Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ASK] Diganggu Jin or what
05-04-2013, 04:49 PM,
Post: #1
Question  [ASK] Diganggu Jin or what
Assalam Nak Bertanya Hmm

Setiap kali masa bulan Ramadhan Hmm ,mesti dalam 5 kali dalam sebulan tu kene ganggu dengan benda Hmm macam jika lepas sahur terus tidur tak sembahyang(dulu aku jenis malas nak sembahyan subuh,dalam umur 12-15) Hmm masa tengah tidur tetiba badan ditindih la OK mata terkebil2 [walhal bukan sengaje mengebil;d] bila baca surah ape2 Hmm takde effect.Ape yang menganggu and ape yang cuba nak disampaikan ~Hmm Syaitan and Sekutunya di kunci masa bulan puasa Hmm

*jika tersalah tempat mohon pindah ^^ -tq-
Name:MR.Alvin
Date Of Birth:19/11/1997
Taken By:Aceyraf Roshlanz

Message:
Just Give Me A REP if You Like Me Or Like My POST =)

-tq-
Reply
05-04-2013, 05:25 PM,
Post: #2
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
rasanya org panggil benda tu sleep paralysis.. Hmm
Revenge 101 :
Spoiler:

1.Pee in plate
2.Freeze the pee(in 1.)
3.Slide frozen 'pee disc' under the victim's door(room or house, any will do)
4.The pee disc will now melt.
5.???
6.Profit

Hmm
Reply
05-04-2013, 05:31 PM,
Post: #3
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
try tiap2 mlm sblom kau tdo , kau buka surat ape2 pun then biar dya ulang smpai kau bgun
Green ask Anthrax
Anthrax say Go Dai
Facepalm now my name Go Dai ~cr1
Reply
05-04-2013, 05:47 PM,
Post: #4
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
(05-04-2013, 05:31 PM)Godai Wrote: try tiap2 mlm sblom kau tdo , kau buka surat ape2 pun then biar dya ulang smpai kau bgun

maafkan tuan patik, Apa yang ingin Tuan Hamba sampaikan ?
Patik Kurang memahaminya
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
05-04-2013, 05:58 PM, (This post was last modified: 05-04-2013, 05:58 PM by MrALVIN.)
Post: #5
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
(05-04-2013, 05:25 PM)lamki Wrote: rasanya org panggil benda tu sleep paralysis.. Hmm

yep tu aku tau kenapa ia berlaku pada bulan RAMADHAN ;d

(05-04-2013, 05:47 PM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(05-04-2013, 05:31 PM)Godai Wrote: try tiap2 mlm sblom kau tdo , kau buka surat ape2 pun then biar dya ulang smpai kau bgun

maafkan tuan patik, Apa yang ingin Tuan Hamba sampaikan ?
Patik Kurang memahaminya

did you mean surah ~Hmm ;d takmo la OK
Name:MR.Alvin
Date Of Birth:19/11/1997
Taken By:Aceyraf Roshlanz

Message:
Just Give Me A REP if You Like Me Or Like My POST =)

-tq-
Reply
05-04-2013, 09:32 PM,
Post: #6
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
entah..mula2, kena utamakan sains kesihatan dulu...Big Grin

pastu, baru perkara2 batin..

jin sama mcm manusia..tak kena kurung..kena puasa jgk Big Grin
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
05-04-2013, 10:03 PM, (This post was last modified: 05-04-2013, 10:03 PM by whcool.)
Post: #7
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
sleep paralyse nie bile2 leh jdi Hmm
[Image: banner.png]
Reply
05-04-2013, 10:26 PM, (This post was last modified: 05-04-2013, 10:28 PM by Godai.)
Post: #8
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
(05-04-2013, 05:47 PM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(05-04-2013, 05:31 PM)Godai Wrote: try tiap2 mlm sblom kau tdo , kau buka surat ape2 pun then biar dya ulang smpai kau bgun

maafkan tuan patik, Apa yang ingin Tuan Hamba sampaikan ?
Patik Kurang memahaminya

kau download ayt2 al-quran , then time nak tdo tuh buka la , biar dya ulang2 bnyk2 kli , agk2 mls nak download nye , kau cri siaran radio , kau buka biar smpai ke pagi , dlu umh ako mcm2 bnyi tp skrng nie da krng skit bnyi
Green ask Anthrax
Anthrax say Go Dai
Facepalm now my name Go Dai ~cr1
Reply
06-04-2013, 09:33 AM,
Post: #9
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
sleep paralysis berlaku pada bulan ramadhan sbb badan ko penat berpuasa di siang hari ^^
Reply
06-04-2013, 11:13 AM,
Post: #10
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
kalau mengigau malam tu sebab ape ea?
bole berjalan tanpa disedari GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
06-04-2013, 07:14 PM,
Post: #11
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
bulan ramadhan,syaitan yang kena kurung.
jin macam manusia juga.xkena kurung tapi kena puasa....

Simptom-Simptom Terkena Gangguan Jin
1) Sakit kepala dan dada selepas waktu asar keatas.
2) Badan terasa berat dan malas.
3) Sukar mendapat jodoh.
4) Badan terasa bisa-bisa/gatal.
5) Sakit/takut ketika ziarah orang meninggal.
6) Sukar tidur malam.
7) Sakit pinggang tanpa sebab.
Sakit dada bila waktu asar keatas.
9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan binatang berbisa.
10) Bermimpi bayi/kanak-kanak atau menyusukan bayi.
11) Bermimpi jatuh dari tempat tinggi.
12) Bermimpi di tempat yang kotor.
13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki,tangan selepas waktu asar.
14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.
15) Bayi kerap menangis.
16) Bunyi guli jatuh diatas syiling.
17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.
18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.
19) Malas beribadat.
20) Nyanyuk ketika usia lanjut.
21) Panas baran.
22) Sikap berubah secara mendadak.
23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.
24) Suka melakukan tabiat buruk.
25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.
26) Kerap keguguran.
27) Gagal melakukan hubungan kelamin.
28) Mengantuk bila dengar al-quran.
29) Bermimpi seram yang menakutkan.
30) Darah haid turun lebih 15 hari.
31) Batuk yang berpanjangan tanpa sebab klinikal.
32) Selalu ditindih ketika tidur.
33) Kuat berangan.
34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.
35) Nafsu seksual yang melampau.
36) Selalu melihat kelibat dirumah.
37) Terasa diri selalu diperhatikan/diekori.
38) Mandul.
39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.
40) Melihat jin secara terus.
41) Sakit mental atau gila.
42) Sakit tulang belakang tanpa sebab.
43) Sakit kepala tak tentu masa tanpa sebab klinikal.
44) Loya/sebu pada bahagian perut tanpa sebab klinikal.
45) Sakit dibahagian tulang rusuk kiri/kanan dan ulu hati.
46) Sakit dibahagian tulang punggung tanpa sebab.
47) Timbul rasa takut tanpa sebab.
48) Sering pengsan tanpa sebab.
49) Kerap mendengar bisikan/hasutan untuk melakukan perkara-perkara syirik.
50) Ragu-ragu tentang keimanan (ingin murtad).
51) Terdengar suara yang datang menyergah ketika tidur.
52) Terasa sesuatu menyentap kaki ketika tidur.
53) Kerap terdapat tanda lebam pada anggota badan.
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
07-04-2013, 12:11 AM,
Post: #12
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
betul ka benda ni.. banyak simptom2 yang aku ada ni. seram pulak :\
[Image: 76561198059652827.png]
[Image: TkeHBe6.gif]
Reply
07-04-2013, 08:46 AM,
Post: #13
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
(07-04-2013, 12:11 AM)TerrickCEF Wrote: betul ka benda ni.. banyak simptom2 yang aku ada ni. seram pulak :\

ya
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
07-04-2013, 09:54 AM,
Post: #14
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
aah tindih Hmm kebanyakan ade kat diri aku OK
Name:MR.Alvin
Date Of Birth:19/11/1997
Taken By:Aceyraf Roshlanz

Message:
Just Give Me A REP if You Like Me Or Like My POST =)

-tq-
Reply
07-04-2013, 10:35 AM,
Post: #15
RE: [ASK] Diganggu Jin or what
bak kata orang tua sebelum tidur kena basuh kaki...
kalau ikut sunnah sebelum tidur ambik wudhu..
mana nak ikut?...ikut sunnah dapat hindari daripada gangguan makhluk halus.
ikut adat?..
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply


Forum Jump: