Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Speed Trap Camera
11-08-2012, 11:13 PM,
Post: #1
Speed Trap Camera
PENTING UNTUK SEMUA
MAKLUMAT TERKINI UPDATE : LOKASI PERANGKAP HAD LAJU SEMPENA ADILFITRI 2012 PLUS

Arah Utara (Dari KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

PLUS Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 –Km 249 (Persimpangan Seremban –Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

PLUS Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom

ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 –Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)


keke. jumpa dari satu page ni .. saje share.

Code:
http://www.facebook.com/Request.And.Share.Anything.RASA/posts/345990218816932
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
11-08-2012, 11:28 PM,
Post: #2
RE: Speed Trap Camera
Wow esok gi johor
Reply
11-08-2012, 11:30 PM,
Post: #3
RE: Speed Trap Camera
nice info, walaupon xde kena mengena dengan aku ;d
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
12-08-2012, 12:05 AM,
Post: #4
RE: Speed Trap Camera
kepada saing2 yang kelik klate ikut grik,
jaga molek sikit...speed trap dia ada dekat area sepanjang pekan lepas dari Lenggong..
kawasan pekan tau...speed limit 60km/h

diorang duduk bawah pondok bas.. GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
12-08-2012, 04:43 AM,
Post: #5
RE: Speed Trap Camera
(12-08-2012, 12:05 AM)matz Wrote: kepada saing2 yang kelik klate ikut grik,
jaga molek sikit...speed trap dia ada dekat area sepanjang pekan lepas dari Lenggong..
kawasan pekan tau...speed limit 60km/h

diorang duduk bawah pondok bas.. GayFace

wooot... laluan ku pada hari jumaat ni ... perrhh~~~ tapi malam ihihihih takde speed trap yahooooo
[Image: logo.png]
Reply
12-08-2012, 06:43 AM, (This post was last modified: 12-08-2012, 06:46 AM by Aybak.)
Post: #6
RE: Speed Trap Camera
kat Malaysia Timur ni ade speed trape x? Hmm
selalu tgk senarai kat Semenanjung Malaysia jek ;d
btw, nice inf0 Thumbs Up
[Image: pEDor.gif]
Reply
12-08-2012, 09:42 AM,
Post: #7
RE: Speed Trap Camera
speed trap;d
kalau kena pon adew elaun
Jangan disebabkan ‪#‎Cingey‬ ia menjadi batu yang menghalang untuk kita terus ke depan...
boss
Reply
19-08-2012, 11:33 PM, (This post was last modified: 19-08-2012, 11:40 PM by XdeathX.)
Post: #8
RE: Speed Trap Camera
sape ade info pasal roadblock jpj Sad. damn betul tak sempat renew roadtax lah. nak mintak belas kasihan ke tolak ansur ke boleh ke ngan abam pegawai.?
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
19-08-2012, 11:38 PM, (This post was last modified: 19-08-2012, 11:41 PM by anthrax.)
Post: #9
RE: Speed Trap Camera
moto kene x sbb aritu on speed 1xx melebihi had di tetapkan Sad
bpe lame die org update dkt myeg?

from my eg : No outstanding summons found ;d
Hmm
[Image: 8078264137.png]
Reply
20-08-2012, 08:25 AM,
Post: #10
RE: Speed Trap Camera
Tapi info ni tak betul ;b bukan aku yang cakap tapi polis yang bagitaw
--> http://www.malaysiakini.com/news/206671
aku naik bas je kalau balik kampung tp apakan daya
aku tengok orang je balik kampung Sad
Reply
20-08-2012, 09:51 AM,
Post: #11
RE: Speed Trap Camera
(20-08-2012, 08:25 AM)Deamoni na Hoiche Wrote: Tapi info ni tak betul ;b bukan aku yang cakap tapi polis yang bagitaw
--> http://www.malaysiakini.com/news/206671
aku naik bas je kalau balik kampung tp apakan daya
aku tengok orang je balik kampung Sad

bahaha. sori kalau tak betul Kih3

takper.. pandu cermat, duit jimat.. xcident pun takdak.. bini pun sayang. Troll 2
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
20-08-2012, 10:03 AM,
Post: #12
Re: Speed Trap Camera
Atau polis saja nak cover rahsia hehe

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Reply
20-08-2012, 02:10 PM,
Post: #13
RE: Speed Trap Camera
(19-08-2012, 11:38 PM)anthrax Wrote: moto kene x sbb aritu on speed 1xx melebihi had di tetapkan Sad
bpe lame die org update dkt myeg?

from my eg : No outstanding summons found ;d


motor tak payah risau , gune laluan moto ,
kalo gune highway , just jge2 dengan road block ,

diorang punya pegawai tak mesra ,kurang cermat dan tidak bersopan sntun
sangat garang , sangat kurang ajar dan memang cari gaduh

pakai seluar pendek pown jadi 1 isu , apa la ini ,
lampu motor buka 24 hours , mmg undang2 dekat malaysia kene buka lampu 24 hours ,

yg paling penting pakai baju melayu , ada la sesetengah polis yang veteran suka cover melayu , kalo jumpa yg agak2 buncit , misai tebal , soli la ye .
Reply
20-08-2012, 03:27 PM, (This post was last modified: 20-08-2012, 08:35 PM by matz.)
Post: #14
RE: Speed Trap Camera
sikalang aa...polis mula manyak langsi woo...GayFace

glosari: mula = muda
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
20-08-2012, 07:02 PM,
Post: #15
RE: Speed Trap Camera
speed trap dia akan post kerumah kan? aku ada kene satu masa kat terengganu dia nak mintak rasuah rm50 aku tak layan suruh dia post saman aje. tapi sampai skg masih tak dpt saman nya.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Lokasi Speed Camera AES suhz 56 12,502 27-10-2012, 11:21 PM
Last Post: writetowan
  [TuT] Fan Speed Controller - Build your Own rapple86 9 1,403 21-12-2011, 12:27 AM
Last Post: MrKroit
  Photography: Online SLR Camera Simulator! cawankulat 3 699 29-03-2011, 03:12 PM
Last Post: wan
  Camera DSLR pijie 40 5,631 27-01-2011, 10:07 AM
Last Post: p0pc0rn
  Check speed website saya Stynx 16 2,565 14-11-2010, 03:46 AM
Last Post: Taz
  nk burn dvd guna speed paling slow ??? onlineisrock 9 1,382 06-03-2010, 08:20 PM
Last Post: tau9eh
  Uji Speed Internet Anda! Chuck 22 3,293 07-01-2010, 07:38 PM
Last Post: zam89
  SILA POST download Speed Streayx Korang MrKroit 2 907 18-12-2009, 08:11 AM
Last Post: MrKroit
  cara nk tmbh speed utorrent.. aminmekawyre 6 1,230 08-12-2009, 09:46 AM
Last Post: hexon
  Transformers 2 : Revenge of the Fallen [ High Speed Vid ] Chuck 9 1,214 06-07-2009, 11:45 AM
Last Post: Dadu

Forum Jump: