Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Tee (Korporat) Design 2013
15-04-2013, 03:08 PM, (This post was last modified: 15-04-2013, 03:29 PM by adeq.)
Post: #1
Star  TBD Tee (Korporat) Design 2013
Salam kepada semua warga tbdians. Selepas kejayaan penjualan baju TBD pada tahun lepas, tahun ini aku akan buka semula tempahan untuk pembelian baju secara berperingkat berdasarkan permintaan tinggi dan respon yang baik dari pihak tbdians sendiri. Kali ini mohon semua beri perhatian jangan sampai terlepas lagi. Hahaha! GayFace

Untuk permulaan, setelah berbincang dengan moderator tbd (visz), kita akan bermula semula dengan penyertaan design baju dahulu. Design akan ditapis dan seterusnya akan dipilih mengikut jumlah undian terbanyak.

Berikut adalah syarat rekaan baju tersebut:

-logo TBD (masih dikekalkan)
-tagline (masih dikekalkan)
-tema adalah BEBAS.
-Baju Korporat dan BUKAN t-shirt berkolar mcm yang lepas

Penyertaan ini dibuka dalam masa dua (2) minggu dari tarikh thread ini dibuka sehingga **29/4/2013.

Semua design boleh dihantar melalui email:

adeqtbd(at)gmail(dot)com

**Sebarang masalah boleh berhubung melalui email atau PM aku dan segala perubahan@pemberitahuan aku akan bagitahu kelak. TQ.
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
15-04-2013, 03:21 PM,
Post: #2
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
wow.. nice. .nak join tapi pc plak takdak.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
15-04-2013, 03:21 PM,
Post: #3
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
logo TBD sila gunakan daripada Facebook ^_^

[Image: 558572_10150663338549900_793555364_n.jpg]

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...=1&theater
[Image: GteM3.png]
15-04-2013, 03:29 PM,
Post: #4
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
baju koperat cammane Hmm
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
15-04-2013, 03:38 PM,
Post: #5
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
alang2 geng tbd bolot hadiah bak mai satu baju pliss Challenge Accepted
Name:MR.Alvin
Date Of Birth:19/11/1997
Taken By:Aceyraf Roshlanz

Message:
Just Give Me A REP if You Like Me Or Like My POST =)

-tq-
15-04-2013, 05:54 PM,
Post: #6
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 03:29 PM)AceyrafRoshlanz Wrote: baju koperat cammane Hmm

baju korporat tu mcm baju f1
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
15-04-2013, 06:00 PM,
Post: #7
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
cuma sedikit pesanan Kepada yang men design nanti, kalau baju F1, jangan terlalu byk warna, warna jangan terlalu terang seperti sarkis, kekalkan design nampak ekslusif, elegan dan korporat. dan pastikan identiti (logo) tbd ada pada baju.
[Image: GteM3.png]
15-04-2013, 06:07 PM,
Post: #8
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
saya cop warne hitam ;d
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
15-04-2013, 06:10 PM,
Post: #9
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 06:07 PM)AceyrafRoshlanz Wrote: saya cop warne hitam ;d

Before ni pun 2x dah tema hitam.
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
15-04-2013, 06:11 PM,
Post: #10
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
baju kerporat mcm nie yea ? Hmm

[Image: bajuwanita2.jpg]

;d;d
[Image: banner.png]
15-04-2013, 06:23 PM,
Post: #11
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
semart gak camni ;d

[Image: 39312_560100854019565_461184995_n.jpg]
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
15-04-2013, 06:36 PM,
Post: #12
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
korprat jgn hitam panas nanti
ikut warna tbd Challenge Accepted
Hmm
[Image: 8078264137.png]
15-04-2013, 06:40 PM,
Post: #13
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 06:00 PM)suhz Wrote: cuma sedikit pesanan Kepada yang men design nanti, kalau baju F1, jangan terlalu byk warna, warna jangan terlalu terang seperti sarkis, kekalkan design nampak ekslusif, elegan dan korporat. dan pastikan identiti (logo) tbd ada pada baju.

tema simple as meme
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
15-04-2013, 06:53 PM,
Post: #14
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
yerp..biar simple tapi cantik mata memandang Smile
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
15-04-2013, 08:06 PM,
Post: #15
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
[Image: 7Em1GOm.jpg]
[Image: logo.png]


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Star Order Baju Korporat TBD [ Limited Edition] D3vil 202 17,275 18-01-2019, 10:24 AM
Last Post: haydenxay

Forum Jump: