Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jom buat duit (bitcoin)
22-01-2013, 10:41 PM,
Post: #1
jom buat duit (bitcoin)
kalau korang guna pc korang boleh join teknik ni
kalau korang beli complete pc/lappy korang kena tahu apakah model graphic card korang(gpu)
selepas mengetahui model apa korang kena bukak gUIMINER waktu korang online
cuba tuan and puan check apakah model gpu korang kalau yang assamble part by part mesti korang tahu gpu jenis apa
dah tahu check berapa Mhash/s < in yang penting makin tinggi Mhas/s makin banyak coin anda...
kemudian check average coin korang disini hardware
harga semasa 1 BTC = 13USD
kemudian korang boleh check berapa banyak BTC yang boleh digenerate dalam 24 jam di sini.... deepbit
jika ingin tahu masukkan Mhash/s tadi di kotak "reward estimation"
kalau rasa ingin mencuba bolehlah download "guiminer"
ada di laman deepbit
deepbit ialah pool
makin banyak orang mandi makin cepat capai 1BTC yang kemudiannya akan dibahagikan
kemudian ati sdk software
apabila dah boleh mining siapkan satu wallet
contoh www.blockchain.info
kalau nak simpan dalam deepbit pun boleh

p/s:boleh la share 4-5% ni alamat Blockchain >18TTx6qBr2LTiyRu6SuLDX1SFwDCQyeJRC
[Image: 468x60.jpg]
Reply
22-01-2013, 10:56 PM,
Post: #2
RE: jom buat duit (bitcoin)
tak faham..mohon penjelasan
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
22-01-2013, 10:59 PM,
Post: #3
RE: jom buat duit (bitcoin)
(22-01-2013, 10:56 PM)matz Wrote: tak faham..mohon penjelasan
apa yang kaw x paham?
[Image: 468x60.jpg]
Reply
22-01-2013, 11:00 PM,
Post: #4
RE: jom buat duit (bitcoin)
Hmm jadi dah berapa bitcoin ko dh dapat setakat ini?
Reply
22-01-2013, 11:00 PM,
Post: #5
RE: jom buat duit (bitcoin)
apa hubungan buat duit dengan PC kita? apa kaitan dengan gpu?
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
22-01-2013, 11:19 PM,
Post: #6
RE: jom buat duit (bitcoin)
(22-01-2013, 11:00 PM)matz Wrote: apa hubungan buat duit dengan PC kita? apa kaitan dengan gpu?

sbb dia guna cpu (tambahan gpu nk bagi laju) resource kita untuk generate bitcoin tu, sbb nk mine 1 bitcoin pon kena ada pc yng power untuk mining dia laju, sbb nk mine 1 bitcoin nie masa dia slow, jadi kalau pc kita power, masa untuk mine tu jadi berkurang dan cepat kau dpt duit nnti.. refer thread sebelum nie ada jgk thread pasal bitcoin..
Reply
23-01-2013, 12:43 AM,
Post: #7
RE: jom buat duit (bitcoin)
hmm .. berape percent kebarangkalian berjaya ?
gambar acc kau ade x ?
-miss maplesea-

-rape the website not The Kid-


[Image: a97264_w8.jpg]
Reply
23-01-2013, 12:54 AM,
Post: #8
RE: jom buat duit (bitcoin)
konsep ini sama macam cloud brutelforce SL3 key. untuk crack hash SL3 perlukan gpu yg power supaya proses cepat. skg banyak org buat system cloud dan share profit yg dpt.
Reply
23-01-2013, 02:05 AM, (This post was last modified: 23-01-2013, 02:05 AM by onlineisrock.)
Post: #9
RE: jom buat duit (bitcoin)
(22-01-2013, 11:00 PM)UnKn0wN Wrote: Hmm jadi dah berapa bitcoin ko dh dapat setakat ini?
[Image: fDPvBdF]
http://imgur.com/fDPvBdF
ni jer...
1BTC equal 13usd
[Image: 468x60.jpg]
Reply
23-01-2013, 02:13 AM,
Post: #10
RE: jom buat duit (bitcoin)
bule buat tuto ?

ade yg x pham laa .
-miss maplesea-

-rape the website not The Kid-


[Image: a97264_w8.jpg]
Reply
23-01-2013, 02:35 AM,
Post: #11
RE: jom buat duit (bitcoin)
short tutorial
1.https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison <<< tengok kemampuan gpu anda
2.https://deepbit.net/stats masukkan Mhash/s di reward estimation belah kanan
3.Sign up deepbit
4.create worker boleh pilih PPS atau prop.
5.download guiminer..
ni rumit sikit kena download opencl... ok http://software.intel.com/en-us/vcsource...opencl-sdk
6.masukkan data deepbit kedalam Guiminer
7.tunggu profit....boleh hantar ke receive address blockchain.info kalau nak shopping BTC ataupun boleh jual di mtgox untuk ditukar kepada $USD
[Image: 468x60.jpg]
Reply
23-01-2013, 02:40 AM,
Post: #12
RE: jom buat duit (bitcoin)
(23-01-2013, 02:05 AM)onlineisrock Wrote: http://imgur.com/fDPvBdF
ni jer...
1BTC equal 13usd

bpe lama tu baru ko bleh dapat mcm tu? Hmm
cmne nak cash out duit
Reply
23-01-2013, 02:44 AM,
Post: #13
RE: jom buat duit (bitcoin)
6 BTC je Fuck That Shit
abis duit karen aje Fuck That Shit
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
23-01-2013, 02:45 AM,
Post: #14
RE: jom buat duit (bitcoin)
(23-01-2013, 02:40 AM)UnKn0wN Wrote:
(23-01-2013, 02:05 AM)onlineisrock Wrote: http://imgur.com/fDPvBdF
ni jer...
1BTC equal 13usd

bpe lama tu baru ko bleh dapat mcm tu? Hmm
cmne nak cash out duit
aku dah lupa kalau nak cashout pergi kat https://mtgox.com/
[Image: 468x60.jpg]
Reply
23-01-2013, 08:22 PM,
Post: #15
RE: jom buat duit (bitcoin)
if dah berjaya mendapat duit (MYR) nyaa barulah saya join :p
[Image: Video-to-GIF.gif]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  BitCoin - Free BitCoin 0.0500 0b0x3d 7 515 29-11-2013, 02:55 PM
Last Post: sil
Sad Camna nak buat hotspot jamil992 21 3,499 04-07-2012, 04:04 PM
Last Post: wifiboy
  [help] cara buat duit online anpa modal onlineisrock 10 1,420 29-05-2012, 05:52 PM
Last Post: Stalker
  Dapat duit dengan gushcloud AceyrafRoshlanz 8 1,420 30-03-2012, 12:14 AM
Last Post: mckurtney
  Apa Tujuan Buat Video Ni ? parkerhanafi 39 4,536 19-03-2012, 12:10 AM
Last Post: afnum
  Aplikasi Buat "FOREVERALONE" s3m00t 16 2,251 05-03-2012, 01:39 AM
Last Post: s3m00t
  Buleh buat duit ngn jual info xtvt internet korang kt google....ade berani x? SyedAdie 3 768 11-02-2012, 03:48 PM
Last Post: SeluarDalam
  buat duit cepat giler dari amazon.com hahaha (bukan internet marketing crap) mim0 1 630 30-01-2012, 12:19 PM
Last Post: sil
  [Pertanyaan] Buat Duit Di Blog. whcool 59 5,449 30-01-2012, 12:53 AM
Last Post: D4RK_5Y5T3M
  [Ebook] Macam mana nak buat? tholib 2 1,008 09-01-2012, 12:20 PM
Last Post: tholib

Forum Jump: