Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ask]VB net Solution?
08-11-2012, 12:49 PM,
Post: #1
[ask]VB net Solution?
SaLam=)

lecturer ak ad bgk soklan n suruh trace output n kenapa jd mcm tu?
ni soklan dia=b

Private Sub btnReverse_Click(...) Handles btnReverse.Click
txtbackwards.text=Reverse(txtword.text)
End Sub

Function Reverse(ByVal info As String) As String
Dim m As Integer, temp As String
m=info.Length
For j As Integer = m-1 To 0 Step -1
temp &= info.Substring(j,1)
Next
Return temp
End Function

ak xreti nk jwab abam2,,so leh tolong an?Kih3
Reply
08-11-2012, 07:06 PM,
Post: #2
RE: [ask]VB net Solution?
well, just a guide. you code is event type. so next is action. in you action it has function todo. hurm, do post like this. looked like spoonfeed.
Reply
08-11-2012, 07:52 PM,
Post: #3
RE: [ask]VB net Solution?
Hmm kenapa tidak cuba dahulu run the code dan see the output..?
Angry If you can't do it, don't do it. Angry
Reply
08-11-2012, 08:45 PM,
Post: #4
RE: [ask]VB net Solution?
(08-11-2012, 07:52 PM)Ferr Wrote: Hmm kenapa tidak cuba dahulu run the code dan see the output..?

hehe,,run da boleh..tp nk explain mnde function reverse tu dop reti...^^
Reply
09-11-2012, 08:43 AM,
Post: #5
RE: [ask]VB net Solution?
(08-11-2012, 08:45 PM)keyoren Wrote:
(08-11-2012, 07:52 PM)Ferr Wrote: Hmm kenapa tidak cuba dahulu run the code dan see the output..?

hehe,,run da boleh..tp nk explain mnde function reverse tu dop reti...^^

yang aku boldkan tu klunye. Study loop structure tu. Kalau yang senang macam ni ko dah tak paham, ko kerja nanti makan maki boss je la ;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply


Forum Jump: