Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
phone hang
16-04-2013, 04:52 PM, (This post was last modified: 16-04-2013, 05:35 PM by ibnuzaman.)
Post: #1
phone hang
Phone aku tak boleh buka selepas install castoM room..macam mana nak buka balik2 recovery mod..

MAAF untuk penyerahan saya menggunakan samsung galaxy ace gt s7500
Reply
17-04-2013, 12:54 AM,
Post: #2
RE: phone hang
download original stock firmware... pastu guna odin untuk flash... n then ker downloading mode,,,
kalau laptop awak x dapat detect phone awak,,, download driver samsung.. kalau x faham baca nie.. http://forum.xda-developers.com/showthre...?t=2065046 .. harap dapat membantu..
Reply
17-04-2013, 01:24 PM,
Post: #3
RE: phone hang
Terima kas8h atas info nya..nanti di coba
Reply
18-04-2013, 09:34 AM,
Post: #4
RE: phone hang
Terima kasih info yng sangat membantu pon aku telah berjaya di buka..
Reply
18-04-2013, 10:35 AM,
Post: #5
RE: phone hang
hari fon aku pun hang..
sebab memori dia dah full sgt...nak reboot pun langsung tak boleh.
so, kena delete benda2 yang tak perlu via PC.

*setakat phone hang, jangan buang lagi k?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
18-04-2013, 11:02 PM,
Post: #6
RE: phone hang
(18-04-2013, 10:35 AM)matz Wrote: hari fon aku pun hang..
sebab memori dia dah full sgt...nak reboot pun langsung tak boleh.
so, kena delete benda2 yang tak perlu via PC.

*setakat phone hang, jangan buang lagi k?

Ok tq...atas Infonya semua...
Reply
19-04-2013, 04:02 PM,
Post: #7
Re: phone hang
Best ke guna custom rom?
Katanya jimat internal, tapi aku try macam sama jer.

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2
[Image: 54986369.png]
Reply
01-05-2013, 03:06 PM,
Post: #8
RE: phone hang
Iya betul tu frend.. aku rasa pun mcm ssma jak...
Reply
14-02-2014, 12:03 PM, (This post was last modified: 14-02-2014, 12:03 PM by ibnuzaman.)
Post: #9
RE: phone hang
Hai fren ada yg boleh tolong saya ..pon saya samsung note 8.0 tiba tiba jem belum sampai sebulan diguna..langsung tak boleh hidup...

Hai fren ada yg boleh tolong saya ..pon saya samsung note 8.0 tiba tiba jem belum sampai sebulan diguna..langsung tak boleh hidup...
Reply
15-02-2014, 06:33 PM,
Post: #10
RE: phone hang
Kalo x idup terus, claim warranty je lah

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
[Image: 54986369.png]
Reply
15-02-2014, 07:50 PM,
Post: #11
RE: phone hang
Klau dh x de warranty pi beli USB Jig sebijik.. Boleh jump download mode guna jig..
[Image: mw63E.gif]
Reply
16-02-2014, 06:16 PM,
Post: #12
RE: phone hang
Pakai iphones je terbaik dud..
[Image: fyvm.php]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  move phone memo to memo card S3 MadT0yz 11 1,122 17-03-2013, 12:39 PM
Last Post: MadT0yz
  MT6589 Based Android Phone fatah 0 887 06-03-2013, 12:48 AM
Last Post: fatah
  camne nak download file besar guna phone? penguinkecewa 6 1,222 18-12-2012, 08:55 PM
Last Post: kobislama
  [solved] [ask] android hang.. PuRpLe_TiGeR 8 1,562 18-12-2012, 08:44 PM
Last Post: kobislama
  In every dual-core phone, there’s a PC trying to get out. - Ubuntu for Android ! mim0 2 615 22-02-2012, 04:12 PM
Last Post: hotfloppy

Forum Jump: