Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ASK] How to run Windows Stuff on Mac
28-06-2012, 06:43 PM,
Post: #1
[ASK] How to run Windows Stuff on Mac
how to run GayFace
Can u See Me
Troll 2
Reply
28-06-2012, 07:05 PM,
Post: #2
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
Dengan WinOnX, pengguna Mac OSX boleh "menrun' aplikasi yang berjalan di Windows OS.Win OnX dibuat berasakan Wine, aplikasi ini dulu dikenali sebagai emulator Windows di Mac OS. Setelah WinOnX di install di Mac OSX, pengguna Mac boleh menjalankan aplikasi Windows dengan mudah.

Quote:Cara menjalankan aplikasi atau suatu program Windows di Mac OSX
1.Download and install WinOnX di Macintosh yang menggunakan Mac OSX 10.6 atau yang lebih baru.
2.Cari aplikasi Windows yang ingin di jalankan di Mac OSX.
3.Double click file setup aplikasi Windows tersebut untuk meng-install-nya.

WinOnX tersedia di Apple Mac App Store atau di site rasminya http://www.winonx.com/.

Reply
28-06-2012, 10:39 PM,
Post: #3
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
virtualization..

1) www.parallels.com/products/desktop/
2) https://www.virtualbox.org/
3) www.vmware.com
Reply
28-06-2012, 10:47 PM,
Post: #4
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
(28-06-2012, 10:39 PM)Stalker Wrote: virtualization..

1) www.parallels.com/products/desktop/
2) https://www.virtualbox.org/
3) www.vmware.com

vmware fusion.

boleh run windows software, even games.. seamlessly within mac..
[Image: GteM3.png]
Reply
29-06-2012, 08:18 AM,
Post: #5
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
okay thx guys , klau ada pape , aku bagi feed back ^^
Can u See Me
Troll 2
Reply
29-06-2012, 08:44 AM,
Post: #6
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
most mmber yg guna MAC aku tgk dorg just guna vmfusion utk run benda2 windows..itu pun IF takde yg similar kt dlm MAC dorg..mcm microsoft office aku rs da leh guna dlm MAC..betol ke? betol2 je la..aku tak penah pakai ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
29-06-2012, 11:40 AM,
Post: #7
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
(29-06-2012, 08:44 AM)p0pc0rn Wrote: most mmber yg guna MAC aku tgk dorg just guna vmfusion utk run benda2 windows..itu pun IF takde yg similar kt dlm MAC dorg..mcm microsoft office aku rs da leh guna dlm MAC..betol ke? betol2 je la..aku tak penah pakai ;d

ms office mmg dah lama ada utk Mac.
[Image: GteM3.png]
Reply
29-06-2012, 11:41 AM,
Post: #8
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
(28-06-2012, 10:47 PM)suhz Wrote:
(28-06-2012, 10:39 PM)Stalker Wrote: virtualization..

1) www.parallels.com/products/desktop/
2) https://www.virtualbox.org/
3) www.vmware.com

vmware fusion.

boleh run windows software, even games.. seamlessly within mac..

banyak guna memory dan resource tak nie ? ;d
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
29-06-2012, 11:47 AM,
Post: #9
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
(29-06-2012, 11:41 AM)altenator Wrote:
(28-06-2012, 10:47 PM)suhz Wrote:
(28-06-2012, 10:39 PM)Stalker Wrote: virtualization..

1) www.parallels.com/products/desktop/
2) https://www.virtualbox.org/
3) www.vmware.com

vmware fusion.

boleh run windows software, even games.. seamlessly within mac..

banyak guna memory dan resource tak nie ? ;d

try la dlu, sbb vmware fusion ni mmg khas utk mac.

aku dulu pakai Macbook Air.. tapi bole run games lg guna vmfusion tu =)
[Image: GteM3.png]
Reply
29-06-2012, 12:32 PM,
Post: #10
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
(28-06-2012, 06:43 PM)Xantium. Wrote: how to run GayFace
bootcamp
http://www.apple.com/asia/findouthow/mac/#windowsmac

vmware fusion dan parallel dekstop..
http://www.apple.com/asia/science/produc...aringwikis
Hmm
Reply
29-06-2012, 12:48 PM,
Post: #11
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
aku ade try wine. aku pakai wine kalo nk run ultrasurf.. GayFace

aku ade jgk try crossover.. aku install IDM kat crossover tu.

vmware fusion bg aku is the best la utk mac..
lepas install os tu, install la vmware tools tu.. senang..
lepas install vmware tools tu, nak copy file dr host (mac) ke virtual tu just drag je masuk ke situ.
not sure if virtualbox ade jgk function mcm ni ke x.

bootcamp pulak, lepas da setting dual boot kat mac tu,
vmware fusion ni blh boot partition bootcamp tu.
meaning x perlu la nk create lg windows 7 yg br utk virtual os.
just run je bootcamp tu as kat vmware fusion tu.
Reply
22-09-2012, 09:06 PM,
Post: #12
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
Wine Bottler boleh run application windows kat Mac. VMWare Fusion banyak gune resource, so skang aku gune Virtualbox je…
Sekali kita tumbuk orang, tangan kita akan sakit gak. Yang paling penting kita kena ingat, orang tu pon ada tangan gak. Silap2 dia akan tumbuk kita bertubi-tubi selepas tu.
Reply
22-09-2012, 11:44 PM,
Post: #13
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
senang je, guna je Parallels® Desktop ..
lepas tu buat coherence mode ..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
23-09-2012, 12:20 AM,
Post: #14
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
install vmware fusion, khas utk Mac.. ko even boleh run windows games guna benda ni Big Grin

nak free, pandai2 la cari kat ehemmth3p1rat4bayehemm..
[Image: GteM3.png]
Reply
01-11-2012, 02:05 AM,
Post: #15
RE: [ASK] How to run Windows Stuff on Mac
Saje bump ;d

http://w3.tbd.my/thread-12981-post-14968...#pid149681
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  open windows in 10 seconds(windows xp) 0whh 27 5,632 31-05-2012, 07:50 PM
Last Post: s3m00t
  windows xp dalam windows 7 dual boot Stynx 7 1,391 30-08-2010, 12:21 AM
Last Post: 4c3p0k3r
  Cara-Cara Menggunakan WinToFlash untuk Install Windows XP/Windows VISTA dan Windows 7 konvict92 4 1,541 09-06-2010, 08:14 PM
Last Post: mrlock

Forum Jump: