Poll: Kata anda tentang server.
You do not have permission to vote in this poll.
Best , Seronok.
54.55%
6 54.55%
Bosan, perlukan menambahbaikan.
45.45%
5 45.45%
Total 11 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[UPDATE] TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
01-03-2013, 04:05 PM,
Post: #46
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(01-03-2013, 04:03 PM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(01-03-2013, 03:52 PM)6b2 Wrote: actually aku tade maslah dgn internet connection , but stuttering@sluttering . tah mane 1 yg betul .
sekat2 . dulu aku ada maen server whcool , and maslah yang sama terjadi , cuma dari pemerhatian aku lah ,
kalau anda baru je start maen benda nie mcm 1-2 hari benda nie jarang berlaku ,

cuma lepas tu byk kali berlaku , kalau dulu , setiap 10 minit ,sekarang setiap 3 minit ==
aku da tgok mcm2 forum , byk berkait rapat pasal java . dan thread optimization dekat cp , especially nvdia

ada yang ckp ini berlaku sebb minecraft dicipta dari java 6 , dan sekarang sudah java 7 .
ada yang suruh pakai magic launcher dan seangkatan dengan nya . seperti opticfine .

mana 1 nie ? .

spec aku . ( laptop )
intel core i7 3610QM 2.3ghz
ram 4gb , usable 3gb ( 32 bit window 7 ultimate )
nvidia geforce gt650m 2gb @ intel HD 4000 @ switchable ( tak tahu la dedicated ke integrated )


maybe laptop terlebih dos =) ;b
ce restart n tutup semua sampah2 lalu mulkan bismillah dan run mineshfter.jar

sudah defrag , sudah clear registry and etc . takpe hamba akan buat lagi .
dekat java pon allocated memory aku letak max dari dulu lagi . mmg minecraft nie je game g** yg ada masalah nie , Sad
baru nak bukak ladang dan ternakan Me Gusta
Reply
01-03-2013, 05:28 PM,
Post: #47
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
padam .minecraft kat %appdata% kot, pastu download semua, pc aku nub je, main xde sekat pom Hmm
[Image: banner.png]
Reply
01-03-2013, 10:22 PM,
Post: #48
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
mohon buat website + player stat kt dlm site Thumbs Up
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
01-03-2013, 11:45 PM,
Post: #49
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
I'm Quit
Amek sume Barang di tempat saya selagi stok masih ada ~Lol
minecraft saya sgt g** selalu sekat2 , menyampah i main ,
Reply
01-03-2013, 11:52 PM,
Post: #50
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
Terbaek bro.
Reply
01-03-2013, 11:53 PM,
Post: #51
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(01-03-2013, 11:45 PM)6b2 Wrote: I'm Quit
Amek sume Barang di tempat saya selagi stok masih ada ~Lol
minecraft saya sgt g** selalu sekat2 , menyampah i main ,

da ok main balik laTroll 2
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
02-03-2013, 12:19 AM,
Post: #52
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(01-03-2013, 11:53 PM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(01-03-2013, 11:45 PM)6b2 Wrote: I'm Quit
Amek sume Barang di tempat saya selagi stok masih ada ~Lol
minecraft saya sgt g** selalu sekat2 , menyampah i main ,

da ok main balik laTroll 2

no Me Gusta
korang bukan suke pon aku dalam tu Sad
amek ja barang2 aku tu sume , rasanya sume aku dah cabut private , lau ada lagi hang swo admin2 cabutkan kekekeke .
bye2 ladang dan ternakan Sad

see ya
Reply
02-03-2013, 02:49 AM,
Post: #53
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
@6b2 tukar video setting, power saving, fast graphic
[Image: GteM3.png]
Reply
02-03-2013, 09:40 AM,
Post: #54
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
aku dah register.. cari download link xde pun.. mcm mana nk main ni??
[Image: pumpkids]
Reply
02-03-2013, 09:50 AM,
Post: #55
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(02-03-2013, 09:40 AM)pumpkids Wrote: aku dah register.. cari download link xde pun.. mcm mana nk main ni??

1.download yang ini dahulu,
http://mineshafter.info/s/Mineshafter-proxy.jar

2.kemudian register acc mengunakan email di sini (register mengunakan pesona)

http://mineshafter.info/

3.dah siap gi click setting masukkan ape2 username dan password

4. click mineshfter-proxy.jar masukan username & pass yg dah diregisterkan
dan ia akan mendownload dengan sendirinya tada! Troll 2

kalau tak bole jugak Me Gusta teamview saja ;d
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
02-03-2013, 10:08 AM,
Post: #56
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
PENGUMUMAN
Admin cipan akan AFMC buat sementare waktu. sebarang pertanyaan lanjut sila berurusan bersame acy / whcool

sekian
[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Reply
02-03-2013, 12:52 PM,
Post: #57
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(02-03-2013, 09:50 AM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(02-03-2013, 09:40 AM)pumpkids Wrote: aku dah register.. cari download link xde pun.. mcm mana nk main ni??

1.download yang ini dahulu,
http://mineshafter.info/s/Mineshafter-proxy.jar

2.kemudian register acc mengunakan email di sini (register mengunakan pesona)

http://mineshafter.info/

3.dah siap gi click setting masukkan ape2 username dan password

4. click mineshfter-proxy.jar masukan username & pass yg dah diregisterkan
dan ia akan mendownload dengan sendirinya tada! Troll 2

kalau tak bole jugak Me Gusta teamview saja ;d

yeahh thx... dah boleh.. tak paham lak aku konsep dia.. spe punya tu?? OK
[Image: pumpkids]
Reply
02-03-2013, 01:38 PM,
Post: #58
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
Spoiler:
(02-03-2013, 12:52 PM)pumpkids Wrote:
(02-03-2013, 09:50 AM)AceyrafRoshlanz Wrote:
(02-03-2013, 09:40 AM)pumpkids Wrote: aku dah register.. cari download link xde pun.. mcm mana nk main ni??

1.download yang ini dahulu,
http://mineshafter.info/s/Mineshafter-proxy.jar

2.kemudian register acc mengunakan email di sini (register mengunakan pesona)

http://mineshafter.info/

3.dah siap gi click setting masukkan ape2 username dan password

4. click mineshfter-proxy.jar masukan username & pass yg dah diregisterkan
dan ia akan mendownload dengan sendirinya tada! Troll 2

kalau tak bole jugak Me Gusta teamview saja ;d

yeahh thx... dah boleh.. tak paham lak aku konsep dia.. spe punya tu?? OK


sape punya ape Hmm
mohon pencerahan yang mendalam =)
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
03-03-2013, 12:23 AM,
Post: #59
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
apa ni main minecraft tak ajak aku Sad Sad
=) Best bhai
Spoiler:
Hello, Hello,
24 jam sehari,
Hello, Hello,
Melangkaui ekspektasi,
Hubungi 0380008000 sedia membantu,
Hubungi 0380008000 hanya untukmu,
Hello, Hello,
24 jam sehari,
Hello... Hello,
Melangkaui ekspektasi,
Hubungi 03 8000 8000 sedia membantu,
Hubungi 03 8000 8000 hanya untukmu.
Best kan =)
Reply
03-03-2013, 12:32 AM,
Post: #60
RE: TbdCraft " Cracked Minecraft Server "
(03-03-2013, 12:23 AM)nhax Wrote: apa ni main minecraft tak ajak aku Sad Sad

Jom la join Fuck That Shit
bole main laga pongongChallenge Accepted
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WTA] Minecraft SKL 14 487 04-12-2013, 10:06 PM
Last Post: whcool
  CS Server Jebat JejakaPemalu 98 5,977 18-10-2013, 10:20 PM
Last Post: Aizi
  [WTA] Minecraft OP Hack shadowmacx 2 341 23-06-2013, 10:14 AM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  [WTA] Macam Mana Nak Send sms Guna Server? matz 10 887 21-06-2013, 02:33 PM
Last Post: ak47suk1
  [SOLVED]setup ro private server[ask] teranoob 6 770 26-04-2013, 06:35 AM
Last Post: teranoob
Brick [Tutorial] Bina Rig Gaming Bajet Intel & AMD *update* marblesbubbles 7 1,222 01-03-2013, 12:12 AM
Last Post: marblesbubbles
  Windows passwords easily guessed by 25-GPU server shadowmacx 18 1,596 16-12-2012, 06:09 PM
Last Post: shahril
Wink A Minecraft Server whcool 10 816 18-10-2012, 04:23 PM
Last Post: AceyrafRoshlanz
  Minecraft Server (LETS PLAY) eem 34 3,240 31-05-2012, 04:30 PM
Last Post: servant_fox
  Minecraft Stynx 14 5,806 08-05-2012, 12:03 AM
Last Post: eem

Forum Jump: