Poll: Kata anda tentang server.
You do not have permission to vote in this poll.
Best , Seronok.
54.55%
6 54.55%
Bosan, perlukan menambahbaikan.
45.45%
5 45.45%
Total 11 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[UPDATE] TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
24-02-2013, 09:47 PM, (This post was last modified: 21-03-2019, 08:05 AM by whcool.)
Post: #1
[UPDATE] TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
[Image: 270px-Minecraft_logo.svg.png]
[Image: banner.png]

Apa itu minecraft ?

Bagaiman cara bermain minecraft ?

Status server masih dlm BETA . Me Gusta
mari ramai2 join ;b

Server :

Ip : 35.240.215.26
Version : 1.12

Gamemode : SkyBlock
Plugins : EssentialX and many more


Sedikit Screenshot [old server]
Spoiler:

[Image: VReSpFV.png]
[Image: PIaPsyk.png]
[Image: VQ5OLDA.jpg]
[Image: bkHy9ma.png]


*Website:
http://tbdcrafter.com
coming soon

Server Sponser By
unknown


Cuma sekadar hobi,
Sekian Terima Kasih
[Image: banner.png]
Reply
24-02-2013, 09:59 PM,
Post: #2
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
Kene tambah lagi banyak2 dud, baru meriah Thumbs Up ape pun selamat maju jaye LOL
Reply
24-02-2013, 10:00 PM,
Post: #3
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(24-02-2013, 09:59 PM)shadowmacx Wrote: Kene tambah lagi banyak2 dud, baru meriah Thumbs Up ape pun selamat maju jaye LOL

nak tambah apa lagi dud Hmm
[Image: banner.png]
Reply
24-02-2013, 10:01 PM,
Post: #4
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
terbaik dud Thumbs Up
cipanjb belanja ^^
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
25-02-2013, 12:17 PM,
Post: #5
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
aku termasuk dlm reban ayam tu, pastu xleh kluar.. pstu tiba2 meletup dinding die.. aku xtau ape jd.. Sad
[Image: GteM3.png]
Reply
25-02-2013, 12:18 PM,
Post: #6
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
GayFace biar kan jek reban tu nanty fix balik. ade hantu tu kot
[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
25-02-2013, 03:11 PM,
Post: #7
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
Kih3
yg letup2 tu creeper la Fuck That Shit
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
26-02-2013, 07:43 AM,
Post: #8
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
server ko ni prob la, asik dc je.. meh sini la aku hostkan..
[Image: GteM3.png]
Reply
26-02-2013, 09:51 AM,
Post: #9
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
sya menyokong penuh cadangan suhz Angry
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
26-02-2013, 11:05 AM,
Post: #10
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
suhz thanks Thumbs Up selamat ber minecraft LOL
Reply
26-02-2013, 11:35 AM,
Post: #11
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
brapa beso ram ade? mesti ram dah full tu.. minekerap ni byk makan memory..
[Image: GteM3.png]
Reply
26-02-2013, 11:44 AM,
Post: #12
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
acerap....kenapa rumah lama dah jadi kedai makan? ~Ok

mana peti aku yg lama tu?? dalam tu ada barang..diamond lagi..Sad Sad
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
26-02-2013, 11:47 AM,
Post: #13
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
Apesal aku takle connect kat server TBDcraft nie dud @_@
Reply
26-02-2013, 12:02 PM, (This post was last modified: 26-02-2013, 12:09 PM by marblesbubbles.)
Post: #14
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
diharapkan matz dan anterak tak buli aku dlm server ni OK

ha'ah, sbb minecraft kan game yg bergraphic dari tahun 3030 Fuck That Shit
rendering process tinggi kalau tak silap aku, game taun 2012 tak gitu pun Fuck That Shit

(26-02-2013, 11:35 AM)suhz Wrote: brapa beso ram ade? mesti ram dah full tu.. minekerap ni byk makan memory..

tu balasan sbb buli org boss


(26-02-2013, 11:44 AM)matz Wrote: acerap....kenapa rumah lama dah jadi kedai makan? ~Ok

mana peti aku yg lama tu?? dalam tu ada barang..diamond lagi..Sad Sad
[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
Reply
26-02-2013, 05:28 PM,
Post: #15
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(26-02-2013, 07:43 AM)suhz Wrote: server ko ni prob la, asik dc je.. meh sini la aku hostkan..

betul ke nie nak host kan Me Gusta

(26-02-2013, 11:35 AM)suhz Wrote: brapa beso ram ade? mesti ram dah full tu.. minekerap ni byk makan memory..

RAM vps nie 1GB je OK
[Image: banner.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WTA] Minecraft SKL 14 487 04-12-2013, 10:06 PM
Last Post: whcool
  CS Server Jebat JejakaPemalu 98 5,977 18-10-2013, 10:20 PM
Last Post: Aizi
  [WTA] Minecraft OP Hack shadowmacx 2 341 23-06-2013, 10:14 AM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  [WTA] Macam Mana Nak Send sms Guna Server? matz 10 888 21-06-2013, 02:33 PM
Last Post: ak47suk1
  [SOLVED]setup ro private server[ask] teranoob 6 770 26-04-2013, 06:35 AM
Last Post: teranoob
Brick [Tutorial] Bina Rig Gaming Bajet Intel & AMD *update* marblesbubbles 7 1,222 01-03-2013, 12:12 AM
Last Post: marblesbubbles
  Windows passwords easily guessed by 25-GPU server shadowmacx 18 1,596 16-12-2012, 06:09 PM
Last Post: shahril
Wink A Minecraft Server whcool 10 816 18-10-2012, 04:23 PM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  Minecraft Server (LETS PLAY) eem 34 3,243 31-05-2012, 04:30 PM
Last Post: servant_fox
  Minecraft Stynx 14 5,807 08-05-2012, 12:03 AM
Last Post: eem

Forum Jump: