Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interface dalam Backtrack tak detect
23-07-2012, 08:59 PM,
Post: #1
Interface dalam Backtrack tak detect
Assalamualaikum WBT.

Saya nak tanya pasal Backtrack 4, guna dalam VM player. Saya try check, taip airmon-ng, xder pun senarai interface kat sana. Macam mana nak settle masalah ini yer?

Saya dah connect USB adapter tu ke VM, tak detect langsung. Try sambung ke Beini, bleh plak detect adapter saya ni. Macam mana nak settle yer?
Reply
23-07-2012, 09:01 PM,
Post: #2
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
dah "connect" adapter ke kat vm tu?
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
23-07-2012, 09:03 PM,
Post: #3
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
Dah connect dah ke VM tu. Masih tak detect interface... Huhu.
Tahu penyelesaiannya?
Reply
23-07-2012, 09:07 PM,
Post: #4
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
dah up belom interface tu
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
23-07-2012, 09:08 PM,
Post: #5
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
dmesg error?
Reply
23-07-2012, 09:10 PM,
Post: #6
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
Macam mana nak tahu dmesg error?
Reply
23-07-2012, 09:17 PM,
Post: #7
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
issu dmesg dlm terminal
#dmesg | grep error
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
23-07-2012, 09:23 PM,
Post: #8
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
kawan2 sye pun ada ckp camtu gak.. dah connect tapi x buat mcm ni pun -.-
mcm mana dia connect xtahu la..

VMware Backtrack5.. same je kan dengan BT4.. GayFace
Spoiler:
[Image: sav1.png]

Spoiler:
[Image: sav2.png]

harap membantu.. tq Smile
[Image: pumpkids]
Reply
23-07-2012, 09:32 PM,
Post: #9
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
Ok. Saya dah try kat BackTrack 5, memang boleh jer detect. Beini pun macam tu gak. Tap, bila saya try kat BackTrack 4, terus tak jumpa. Sedih sekejap.

Bukan apa saya nak guna sangat BT 4 ni, sebab dia ringan bila running dalam VM. BT 5 berat giler. tu pun dah setting 40Gb.

Ada penyelesaian tak? Mohon tunjuk ajar...
Reply
25-07-2012, 10:59 PM,
Post: #10
RE: Interface dalam Backtrack tak detect
err
maaf hanya bagi pendapat.
rasanya dalam bt4 kena set wireless dekat windows jadi brige.
ape amd terangkan ni.
hu3.
maaf kalau tak membantu.
baru teringat. tak tahu la betul ke tak.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Clustering liferay dalam centos 6.3 mathacker 2 409 02-01-2013, 11:55 PM
Last Post: shadowmacx
  install ubuntu dalam window redc4 16 1,087 01-01-2013, 10:09 PM
Last Post: lite
  wifi dlm backtrack tak dpt dtect dMoOn 4 510 20-09-2012, 02:46 PM
Last Post: dMoOn
  Skype dalam Mint 12 servant_fox 1 596 20-12-2011, 08:51 PM
Last Post: cupin06
  Setkan owner dalam fstab fuhrer5 1 509 15-06-2011, 11:06 PM
Last Post: JejakaPemalu

Forum Jump: