Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
move phone memo to memo card S3
16-03-2013, 11:22 AM,
Post: #1
move phone memo to memo card S3
camne nak move kan data app game or apa2 dari phone memory(16gb) ke memo card SD(32gb) ?..
aku ada try beberapa app untuk move app tp xdpt
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
16-03-2013, 01:36 PM,
Post: #2
RE: move phone memo to memo card S3
app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
16-03-2013, 02:19 PM,
Post: #3
RE: move phone memo to memo card S3
gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...
Reply
16-03-2013, 04:45 PM, (This post was last modified: 16-03-2013, 04:45 PM by MadT0yz.)
Post: #4
RE: move phone memo to memo card S3
(16-03-2013, 01:36 PM)XdeathX Wrote: app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .

external memory doesnt not support...erk..apsal ya ?

(16-03-2013, 02:19 PM)sekilaspemerhati Wrote: gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...

s3 macam mana nak buat root ?
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
16-03-2013, 05:13 PM,
Post: #5
RE: move phone memo to memo card S3
(16-03-2013, 04:45 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 01:36 PM)XdeathX Wrote: app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .

external memory doesnt not support...erk..apsal ya ?

(16-03-2013, 02:19 PM)sekilaspemerhati Wrote: gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...

s3 macam mana nak buat root ?

tak support? tak tau la. cube tanya developer dia. ak tak faham sangat pakai internal to external tu. App manager tu so far pakai takder masalah.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
16-03-2013, 07:11 PM,
Post: #6
RE: move phone memo to memo card S3
(16-03-2013, 05:13 PM)XdeathX Wrote:
(16-03-2013, 04:45 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 01:36 PM)XdeathX Wrote: app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .

external memory doesnt not support...erk..apsal ya ?

(16-03-2013, 02:19 PM)sekilaspemerhati Wrote: gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...

s3 macam mana nak buat root ?

tak support? tak tau la. cube tanya developer dia. ak tak faham sangat pakai internal to external tu. App manager tu so far pakai takder masalah.

Tambahan pulak sepatutnya ada button move to sdmemory.tp aku nyer xde button tu...
Klu d kedai handphone slalu charge brapa ek?
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
16-03-2013, 10:50 PM,
Post: #7
Re: RE: move phone memo to memo card S3
(16-03-2013, 07:11 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 05:13 PM)XdeathX Wrote:
(16-03-2013, 04:45 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 01:36 PM)XdeathX Wrote: app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .

external memory doesnt not support...erk..apsal ya ?

(16-03-2013, 02:19 PM)sekilaspemerhati Wrote: gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...

s3 macam mana nak buat root ?

tak support? tak tau la. cube tanya developer dia. ak tak faham sangat pakai internal to external tu. App manager tu so far pakai takder masalah.

Tambahan pulak sepatutnya ada button move to sdmemory.tp aku nyer xde button tu...
Klu d kedai handphone slalu charge brapa ek?

Xde button move to sd?
Tepon aku ade je walaupon sblm root.
Ce try google lu

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
[Image: 54986369.png]
Reply
16-03-2013, 11:58 PM,
Post: #8
RE: move phone memo to memo card S3
(16-03-2013, 10:50 PM)SeliparJepun Wrote:
(16-03-2013, 07:11 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 05:13 PM)XdeathX Wrote:
(16-03-2013, 04:45 PM)MadT0yz Wrote:
(16-03-2013, 01:36 PM)XdeathX Wrote: app managerlll?.. x silap ad kat market nama internal to external .

external memory doesnt not support...erk..apsal ya ?

(16-03-2013, 02:19 PM)sekilaspemerhati Wrote: gune force2sd.. kat google play ade.. tapi apps nie untuk rooted user jer.. huhuhu...

s3 macam mana nak buat root ?

tak support? tak tau la. cube tanya developer dia. ak tak faham sangat pakai internal to external tu. App manager tu so far pakai takder masalah.

Tambahan pulak sepatutnya ada button move to sdmemory.tp aku nyer xde button tu...
Klu d kedai handphone slalu charge brapa ek?

Xde button move to sd?
Tepon aku ade je walaupon sblm root.
Ce try google lu

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

ko guna samsung apa n app apa ?
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
17-03-2013, 07:29 AM,
Post: #9
Re: move phone memo to memo card S3
Aku guna galaxy y jer.
Sblm root,button tu xleh tekan, lps root baru blh tekan n pindah ke sd.
Tapi kena install software gak. MoveSDenable nama software kalo x silap.
Terjumpa cara d google.

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
[Image: 54986369.png]
Reply
17-03-2013, 11:12 AM,
Post: #10
RE: move phone memo to memo card S3
(17-03-2013, 07:29 AM)SeliparJepun Wrote: Aku guna galaxy y jer.
Sblm root,button tu xleh tekan, lps root baru blh tekan n pindah ke sd.
Tapi kena install software gak. MoveSDenable nama software kalo x silap.
Terjumpa cara d google.

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

aku samsung s3. huhu.
camne cara nak root s3 ?
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply
17-03-2013, 11:16 AM,
Post: #11
RE: move phone memo to memo card S3
(17-03-2013, 11:12 AM)MadT0yz Wrote:
(17-03-2013, 07:29 AM)SeliparJepun Wrote: Aku guna galaxy y jer.
Sblm root,button tu xleh tekan, lps root baru blh tekan n pindah ke sd.
Tapi kena install software gak. MoveSDenable nama software kalo x silap.
Terjumpa cara d google.

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

aku samsung s3. huhu.
camne cara nak root s3 ?

Code:
http://punyaandroid.blogspot.com/2012/07/cara-root-samsung-galaxy-s3-gt-i9300.html
http://mobilityworlds.com/cara-cara-root-samsung-galaxy-s3-gt-i9300-menggunakan-odin
http://www.ibtimes.co.uk/articles/423438/20130112/root-galaxys3-i9300-android412-xxellc-jellybean-firmware.htm

Ce try ikut tutorial tu
[Image: 54986369.png]
Reply
17-03-2013, 12:39 PM,
Post: #12
RE: move phone memo to memo card S3
(17-03-2013, 11:16 AM)SeliparJepun Wrote:
(17-03-2013, 11:12 AM)MadT0yz Wrote:
(17-03-2013, 07:29 AM)SeliparJepun Wrote: Aku guna galaxy y jer.
Sblm root,button tu xleh tekan, lps root baru blh tekan n pindah ke sd.
Tapi kena install software gak. MoveSDenable nama software kalo x silap.
Terjumpa cara d google.

Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2

aku samsung s3. huhu.
camne cara nak root s3 ?

Code:
http://punyaandroid.blogspot.com/2012/07/cara-root-samsung-galaxy-s3-gt-i9300.html
http://mobilityworlds.com/cara-cara-root-samsung-galaxy-s3-gt-i9300-menggunakan-odin
http://www.ibtimes.co.uk/articles/423438/20130112/root-galaxys3-i9300-android412-xxellc-jellybean-firmware.htm

Ce try ikut tutorial tu

Quote:http://punyaandroid.blogspot.com/2012/07...i9300.html
http://mobilityworlds.com/cara-cara-root...nakan-odin
best tuto...thx allot
[Image: RENZOBanner.jpg]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  phone hang ibnuzaman 11 906 16-02-2014, 06:16 PM
Last Post: wanbotak
  MT6589 Based Android Phone fatah 0 885 06-03-2013, 12:48 AM
Last Post: fatah
  camne nak download file besar guna phone? penguinkecewa 6 1,221 18-12-2012, 08:55 PM
Last Post: kobislama
  File data di SD CARD akiraro 10 2,110 15-03-2012, 11:33 PM
Last Post: nikkor
  In every dual-core phone, there’s a PC trying to get out. - Ubuntu for Android ! mim0 2 614 22-02-2012, 04:12 PM
Last Post: hotfloppy
  [help] install apps dan game di sd card ? akiraro 11 2,042 13-01-2012, 02:26 PM
Last Post: servant_fox

Forum Jump: