrack penyapulidi 7 1,865 15-11-2012, 01:53 AM
Last Post: wazhanudin
  [SHARE] Command Dasar Linux (backtrack) fuxnbums 8 1,659 05-10-2012, 12:38 PM
Last Post: amsama
  [Share] Ubah Nama "root" di Backtrack fuxnbums 1 670 22-09-2012, 08:56 PM
Last Post: Skiddies
  [Pertanyaan] Backtrack 5 r1 amd 3 1,319 06-02-2012, 11:58 PM
Last Post: amd
  [TuT] Backtrack 5 :OpenVas rapple86 0 735 05-12-2011, 12:06 PM
Last Post: rapple86
  [ASk] Alternatif Backtrack whcool 20 2,816 12-11-2011, 11:50 AM
Last Post: tuahfadzli
  (Tut) Run TeamViewer dalam Backtrack 5 herotrojan 0 641 19-09-2011, 11:23 AM
Last Post: herotrojan
Shocked [Soalan] Repo Backtrack 5 ahmadfikrizaman 9 1,989 15-05-2011, 09:58 PM
Last Post: biborn

Forum Jump: