Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Tee (Korporat) Design 2013
15-04-2013, 08:13 PM, (This post was last modified: 15-04-2013, 08:25 PM by marblesbubbles.)
Post: #16
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
not bad. kaler purple gitu =)
cuba buat beberapa kaler lain lak.
kaler purple lawa tp nanti kalo aku pakai nmpak mcm baju budak fakulti kimia kt kampus aku Fuck That Shit


sori bnyak ckp, aku idea je ade tp design tak reti Sad
(15-04-2013, 08:06 PM)Ujang Wrote: [Image: 7Em1GOm.jpg]
[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
15-04-2013, 08:41 PM,
Post: #17
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
[Image: hMlDgjS.jpg]
[Image: logo.png]
15-04-2013, 09:31 PM,
Post: #18
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
Segala design pastikan attach dan hantar pada email. Dari situ aku akan collect design korang.
GayFace -α∂ɛզ_тв∂- GayFace
15-04-2013, 09:44 PM,
Post: #19
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
~Hmm

warna pink? ~Hmm

pink baru jambu Challenge Accepted
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
15-04-2013, 11:26 PM,
Post: #20
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 08:06 PM)Ujang Wrote: [Image: 7Em1GOm.jpg]

nice nie ,
aku tak reti design just ada suggestion
ungu gelap tu jadikan warna hitam
ungu cerah tu jadikan warna biru
putih dan lain2 kekal ^^
15-04-2013, 11:33 PM,
Post: #21
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
dear @[Ujang] , can i request the f1 cooperate t-shirt template? hope in psd or ai file. Smile
16-04-2013, 12:51 AM,
Post: #22
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 08:41 PM)Ujang Wrote: [Image: hMlDgjS.jpg]

ini ok ape
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
16-04-2013, 04:27 AM,
Post: #23
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 08:41 PM)Ujang Wrote: [Image: hMlDgjS.jpg]

yang ini okay la ;b
Can u See Me
Troll 2
16-04-2013, 06:28 AM,
Post: #24
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 08:41 PM)Ujang Wrote: [Image: hMlDgjS.jpg]

sekali tngk, aku terus minat yng warna hitam nie ~xd
16-04-2013, 11:45 AM,
Post: #25
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
cantik jugak ujang buat..tp harap2 more to come dr tbdians yg lain ttg design ni baju kali ni
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
16-04-2013, 12:40 PM,
Post: #26
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
harga rm55 including postage. bole dapat ke ea?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
16-04-2013, 12:52 PM,
Post: #27
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(16-04-2013, 06:28 AM)shahril Wrote:
(15-04-2013, 08:41 PM)Ujang Wrote: [Image: hMlDgjS.jpg]

sekali tngk, aku terus minat yng warna hitam nie ~xd

10* vote for this design Me Gusta i love it so much.

yang kaler ungu tu

8* vote. kaler dia maybe boleh ubah. ungu tu dah ok. pink tu pulak.entah macam tak kena.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
16-04-2013, 12:58 PM,
Post: #28
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
(15-04-2013, 08:41 PM)Ujang Wrote: [Image: hMlDgjS.jpg]

Ok minat yang ni , tapi boleh tak base dia guna warna putih, maksud ana , yang putih jad hitam, yang hitam jadi putih, dan logo tbd pun lebih cantik warna putih base hitam macam baju tbd yang lama, pakai baju korporat ni panas dia lain macamm tak sama macam pakai cotton shirt, confirm berpeluh2 kalau hitam warna asas dia.
To follow the path,
Look to the master,
Follow the master,
Look through the master,
Become the master.
16-04-2013, 01:07 PM,
Post: #29
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
im aggree with D3vil.
Asyik hitam je. Putih la plop.
kalau hitam, memang panas..putih sejuk sikit..
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
16-04-2013, 01:45 PM,
Post: #30
RE: TBD Tee (Korporat) Design 2013
kebanyakan lelaki easy go suka warna hitam.. simple dan kemas..
warna putih nmpak mcm orang politik/cikgu/etc

hitam merah dah lawa tu..ngam.. tapi since sebelum ni dah buat kaler hitam, saya cadangkan warna:

1)orange+hitam
2)merah+hitam
3)kelabu+hitam
4)hitam+kelabu
5)hitam+kuning
6)purple+hitam
7)kuning+hitam
8)putih+hijau (ahli politik)/(cikgu)
9)putih+biru (ahli politik)
10)putih+merah (ahli politik)
11)putih+ungu (cikgu)

pandangan saya je ni.. GayFace buat 3 warna pun oke jugak..
[Image: pumpkids]


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Star Order Baju Korporat TBD [ Limited Edition] D3vil 202 17,636 18-01-2019, 10:24 AM
Last Post: haydenxay

Forum Jump: