Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Tee (Korporat) Design 2013
16-04-2013, 02:26 PM,
Post: #31
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
putih susah jaga bang ;d
Hmm
[Image: 8078264137.png]
16-04-2013, 03:05 PM,
Post: #32
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
menunggu design dipilih sahaja, sebab aku x reti nak design.

Mesti smart ah baju keparat ni GayFace
[Image: 54986369.png]
16-04-2013, 04:18 PM, (This post was last modified: 16-04-2013, 04:19 PM by matz.)
Post: #33
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(16-04-2013, 02:26 PM)anthrax Wrote: putih susah jaga bang ;d

xde susah mana..bukan budak2 lagi nak pegi main tanah.. GayFace

(16-04-2013, 01:45 PM)pumpkids Wrote: kebanyakan lelaki easy go suka warna hitam.. simple dan kemas..
warna putih nmpak mcm orang politik/cikgu/etc

hitam merah dah lawa tu..ngam.. tapi since sebelum ni dah buat kaler hitam, saya cadangkan warna:

1)orange+hitam
2)merah+hitam
3)kelabu+hitam
4)hitam+kelabu
5)hitam+kuning
6)purple+hitam
7)kuning+hitam
8)putih+hijau (ahli politik)/(cikgu)
9)putih+biru (ahli politik)
10)putih+merah (ahli politik)
11)putih+ungu (cikgu)

pandangan saya je ni.. GayFace buat 3 warna pun oke jugak..

sebab tu aku tak nak hitam...tgk baju-baju dalam almari..semua kaler gelap Facepalm
kemon men....warnai almari baju mu GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
16-04-2013, 10:00 PM,
Post: #34
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
Salam semua,
Nak bagi pendapat.

Cantik2 design yang diusulkan,
Cuma mengikut pengalaman, harga baju tu kalau custom, contoh ada certain part lain2 kaler, macam gambar,
Harga akan jadi mahal sikit. Sebab kedai kena jahit ikut design kita nak.
Tapi, kalau ada baju yang dah ready made, dalam katalog, harga mungkin akan less.

So, pendapat aku, finalize warna baju yang nak, warna sulaman,
Pastu, sorang boleh pg usha2 kat kedai, tgok katalog dan deal harga.
Cuba letak estimate berapa harga nak, tanya kedai, minimum berapa helai yg perlu utk dapat harga macam tu.

Daripada lawatan tu, boleh la post contoh2 baju yang mungkin dapat memenuhi kriteria @ nak proceed juga tempah baju custom .

Moga membantu Smile
MY ACCOUNT PASSWORD IS SEVEN ASTERISK *******

LIFE FOR LEARN
GayFace
16-04-2013, 10:29 PM,
Post: #35
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(16-04-2013, 04:18 PM)matz Wrote:
(16-04-2013, 02:26 PM)anthrax Wrote: putih susah jaga bang ;d

xde susah mana..bukan budak2 lagi nak pegi main tanah.. GayFace

saya budak lagi main tanah ;d

btw kesian yg duduk area2 kampung mcm aku nie ha ;b
pegi mane naik moto je =b
kalau lori tanah duduk sebelah brom x macam kotor boss
Hmm
[Image: 8078264137.png]
17-04-2013, 04:56 AM,
Post: #36
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 06:23 PM)AceyrafRoshlanz Wrote: semart gak camni ;d

[Image: 39312_560100854019565_461184995_n.jpg]

aku syorkan guna warna ni je. Style and simple
[Image: 76561198059652827.png]
[Image: TkeHBe6.gif]
18-04-2013, 11:38 AM,
Post: #37
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
elok juga kalau baju berwarna putih dan di tepi bwh ketiak warna itam..kalau itam 90%,berpeluh nnt
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
18-04-2013, 01:05 PM,
Post: #38
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
smart gak tuh.... pake wat p kerja..hahah
Sleepy
19-04-2013, 10:29 PM,
Post: #39
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
Mohon ada cutting baju sekali..
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
19-04-2013, 10:54 PM,
Post: #40
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(19-04-2013, 10:29 PM)adeq Wrote: Mohon ada cutting baju sekali..

mohon cutting slim fit...

*slim fit mcm kecik sgt..atas sikit orang panggil ape? medium slim ke? GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
20-04-2013, 01:25 AM,
Post: #41
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
Itam merah aku dah ada, warna lain takdop ke? T_T

[Image: j9s5GFS.jpg]
20-04-2013, 06:27 AM,
Post: #42
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
sapa-sapa yang nak tolong design tu,

yang nih vector untuk logo tbd: https://dl.dropboxusercontent.com/u/65939387/tbdmy.eps

nih baju korporat template kosong:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65939387/plain.ai

kat belakang tu xtau nak letak apa, kalau kosong saje pun boleh Fuck That Shit

[Image: design%201.jpg]
20-04-2013, 01:05 PM,
Post: #43
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(20-04-2013, 06:27 AM)ibnumalik Wrote: sapa-sapa yang nak tolong design tu,

yang nih vector untuk logo tbd: https://dl.dropboxusercontent.com/u/65939387/tbdmy.eps

nih baju korporat template kosong:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65939387/plain.ai

kat belakang tu xtau nak letak apa, kalau kosong saje pun boleh Fuck That Shit

[Image: design%201.jpg]

belakang letak bendera Malaysia bole?
kan intenasionalee? GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
20-04-2013, 01:15 PM,
Post: #44
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
style gila baju macam ibnumalik design tu. bawak gi ceramah best ni Big Grin
Hamba Allah yang jahil Smile
20-04-2013, 02:01 PM,
Post: #45
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
Macam ni baru lahh aku tertarik nak membeli. Big Grin
Smart design ibnumalik tu. Thumbs Up
[Image: 90771784.png]


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Star Order Baju Korporat TBD [ Limited Edition] D3vil 202 15,696 18-01-2019, 10:24 AM
Last Post: haydenxay

Forum Jump: