Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siri Pasang Sendiri OpenVPN
26-02-2013, 03:36 PM, (This post was last modified: 26-02-2013, 03:38 PM by skullv2.)
Post: #16
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(24-02-2013, 03:06 PM)ak47suk1 Wrote:
(24-02-2013, 07:44 AM)skullv2 Wrote: openVpn + mysql authentication ada?

Aku tak pernah try tapi boleh cuba

http://liveweb.archive.org/web/201212080...rpass.html

thanks. boleh nie Smile

any tau tak setup sstp ?

(26-02-2013, 01:28 PM)muhaznar Wrote: Cane nak setup vpn klo vps kita takde tun/tap support.

hantar ticket supaya provider bleh enable tun/tap
Reply
26-02-2013, 07:18 PM,
Post: #17
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
muhaznar: tun/tap memang wajib kena ada. kalau takde memang tak boleh pasang openvpn.

skullv2: den takde experience.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
27-02-2013, 04:14 PM,
Post: #18
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
VPN macam ni kalau buat, boleh ke bypass Broadband quota? (m4xis, C3lc0m, d1g|, pONE, dll) =) heheh
aku inngt nk buat VPN kt office, boleh pakai line office nnti =)
Reply
27-02-2013, 05:17 PM,
Post: #19
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(27-02-2013, 04:14 PM)SyedAdie Wrote: VPN macam ni kalau buat, boleh ke bypass Broadband quota? (m4xis, C3lc0m, d1g|, pONE, dll) =) heheh
aku inngt nk buat VPN kt office, boleh pakai line office nnti =)

xsemestinya bleh bypass quata, depend on port & protocol yg ko open
Reply
01-03-2013, 04:20 PM,
Post: #20
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK
Reply
01-03-2013, 09:30 PM,
Post: #21
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(01-03-2013, 04:20 PM)ibnumalik Wrote: semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK

check iptables

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
02-03-2013, 12:07 AM,
Post: #22
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(01-03-2013, 09:30 PM)ak47suk1 Wrote:
(01-03-2013, 04:20 PM)ibnumalik Wrote: semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK

check iptables

yang postrouting tu ke? Hmm
semua dah ok ada dalam iptable rule. tapi xjalan jugak OK
Reply
02-03-2013, 09:33 AM,
Post: #23
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(02-03-2013, 12:07 AM)ibnumalik Wrote:
(01-03-2013, 09:30 PM)ak47suk1 Wrote:
(01-03-2013, 04:20 PM)ibnumalik Wrote: semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK

check iptables

yang postrouting tu ke? Hmm
semua dah ok ada dalam iptable rule. tapi xjalan jugak OK

Code:
iptables -L
Code:
service --status-all
paste sini, klu ada public ip sila censor ia
bg ak47suk1 tgk kot ada yg salah silap ke..
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
02-03-2013, 03:13 PM,
Post: #24
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Code:
[root@vetwrpuy ~]# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination
ACCEPT     all  --  anywhere             anywhere            state RELATED,ESTABLISHED
ACCEPT     all  --  anywhere             anywhere
ACCEPT     all  --  anywhere             anywhere            state RELATED,ESTABLISHED
ACCEPT     all  --  anywhere             anywhere

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Code:
[root@vetwrpuy ~]# service --status-all
crond (pid  1838) is running...
gpm is stopped
httpd (pid  1829) is running...
Table: mangle
Chain PREROUTING (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain INPUT (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain POSTROUTING (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Table: filter
Chain INPUT (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination
1    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state RELATED,ESTABLISHED
2    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0
3    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state RELATED,ESTABLISHED
4    ACCEPT     all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Table: nat
Chain PREROUTING (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

Chain POSTROUTING (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination
1    SNAT       all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           to:199.116.119.252
2    SNAT       all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           to:199.116.119.252
3    SNAT       all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           to:192.210.209.110
4    SNAT       all  --  10.8.0.0/24          0.0.0.0/0           to:192.210.209.110
5    SNAT       all  --  0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           to:192.210.209.110
6    SNAT       all  --  10.8.0.0/24          0.0.0.0/0           to:192.210.209.110

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
num  target     prot opt source               destination

iscsid is stopped
iscsid is stopped
mcstransd is stopped
dbus-daemon is stopped
multipathd is stopped
rndc: connect failed: 127.0.0.1#953: connection refused
named is stopped
netconsole module not loaded
netplugd is stopped
Configured devices:
lo venet0
Currently active devices:
lo venet0 tun0
nscd is stopped
Status written to /var/log/messages
portmap is stopped
rdisc is stopped
saslauthd (pid 1847 1846) is running...
sendmail (pid  1788) is running...
smbd is stopped
nmbd is stopped
snmpd is stopped
snmptrapd is stopped
openssh-daemon (pid  1499) is running...
syslogd (pid  1461) is running...
Webmin (pid 1555) is running
winbindd is stopped
xinetd (pid  1507) is running...

malas nak sensor public ip Fuck That Shit
ada masalah ke? sebab lepas buat arahan ni, dia xdak respon pun, so aku anggap dah ok la ;b:
Code:
#iptables -t nat -A POSTROUTING -s 1.2.3.0/24 -j SNAT --to 123.123.123.123
Reply
02-03-2013, 08:13 PM, (This post was last modified: 02-03-2013, 08:17 PM by xsxs.)
Post: #25
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Hmm tade npk pn openvpn dlm status service..iptables tya org ln, aku x pndai

test ni plak
Code:
netstat -npvl --protocol=inet
Code:
ps ax | grep openvpn
result paste sini blk
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
03-03-2013, 02:37 PM,
Post: #26
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(01-03-2013, 04:20 PM)ibnumalik Wrote: semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK

pastikn dulu service openvpn dah jln tnpa error.

paste output kat sini

#service openvpn restart
#ps -u root
kalau anda rasa post saya berguna sudilah sumbang bitcoin ke 1EwBQDnsTXbn9SWn8W2hHE1MFFJum1sSQ6
^^
Reply
03-03-2013, 02:43 PM,
Post: #27
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(02-03-2013, 03:13 PM)ibnumalik Wrote: ada masalah ke? sebab lepas buat arahan ni, dia xdak respon pun, so aku anggap dah ok la ;b:
Code:
#iptables -t nat -A POSTROUTING -s 1.2.3.0/24 -j SNAT --to 123.123.123.123

Ko buang tak # kat depan command

lagi satu dah mintak vps hoster enables iptables_nat ?

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
03-03-2013, 07:16 PM, (This post was last modified: 03-03-2013, 07:18 PM by ibnumalik.)
Post: #28
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
(02-03-2013, 08:13 PM)xsxs Wrote: Hmm tade npk pn openvpn dlm status service..iptables tya org ln, aku x pndai

test ni plak
Code:
netstat -npvl --protocol=inet
Code:
ps ax | grep openvpn
result paste sini blk

kod pertama tu xdak hasil. Dia keluar arahan usage je.

Code:
[root@vetwrpuy ~]# ps ax | grep openvpn
1477 ?        S      0:00 /usr/sbin/openvpn --daemon --writepid /var/run/openvp                                                                                        n/server.pid --config server.conf --cd /etc/openvpn --script-security 2
1488 ?        Ss     0:01 /usr/sbin/openvpn --daemon --writepid /var/run/openvp                                                                                        n/server.pid --config server.conf --cd /etc/openvpn --script-security 2
9338 pts/1    D+     0:00 grep openvpn


(03-03-2013, 02:37 PM)penguinkecewa Wrote:
(01-03-2013, 04:20 PM)ibnumalik Wrote: semua dah siap, tapi lepas sambung vpn terus xda connection. ip forward dah enable. masalah apa lagi ye? OK

pastikn dulu service openvpn dah jln tnpa error.

paste output kat sini

#service openvpn restart
#ps -u root

Code:
[root@vetwrpuy ~]# ps -u root
  PID TTY          TIME CMD
    1 ?        00:00:00 init
1121 ?        00:00:00 udevd
1461 ?        00:00:00 syslogd
1499 ?        00:00:00 sshd
1507 ?        00:00:00 xinetd
1555 ?        00:00:01 miniserv.pl
1788 ?        00:00:00 sendmail
1829 ?        00:00:00 httpd
1838 ?        00:00:00 crond
1846 ?        00:00:00 saslauthd
1847 ?        00:00:00 saslauthd
9304 ?        00:00:00 sshd
9312 pts/1    00:00:00 bash
9398 pts/1    00:00:00 openvpn
9404 ?        00:00:00 openvpn
9411 pts/1    00:00:00 ps
23750 ?        00:00:00 netplugd
23760 ?        00:00:00 rdisc
23762 ?        00:00:00 smbd
23766 ?        00:00:00 smbd
23773 ?        00:00:00 winbindd
23774 ?        00:00:00 winbindd
23786 ?        00:00:00 winbindd
23787 ?        00:00:00 winbindd

kenapa shutting down OK , bila nak start FAILED Rage 2


(03-03-2013, 02:43 PM)ak47suk1 Wrote:
(02-03-2013, 03:13 PM)ibnumalik Wrote: ada masalah ke? sebab lepas buat arahan ni, dia xdak respon pun, so aku anggap dah ok la ;b:
Code:
#iptables -t nat -A POSTROUTING -s 1.2.3.0/24 -j SNAT --to 123.123.123.123

Ko buang tak # kat depan command

lagi satu dah mintak vps hoster enables iptables_nat ?

buang la abam akat OK
minta enable iptables_nat? Hmm
mase tu mintak enable TUN/TAP je.
Reply
03-03-2013, 09:24 PM,
Post: #29
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
NATing tak enable macam mana nak assign ip kat client ala2 DHCP. ;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
06-03-2013, 07:42 AM,
Post: #30
RE: Siri Pasang Sendiri OpenVPN
Klu guna VPS ni kita boleh sentiasa connected to HQ dengan ip HQ kan ?
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  openvpn xley nak start (server) servant_fox 6 851 19-11-2012, 01:54 PM
Last Post: servant_fox

Forum Jump: