Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
22-03-2013, 10:27 AM,
Post: #1
[Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
Salam,aku ingt nak convert file dr jpeg to bmp atau image ext yg lain..tp setakat yg aku tau,antara common yg org guna adalah ImageMagick..ade ke selain dr ImageMagick utk convert? dan ImageMagick nie apa kelebihan dia? TQ
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
22-03-2013, 04:21 PM,
Post: #2
Re: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
Imagemagick sebab boleh run dari command line. Kalau kat linux gui client aku guna phatch.

Sent from my HTC One V using Xparent Green Tapatalk 2

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
22-03-2013, 04:33 PM,
Post: #3
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
(22-03-2013, 04:21 PM)ak47suk1 Wrote: Imagemagick sebab boleh run dari command line. Kalau kat linux gui client aku guna phatch.

Sent from my HTC One V using Xparent Green Tapatalk 2

kau guna dlm ubuntu ke? aku try dr puppy xlepas.. and 1 more thing kalau aku convert satu image..image yg lama still kekal kan dan bukan fully convert secara total ?
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
22-03-2013, 04:38 PM,
Post: #4
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
photoshop?paint?gimp?
sbb nk tukar dr image ke image je pun kn
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
22-03-2013, 04:57 PM,
Post: #5
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
(22-03-2013, 04:38 PM)p0pc0rn Wrote: photoshop?paint?gimp?
sbb nk tukar dr image ke image je pun kn

jpeg image to .bmp atau xkesah format image ape pun,janji boleh view
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
22-03-2013, 08:08 PM,
Post: #6
Re: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
Bukak fail tu dr photo editor mane2 pastu save blk sbg .bmp
Reply
22-03-2013, 08:35 PM,
Post: #7
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
ntah.. aku pun guna simple editor, gimp je terus.. hahah
shotwell takleh ke?
[Image: 2819320332_zps3a75fe14.png]
[Image: 8df84e84.gif]

Reply
23-03-2013, 07:47 PM,
Post: #8
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
ini masalahnya:

1) File size contain numbers dgn size kb yg secukupnya tapi unable to open the file,so aku ingt nak tkr format dgn berharap dpt buka file

2) Error msg setiap image ; input/output error

3) Buka dr windows, file size contain '0'
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
23-03-2013, 08:04 PM,
Post: #9
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
paint pun ok kot. imej rosak maybe? mane dapat file gambar tu.. cer bagi sample Hmm
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
23-03-2013, 09:46 PM,
Post: #10
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
(23-03-2013, 08:04 PM)XdeathX Wrote: paint pun ok kot. imej rosak maybe? mane dapat file gambar tu.. cer bagi sample Hmm

itu first thought aku..image mmg dh jd rosak..cuma menjadi persoalan..di linux file size as usual,tp di windows 0kb.. dr pemikiran aku sendiri fkir,gmbar tu actually ok..cuma ade beberapa sebb jd cmtu,mngkin sbb bad sector..aku blum nk start rebuild sector cuma nak prepare ttg file conversion je dlu
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
24-03-2013, 08:05 AM,
Post: #11
Re: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
Pointer ke fail tu dah ilang
Reply
25-03-2013, 11:29 AM,
Post: #12
RE: [Soalan] Yang mana bagus utk file conversion?
(24-03-2013, 08:05 AM)muhaznar Wrote: Pointer ke fail tu dah ilang

maksud kau i/o ke? aku dah check mmg ada image header yg prob.
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Tgh cari Linux saiz kecil, kurang guna kuasa & sapot bagus c0ff33 15 2,191 06-09-2013, 05:20 PM
Last Post: lowyatt321
  [Soalan] Distro terbaik untuk server? servant_fox 33 4,863 19-04-2013, 05:39 PM
Last Post: TRUNASUCI
  HELP: Macam Mana Nak Setup CS 1.6 Non Steam Kat Linux Server ? gamemaster 16 2,435 29-10-2012, 02:57 PM
Last Post: gamemaster
  Problem lepas cuba install Ubuntu. File inaccessible. Yo 4 814 09-06-2012, 10:47 AM
Last Post: Yo
  tambah jar file lib dalam jdk in ubuntu 11.10 ZackStark 3 651 20-02-2012, 01:49 PM
Last Post: ak47suk1
  mcmane nak determine .DEB / .rpm file dia install kat folder mana? mim0 3 857 19-01-2012, 10:10 AM
Last Post: TRUNASUCI
  SUSE vs RedHat mana lg popular di Malaysia? mim0 7 1,137 18-01-2012, 04:36 PM
Last Post: TRUNASUCI
  File navigation dalam OpenSUSE 11.3 Mr_Tarabas 2 614 06-01-2012, 02:47 PM
Last Post: mim0
  Ubuntu 11.10 Yang Menyedihkan biborn 33 3,912 27-12-2011, 01:03 PM
Last Post: ninja
  mengenai file permission hard3 3 642 11-08-2011, 10:51 AM
Last Post: p0pc0rn

Forum Jump: