Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[tutorial] slipstream windows xp
14-12-2012, 05:57 PM,
Post: #1
[tutorial] slipstream windows xp
assalamualaikum.
harini amd nak ajar cara slipstreamkan windows xp.
maaf kalau bahasa yang amd gunakan kurang tepat dan lari dari pemahaman kalian.

slipstream bermaksud
In computer jargon, to slipstream updates, patches or service packs means to integrate them into the installation files of their original software, so that the resulting files will allow a direct installation of the updated software.

If not directly supported by the software vendor, slipstreaming can be technically possible, depending on the updates, the structure and type of the program to be slipstreamed and of its installer, if any.

slipstream ni selalu diaplikasikan bila komputer/laptop baru nak install windows xp tapi keluar BSOD.

cara-caranya:

1. dapatkan driver AHCI untuk
amd : http://support.lenovo.com/en_US/download...D=DS022294

intel : http://downloadcenter.intel.com/Detail_D...2&lang=eng

kemudian boleh la ke web ni untuk lihat step seterus nya
http://www.komku.org/2007/11/integrate-d...Mrv1_c5Ot8

tapi abaikan dekat part burn tu. sebab ada yang diantara kalian yang pakai usb.

sekian terima kasih.
Big Grin
Reply
14-12-2012, 06:09 PM,
Post: #2
RE: [tutorial] slipstream windows xp
kalau ada AHCI driver tu, nnti kat BIOS boleh enable kan erk ?
[Image: banner.png]
Reply
14-12-2012, 06:19 PM,
Post: #3
RE: [tutorial] slipstream windows xp
yup.
takde masalah Big Grin
Reply
14-12-2012, 06:23 PM,
Post: #4
RE: [tutorial] slipstream windows xp
SO BOLEH LA PAKAI SSD ~RAGE2
[Image: banner.png]
Reply
14-12-2012, 06:28 PM,
Post: #5
RE: [tutorial] slipstream windows xp
boleh bang, insyaallah Big Grin
Reply
14-12-2012, 08:05 PM,
Post: #6
RE: [tutorial] slipstream windows xp
terbaik la amd ^^ tenks +rep ^^ dulu time kene masalah ni taktau care nak solve, last2 install ubuntu Fuck That Shit
sight nay cer
Reply
14-12-2012, 08:13 PM,
Post: #7
RE: [tutorial] slipstream windows xp
hehe.
setiap masalah ada jalan penyelesaiannye, insyaAllah Big Grin
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  open windows in 10 seconds(windows xp) 0whh 27 6,095 31-05-2012, 07:50 PM
Last Post: s3m00t
  windows xp dalam windows 7 dual boot Stynx 7 1,556 30-08-2010, 12:21 AM
Last Post: 4c3p0k3r
  Cara-Cara Menggunakan WinToFlash untuk Install Windows XP/Windows VISTA dan Windows 7 konvict92 4 1,637 09-06-2010, 08:14 PM
Last Post: mrlock

Forum Jump: