Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Workshop RCE oleh JejakaPemalu
18-04-2013, 09:52 PM,
Post: #1
Workshop RCE oleh JejakaPemalu
Kerana mendapat bberapa permintaan oleh tbdian,aku skali lagi akan cuba utk jayakan sesi wokshop RCE.
kali ni akan diajar oleh peserta Ihack2013 yg awesome iaitu JejakaPemalu.
So ada apa2 cdgn tarikh,tempat,dan masa?

hope jgn clash ngn plan adeq ye Smile
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
18-04-2013, 10:03 PM,
Post: #2
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
buat mse plan adeq tu..ramai yg join..huhu..selain istirehat dpt ilmu.. ;d

Reply
18-04-2013, 10:04 PM,
Post: #3
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
jadi sebelum orang lain kemukan soalan noob mcm soalan noob aku nie ,
orang yang tak tahu apa2 leh join ke ? ada module ? nie tutorial or ? ;d
Reply
18-04-2013, 10:57 PM, (This post was last modified: 18-04-2013, 11:13 PM by JejakaPemalu.)
Post: #4
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
(18-04-2013, 10:04 PM)6b2 Wrote: jadi sebelum orang lain kemukan soalan noob mcm soalan noob aku nie ,
orang yang tak tahu apa2 leh join ke ? ada module ? nie tutorial or ? ;d

Ajar sampe reti....LOL

Rasanya kalau module dia cmni ok ke?

1. Assembly Language (Kita blaja nak wat sopwer pakai nasm)
2. Binary Organization (Kita negok camne sopwer kita tadi jalan pakai gdb,objdump dll)
3. Binary Reversing (Kita reverse balik sopwer kita buat tuh.)

Challenge Accepted
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
19-04-2013, 12:26 AM,
Post: #5
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
InsyAllah aku join sama..
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
19-04-2013, 12:28 AM,
Post: #6
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
turun kl lagi jwbnye Fuu!

jp apesal haritu x ajar Fuu!

btw berapa hari kelas Hmm
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
19-04-2013, 12:38 AM,
Post: #7
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
kalau yg takde basic mcm aku ni,boleh join gak ke? e---e
Reply
19-04-2013, 01:18 AM,
Post: #8
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
I'm in, sebut je harga, tempat...
aku rela pergi, sungguh ni boss
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
19-04-2013, 02:05 AM,
Post: #9
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
wow. best nih.
noob boleh join tak? OK
[Image: sudoes.png]
Reply
19-04-2013, 02:09 AM,
Post: #10
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
nak g jgk Me Gusta
sight nay cer
Reply
19-04-2013, 02:30 AM,
Post: #11
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
Time gath berbuka puasa nanti dalam bulan 7 okay? Ambil hari weekend or hari yang majoriti free.. Hanya cadangan, kalau tak buat before bulan 6 la.
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
Reply
19-04-2013, 02:32 AM,
Post: #12
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
(19-04-2013, 02:30 AM)adeq Wrote: Time gath berbuka puasa nanti dalam bulan 7 okay? Ambil hari weekend or hari yang majoriti free.. Hanya cadangan, kalau tak buat before bulan 6 la.

setuju bulan 7 ke atas free Me Gusta
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
19-04-2013, 06:41 AM,
Post: #13
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
kenapa tak buat masa event gathering tu ?
Can u See Me
Troll 2
Reply
19-04-2013, 12:38 PM, (This post was last modified: 19-04-2013, 12:40 PM by JejakaPemalu.)
Post: #14
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
(19-04-2013, 12:28 AM)anthrax Wrote: turun kl lagi jwbnye Fuu!

jp apesal haritu x ajar Fuu!

btw berapa hari kelas Hmm

harituh...erm...sbb kita sebuk pasal ihack kot...
(19-04-2013, 12:38 AM)Macha Wrote: kalau yg takde basic mcm aku ni,boleh join gak ke? e---e
(19-04-2013, 02:05 AM)red_fox Wrote: wow. best nih.
noob boleh join tak? OK

akan ajar fundamental off reversing..so rasa nya noob bleh kot...
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
19-04-2013, 05:19 PM,
Post: #15
RE: Workshop RCE oleh JejakaPemalu
tq jp, roger bila da kompem
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Workshop Khas dari Brother Smael p0pc0rn 244 31,182 06-10-2012, 11:00 PM
Last Post: smael
  Bengkel/Workshop Khas Untuk TBD Dahulu rapple86 20 2,837 11-02-2012, 07:41 PM
Last Post: pumpkids

Forum Jump: