Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Pendingin Hawa Kenderaan
01-07-2012, 01:50 PM, (This post was last modified: 26-07-2012, 02:09 AM by shadowmacx.)
Post: #1
PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Pendingin Hawa Kenderaan
PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN!

JANGAN Hidupkan Pendingin Hawa Sebaik Menaiki Kereta!: Harap dapat berkongsi dengan sahabat anda yang lain.

Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan pendingin hawa. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan benzena, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen – ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.

Kadar pendedahan benzena yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Sebuah Kereta yang terletak di kawasan berbumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg benzena. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap benzena boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan.. . dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.

Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini daripada berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. benzena adalah sejenis toksik yang boleh mencemar buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila sudah memasuki tubuh kita…

P/s : Jika anda sayangkan keluarga dan rakan-rakan anda, jangan segan-silu kalau nak kongsi, kerana maklumat ini milik kita semua. Selamat beramal =b

Sumber: Myspace GayFace Problems?
Reply
01-07-2012, 02:10 PM,
Post: #2
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
pembetulan.. pendingin hawa...
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
01-07-2012, 04:54 PM,
Post: #3
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1
[Image: GteM3.png]
Reply
01-07-2012, 05:31 PM,
Post: #4
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
thank you.. info berguna
[Image: Qgi8R.gif]http://www.theatregelap.com/ topic -> RAT, Crypter , Worm, Wifi , mp3 Al-quran
Reply
02-07-2012, 12:45 AM,
Post: #5
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(01-07-2012, 04:54 PM)suhz Wrote:
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1

benzene or benzema ni ? Troll 2
Troll 2 LU MANA MARI ? HAHA Troll 2
Reply
02-07-2012, 01:01 AM,
Post: #6
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(02-07-2012, 12:45 AM)d347h_3v1L Wrote:
(01-07-2012, 04:54 PM)suhz Wrote:
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1

benzene or benzema ni ? Troll 2

Fuck That Shit ntahla kah3
Reply
02-07-2012, 01:12 AM,
Post: #7
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
kalau peti sejuk cam ne lak?
lebih kurang sama ke?
sbb umah ak ade 4 peti sejuk... ;d
Reply
02-07-2012, 01:36 AM,
Post: #8
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(02-07-2012, 01:12 AM)hexrut Wrote: kalau peti sejuk cam ne lak?
lebih kurang sama ke?
sbb umah ak ade 4 peti sejuk... ;d

Terang2 makluman kat atas ade kate fasal dari pembakaran petroleum bro, peti sejuk ko ade gune minyak ke GayFace
Reply
02-07-2012, 02:16 AM,
Post: #9
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(02-07-2012, 12:45 AM)d347h_3v1L Wrote:
(01-07-2012, 04:54 PM)suhz Wrote:
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1

benzene or benzema ni ? Troll 2

adik beradik pompuan bezita kot
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
02-07-2012, 02:30 AM,
Post: #10
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(02-07-2012, 01:36 AM)shadowmacx Wrote:
(02-07-2012, 01:12 AM)hexrut Wrote: kalau peti sejuk cam ne lak?
lebih kurang sama ke?
sbb umah ak ade 4 peti sejuk... ;d

Terang2 makluman kat atas ade kate fasal dari pembakaran petroleum bro, peti sejuk ko ade gune minyak ke GayFace

mane la tau kot2 kerana kesejukan yg terhasil tu ker..
sori la klu salah cakap.. noob gile ak. =Z
Reply
02-07-2012, 09:28 AM,
Post: #11
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(01-07-2012, 04:54 PM)suhz Wrote:
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1

benzene dlm kelas petrol gak,tp lom mampu nk jadi petrol.
dia digunakan utk kegunaan lain sbb ada kekurangan atom2 hydrogen kot

benzene pny formula molekul C6H6,petrol yg kita guna tu which is in chemical term is gasoline pny molekul formula is C8H18..so utk jadikan benzene kepada gasoline,kena bakar at certain temperature in certain condition for a certain time Smile

how do i know this? i learnt this before Fuck That Shit
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
02-07-2012, 01:19 PM,
Post: #12
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
(02-07-2012, 09:28 AM)p0pc0rn Wrote:
(01-07-2012, 04:54 PM)suhz Wrote:
(01-07-2012, 02:10 PM)holysatan Wrote: pembetulan.. pendingin hawa...

pembetulan lg difikir -> parking? diparkir?

haha, ade aku bace kat fb jgk..yg masa mengisi minyak pun ade benzene.. natang ape benze ni? Rage 1

benzene dlm kelas petrol gak,tp lom mampu nk jadi petrol.
dia digunakan utk kegunaan lain sbb ada kekurangan atom2 hydrogen kot

benzene pny formula molekul C6H6,petrol yg kita guna tu which is in chemical term is gasoline pny molekul formula is C8H18..so utk jadikan benzene kepada gasoline,kena bakar at certain temperature in certain condition for a certain time Smile

how do i know this? i learnt this before Fuck That Shit

mesti cikgu kimia ko dulu cantik.. sebab tu senang ingat LOL
ni adalah cetakan komputer dan tidak memerlukan tandatangan. GayFace
Reply
02-07-2012, 08:55 PM,
Post: #13
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
peti ais ada CFC meh...
penghawa dingin pun ada CFC GayFace
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
02-07-2012, 09:43 PM,
Post: #14
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
pembawakan petronas tu GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
03-07-2012, 04:31 AM,
Post: #15
RE: PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN! - Fasal Penghawa Dingin Kenderaan
CFC effect :

the only side effect I know is having to buy a new freezer, as you've probably pierced he old one de-icing with a chisel (as I did)! GayFace
Troll 2 LU MANA MARI ? HAHA Troll 2
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Berita Penting, Sila Baca! suhz 102 19,010 18-04-2010, 11:07 AM
Last Post: Taz

Forum Jump: