Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siri Pasang Sendiri OpenVPN
06-03-2013, 06:02 PM,
Post: #31
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(06-03-2013, 07:42 AM)ransom Wrote: Klu guna VPS ni kita boleh sentiasa connected to HQ dengan ip HQ kan ?

aku assume ko typo perkataan VPN tu. sepatutnya begitu la kecuali kalau ko disable full routing , benarkan client untuk akses network HQ sahaja dan tak benarkan diorang pergi internet.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
13-03-2013, 05:22 PM,
Post: #32
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Betul , typo ... nanti nak wat lab test
Reply
07-04-2013, 09:05 PM,
Post: #33
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
updated first post.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
08-04-2013, 05:54 PM,
Post: #34
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Boleh ke pakai cert yg sama utk multiple server? Cth generate cert, key, ca kat server a, copy paste letak kat server b, c, d. Jadi client cume pakai single cert utk sume server. Boleh ke camtu?
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
08-04-2013, 08:34 PM,
Post: #35
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Tak pernah buat tapi boleh cuba follow

http://stackoverflow.com/questions/11705...pn-servers

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
08-04-2013, 08:38 PM,
Post: #36
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
boleh.. scp -r /etc/openvpn/ user@ip:/etc/
Reply
09-04-2013, 12:18 AM,
Post: #37
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Ok. Thanks. Next question... Camna nak filter port yg boleh digunakn client. cth nak bg client guna port 80, 443 shj. Lain dari tu takleh. Nak kene set iptables rule ke?
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
09-04-2013, 07:09 PM,
Post: #38
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
ada sesiapa tahu mana boleh dapat guide buat gui sendiri untuk openvpn?
Reply
22-04-2013, 06:36 PM,
Post: #39
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Salah satu cara lain ( maaf mencelah ) boleh setup firewall/gateway pakai Endian yg mana ada skali OpenVPN. As my experience sgt2 bagus dan berkualiti, digunakan oleh company enterprise jugak untuk VPN malaysia/china/usa/hongkong ( masa tuh saya pun pakai gak )

http://www.endian.com/us/http://www.endian.com/us/

dokumentasi boleh refer sini:

http://www.endian.com/us/support/documentation/
# uname -a
NetBSD netbsd.trunasuci.***.org 5.1.2_PATCH NetBSD 5.1.2_PATCH (GENERIC) #0: Mon Jun 18 15:33:11 MYT 2012
root@:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC i386

OpenBSD openbsd.localdomain 5.1 GENERIC#0 i386

FreeBSD trunasuci.***.org 9.0-RELEASE-p3 FreeBSD 9.0-RELEASE-p3 #0: Tue Jun 12 01:47:53 UTC 2012

PCBSD 7.1.1 8
Reply
22-04-2013, 07:36 PM,
Post: #40
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(09-04-2013, 07:09 PM)lixdo Wrote: ada sesiapa tahu mana boleh dapat guide buat gui sendiri untuk openvpn?

GUI untuk clientside ke? kalau client side yang windows , source dalam .net , design je balik ikut kreativiti sendiri, semua dah ada dalam toolbox tu.Belajar pasal GDI.
To follow the path,
Look to the master,
Follow the master,
Look through the master,
Become the master.
Reply
22-04-2013, 08:06 PM,
Post: #41
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Ada sapa2 dah cuba softether? boleh guna utk manage openvpn, vpngate
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  openvpn xley nak start (server) servant_fox 6 851 19-11-2012, 01:54 PM
Last Post: servant_fox

Forum Jump: