Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Usb yg sapot injection kat backtrack
20-03-2013, 07:33 PM, (This post was last modified: 20-03-2013, 07:34 PM by Stalker.)
Post: #1
Usb yg sapot injection kat backtrack
Salam. Dlu aku pakai tplink wn321g utk buat cracking. Sebab fatah yg rekemen dongle tu. so skang kat lowyat dah pupus dongle ni. Ade alternative? Tplink ni aku suke sebab die murah. 35 inggit je. Ade sape2 leh rekemen model lain yg murah dan boleh pakai dan senang cari kat loyat tu?

Sori pacak thread tempat salah. Pakai tepon, tak nampak sgt.
Reply
20-03-2013, 08:21 PM,
Post: #2
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
1. tukar tajuk thread kepada yg lebih jelas --> usb --> usb wifi adaptor

2. tgk kat sini ==> http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=c...ty_drivers

ape2 usb wifi adaptor yg menggunakan chipset yg recommended kat website tu boleh digunakan ;d
Reply
20-03-2013, 09:27 PM,
Post: #3
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
U shot try this TP-LINK WN822N
http://www.tp-link.com/en/products/detai...=TL-WN822N

Harga Rm 50..di lowyat..
Mmg mahal tp sgt berbaloi.
setakat ni ell rasa jenis ni yang terbaik penah ell guna.. Smile
PHP Code:
My Name Is elephant 
Reply
20-03-2013, 11:45 PM,
Post: #4
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
aku pakai brand tenda..power coverage tak kuat sgt,tp pandai tweak dia pny antena tu insyaAllah jd power Big Grin
harga dlm rm30.usb,,so far byk je yg berjaya dicrack Big Grin
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
21-03-2013, 10:08 AM,
Post: #5
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
tq for info tak jadi beli yg mahal rm120 usb tu...
Reply
21-03-2013, 12:29 PM,
Post: #6
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
Dah lama tak main2 wifi ni.. Sejak lappyku rosak. Hehe...
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
21-03-2013, 02:30 PM,
Post: #7
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
ana lama tak catchup pasal wifi. mungkin yang popular zaman sekarang cari yang chipset realtek rtl8187l e.g: alfa, sinmax, wifly, etc. 11g bukan 11n punya. dalam masa terdekat mungkin support untuk android dengan usb otg/host.

# kalau ana pernah rekemen tp-link wn321g (chipset ralink rt73/2571w), sapa ek stalker ?
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
21-03-2013, 04:58 PM,
Post: #8
RE: Usb yg sapot injection kat backtrack
stalker kawan rapat decka.pernah ada skendel dulu ngn decka
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply


Forum Jump: