Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Attack & Defense
23-02-2013, 11:05 PM,
Post: #1
Attack & Defense
Mohon tuan-tuan dan cikpuan terangkan kan lebih lanjut mengenai CTF - Attack & Defense.
Reply
24-02-2013, 03:42 AM,
Post: #2
RE: Attack & Defense
Hurm...

kalau sefahaman aku, CTF (Capture the flag) adalah permainan penggodam dimana penggodam2 ni akan berlawan antara 1 sama lain dengan cara mencari vuln kat pihak lawan dan kemudian akan exploit vuln tu, kalau dapat exploit vuln tu maka akan dapat la markah tapi kalau exploit tu dapat di fixkan maka akan dapat la markah untuk fix. Kiranya markah dapat dari segi exploit dan fix.

Antara yang banyak post kat wall fb aku benda ni la http://ctf365.com/ , aku tak join pun benda ni sebab kna ada team. Lagi pun aku mna la pandai sgt main benda ni. Kalau rasa nak mencuba leh la try join tu.

Ini je la sekupang dari hamba..
Respect People, Power of Word. Big Grin
Reply


Forum Jump: