Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[WTA] Hukuman Kad'ing
17-04-2013, 07:14 PM,
Post: #1
[WTA] Hukuman Kad'ing
Salam sume.

Nak tanye sket, bese kalau kne tangkap kading, lame mne kne duk dlm lokap?
Kalau agak2 kene mse June 2012, mse nie da lepas kew?
[Image: 0K35v.png]
Reply
17-04-2013, 07:49 PM,
Post: #2
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
x pena tahu plak pasal nie Sad
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
19-04-2013, 09:18 AM,
Post: #3
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
ade spew2 tahu tak?
Sad
[Image: 0K35v.png]
Reply
19-04-2013, 11:00 AM,
Post: #4
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
Dah naik court belum?
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
19-04-2013, 03:59 PM,
Post: #5
Re: [WTA] Hukuman Kad'ing
Mu berusung ke boh?

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
[Image: 54986369.png]
Reply
20-04-2013, 05:58 PM,
Post: #6
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
Akta yang ada , ni PDF untuk akta jenayah komputer 1997

http://www.agc.gov.my/Akta/Vol.%2012/Act%20563.pdf

tapi bagi ana kading ni bukan cyber crime dah , dah masuk ke fraud issues , tapi kalau tengok kes-kes sebelum ni yang guna hacked cc kena tangkap penjara 3 tahun atau denda sebanyak RM25,000 tu kalau kena akta cyber crime 1997.

Kalau kena akta fraud lagi teruk kot.

http://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/law/el.../ahmad.pdf
To follow the path,
Look to the master,
Follow the master,
Look through the master,
Become the master.
Reply
15-06-2013, 07:02 PM,
Post: #7
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
Ade reply, sori xprsan... :3

(19-04-2013, 11:00 AM)penguinkecewa Wrote: Dah naik court belum?
Dah kot..
Kes nie:
http://www.zdnet.com/blog/security/24-cy...shop/12435
June tahun lepas...

(19-04-2013, 03:59 PM)SeliparJepun Wrote: Mu berusung ke boh?

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Bukan aku, aku dop pndai kading2 eaa..

(20-04-2013, 05:58 PM)D3vil Wrote: Akta yang ada , ni PDF untuk akta jenayah komputer 1997

http://www.agc.gov.my/Akta/Vol.%2012/Act%20563.pdf

tapi bagi ana kading ni bukan cyber crime dah , dah masuk ke fraud issues , tapi kalau tengok kes-kes sebelum ni yang guna hacked cc kena tangkap penjara 3 tahun atau denda sebanyak RM25,000 tu kalau kena akta cyber crime 1997.

Kalau kena akta fraud lagi teruk kot.

http://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/law/el.../ahmad.pdf
Oooo.. Terima kaseh2.. Details skali.. hihi..

Ade sorang yg kne raid dri quote pertame tue, named zer0, die add aku kt jabber kate die da kne release, =O ungkit kisah2 silam bersame, aku takot feds jep.. tgk pde info nie, mmg bukan die pom aku rse, mungkin org lain...

TQ2.
[Image: 0K35v.png]
Reply
15-06-2013, 10:25 PM,
Post: #8
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
(15-06-2013, 07:02 PM)D4RK_5Y5T3M Wrote: Ade reply, sori xprsan... :3

(19-04-2013, 11:00 AM)penguinkecewa Wrote: Dah naik court belum?
Dah kot..
Kes nie:
http://www.zdnet.com/blog/security/24-cy...shop/12435
June tahun lepas...

(19-04-2013, 03:59 PM)SeliparJepun Wrote: Mu berusung ke boh?

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Bukan aku, aku dop pndai kading2 eaa..

(20-04-2013, 05:58 PM)D3vil Wrote: Akta yang ada , ni PDF untuk akta jenayah komputer 1997

http://www.agc.gov.my/Akta/Vol.%2012/Act%20563.pdf

tapi bagi ana kading ni bukan cyber crime dah , dah masuk ke fraud issues , tapi kalau tengok kes-kes sebelum ni yang guna hacked cc kena tangkap penjara 3 tahun atau denda sebanyak RM25,000 tu kalau kena akta cyber crime 1997.

Kalau kena akta fraud lagi teruk kot.

http://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/law/el.../ahmad.pdf
Oooo.. Terima kaseh2.. Details skali.. hihi..

Ade sorang yg kne raid dri quote pertame tue, named zer0, die add aku kt jabber kate die da kne release, =O ungkit kisah2 silam bersame, aku takot feds jep.. tgk pde info nie, mmg bukan die pom aku rse, mungkin org lain...

TQ2.

Jadikan sebagai pengajaran , dunia kan bulat, harini kita buat orang, confirm kena balik batang hidung kita nanti ,buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas baik, hukum karma brotha ;d
To follow the path,
Look to the master,
Follow the master,
Look through the master,
Become the master.
Reply
15-06-2013, 11:42 PM,
Post: #9
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
(15-06-2013, 10:25 PM)D3vil Wrote:
(15-06-2013, 07:02 PM)D4RK_5Y5T3M Wrote: Ade reply, sori xprsan... :3

(19-04-2013, 11:00 AM)penguinkecewa Wrote: Dah naik court belum?
Dah kot..
Kes nie:
http://www.zdnet.com/blog/security/24-cy...shop/12435
June tahun lepas...

(19-04-2013, 03:59 PM)SeliparJepun Wrote: Mu berusung ke boh?

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
Bukan aku, aku dop pndai kading2 eaa..

(20-04-2013, 05:58 PM)D3vil Wrote: Akta yang ada , ni PDF untuk akta jenayah komputer 1997

http://www.agc.gov.my/Akta/Vol.%2012/Act%20563.pdf

tapi bagi ana kading ni bukan cyber crime dah , dah masuk ke fraud issues , tapi kalau tengok kes-kes sebelum ni yang guna hacked cc kena tangkap penjara 3 tahun atau denda sebanyak RM25,000 tu kalau kena akta cyber crime 1997.

Kalau kena akta fraud lagi teruk kot.

http://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/law/el.../ahmad.pdf
Oooo.. Terima kaseh2.. Details skali.. hihi..

Ade sorang yg kne raid dri quote pertame tue, named zer0, die add aku kt jabber kate die da kne release, =O ungkit kisah2 silam bersame, aku takot feds jep.. tgk pde info nie, mmg bukan die pom aku rse, mungkin org lain...

TQ2.

Jadikan sebagai pengajaran , dunia kan bulat, harini kita buat orang, confirm kena balik batang hidung kita nanti ,buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas baik, hukum karma brotha ;d
Hehehe.. Okep.. Noted.

Tapi saye xpenah lagi buat kt orang.. hihih..

^^
[Image: 0K35v.png]
Reply
16-06-2013, 12:33 AM,
Post: #10
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
(17-04-2013, 07:14 PM)D4RK_5Y5T3M Wrote: Salam sume.

Nak tanye sket, bese kalau kne tangkap kading, lame mne kne duk dlm lokap?
Kalau agak2 kene mse June 2012, mse nie da lepas kew?

antara hukuman2 yang bakal diterima kalau terbukti bersalah
1 - mcm yg D3v1L cakap.based on akta 1997 tuh
2 - gantirugi terhadap pemilik card tersebut.cara pngiraan gantirugi based on how lawyer dorg pusing
3 - gantirugi terhadap company card/bank tersebut.sbb mereka boleh mndakwa atas kesalahan salah guna akaun peribadi untuk tujuan jenayah penipuan..
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
16-06-2013, 06:34 AM,
Post: #11
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
(16-06-2013, 12:33 AM)p0pc0rn Wrote:
(17-04-2013, 07:14 PM)D4RK_5Y5T3M Wrote: Salam sume.

Nak tanye sket, bese kalau kne tangkap kading, lame mne kne duk dlm lokap?
Kalau agak2 kene mse June 2012, mse nie da lepas kew?

antara hukuman2 yang bakal diterima kalau terbukti bersalah
1 - mcm yg D3v1L cakap.based on akta 1997 tuh
2 - gantirugi terhadap pemilik card tersebut.cara pngiraan gantirugi based on how lawyer dorg pusing
3 - gantirugi terhadap company card/bank tersebut.sbb mereka boleh mndakwa atas kesalahan salah guna akaun peribadi untuk tujuan jenayah penipuan..

Hukuman no 1 = dikira melakukan kesalahan Jenayah kan?

Hukuman no 2 & 3 = kesalahan sivil?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
16-06-2013, 01:28 PM,
Post: #12
RE: [WTA] Hukuman Kad'ing
tu baru hukum dunia, belum lagi hukum Allah , kesalahan sebab guna duit haram.kahkahkah =Z
Reply


Forum Jump: