Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C# Console App
03-09-2012, 02:20 AM, (This post was last modified: 03-09-2012, 02:23 AM by PATI.)
Post: #1
C# Console App
salam..nak tnye, macamane nak buat program yang sedang looping 'exit' bila kite press button yang spesifik, contohnya 'q' untuk keluar dari program tu..?
tensen buat x jadi Sad
tenkiu Sad
sight nay cer
Reply
03-09-2012, 02:22 AM,
Post: #2
RE: C# Console App
looping macam mana?
infinity loop kah?
kalau aku tekan pangkah je laFuck That Shit
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
03-09-2012, 02:24 AM,
Post: #3
RE: C# Console App
(03-09-2012, 02:22 AM)Zack Zaindroid Wrote: looping macam mana?
infinity loop kah?
kalau aku tekan pangkah je laFuck That Shit

a'ah infinity loop.. taknak tekan pangkah..nak tekan button jgk.. Sad
sight nay cer
Reply
03-09-2012, 03:19 AM,
Post: #4
RE: C# Console App
kalau betul kau nak buat, kau kena create satu lagi thread. thread yang lagi satu tu bertujuan untuk capture input daripada keyboard... once dia detect nput, thread tu akan hantar interrupt kepada main thread iaitu thread yang sedang proseskan looping non-stop tu. Smile

(03-09-2012, 02:20 AM)PATI Wrote: salam..nak tnye, macamane nak buat program yang sedang looping 'exit' bila kite press button yang spesifik, contohnya 'q' untuk keluar dari program tu..?
tensen buat x jadi Sad
tenkiu Sad

Reply
03-09-2012, 09:09 AM, (This post was last modified: 03-09-2012, 09:10 AM by PATI.)
Post: #5
RE: C# Console App
(03-09-2012, 03:19 AM)s3m00t Wrote: kalau betul kau nak buat, kau kena create satu lagi thread. thread yang lagi satu tu bertujuan untuk capture input daripada keyboard... once dia detect nput, thread tu akan hantar interrupt kepada main thread iaitu thread yang sedang proseskan looping non-stop tu. Smile

(03-09-2012, 02:20 AM)PATI Wrote: salam..nak tnye, macamane nak buat program yang sedang looping 'exit' bila kite press button yang spesifik, contohnya 'q' untuk keluar dari program tu..?
tensen buat x jadi Sad
tenkiu Sad

ok..tenkiu semut , jasamu ku kenang Sad .. akn dicuba Sad
sight nay cer
Reply
16-11-2012, 03:05 PM, (This post was last modified: 16-11-2012, 04:10 PM by syabrembo.)
Post: #6
RE: C# Console App
// Print Result
Console.WriteLine("Press y to repeat, otherwise exit"); // Boleh tukar char yg lain, eg: 'q'

y= Console.ReadLine(); // User input
}
while (y != "exit");
}
Reply


Forum Jump: