Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
15-06-2012, 07:51 AM,
Post: #16
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
soooomixeddd : Y0u4r3$0!337zDuD3ConGrAT2Th1sISfl4g
Reply
15-06-2012, 09:04 AM,
Post: #17
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
crypto100 = flag is uitmshahalam

yg signal tu, aku rs gps signal. combine file 1 n 2 je kot aku rs sbb yg file 3 tu lain height..ntah.malas nk buang ms sgt ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
15-06-2012, 05:35 PM,
Post: #18
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
First post dah dihapdet dengan links.. kalau sesape ada link ke soalan2 yg blom ada, sudi2 la post kat sini untuk dikongsikan bersama.

satu lagi yg missing ialah UiTMCTFVulnBox.zip ... Ada yg sudi share ?
Reply
16-06-2012, 12:21 AM, (This post was last modified: 16-06-2012, 12:35 AM by phoenix.)
Post: #19
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
yg signal tu aku rasa digital signal..binary..ada belajar time subject digital logic..

signal 1
0110101001100110011010011001011001101010011001010110100110100110

signal 2
0110100101011010011010100110010101101001011010010101101001011001

signal 3
010110100101010101011010010101100101101001011001

ni yg aku dpt decode manually..dh try convert text xbtol je..haha

letsrollz.wav:

edit gne audio editor,aku pki sound forge..
akan nmpk satu channel tu kosong..
ko kne amplify volume dia..pastu reverse..

bila play dgr org ckp bla..bla..bla..
aku gugel skit..dpt ni:

"The school became known as Maktab MARA (MARA College) in 1965. The name change meant that the college no longer operated under RIDA and instead became the most important unit of the MARA Training Division."

dri wiki:http://en.wikipedia.org/wiki/Universiti_Teknologi_MARA

yey
Jack of all trades, master of none. Facepalm
Reply
16-06-2012, 05:12 AM,
Post: #20
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
bleh tlg bgtahu mcm mne nk buat soalan2 tersebut ?
soomixed dgn crypto100 tu ....


thanks pheonix
Reply
16-06-2012, 12:49 PM, (This post was last modified: 16-06-2012, 12:49 PM by phoenix.)
Post: #21
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
test box: http://fskm.uitm.edu.my/uitm-ctf/UitmCTFTestBox.ova

ape function testbox nih? @[skullv2]
Jack of all trades, master of none. Facepalm
Reply
16-06-2012, 12:54 PM,
Post: #22
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(16-06-2012, 12:49 PM)phoenix Wrote: test box: http://fskm.uitm.edu.my/uitm-ctf/UitmCTFTestBox.ova

ape function testbox nih? @[skullv2]

test network, sama-ada peserta bole connect ke tak kalau tak silap
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
16-06-2012, 02:11 PM,
Post: #23
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(11-06-2012, 12:18 AM)Ahlspiess Wrote: Stegano

Code:
http://www.mediafire.com/?5xxpa5s5bxx106w
http://www.mediafire.com/?akak06rpfip6hrk

(16-06-2012, 12:54 PM)Ahlspiess Wrote:
(16-06-2012, 12:49 PM)phoenix Wrote: test box: http://fskm.uitm.edu.my/uitm-ctf/UitmCTFTestBox.ova

ape function testbox nih? @[skullv2]

test network, sama-ada peserta bole connect ke tak kalau tak silap

aah utk connect network vpn tuu,
pis nk try vuln box x, meh teamviewver
ak nk export db plak xreti, tgk db pon x blah(guna terminal linux server tuu)
Reply
16-06-2012, 09:53 PM,
Post: #24
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
yg crypto200 ni aku tak try pun,tp maybe flag dia 1malaysia kot.
sbb tgk dr ayat2 dia cm dr http://en.wikipedia.org/wiki/1Malaysia

;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
16-06-2012, 10:01 PM,
Post: #25
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(16-06-2012, 09:53 PM)p0pc0rn Wrote: yg crypto200 ni aku tak try pun,tp maybe flag dia 1malaysia kot.
sbb tgk dr ayat2 dia cm dr http://en.wikipedia.org/wiki/1Malaysia

;d

flag dia key untk cipher tu kot ;d
http://smurfoncrack.com/pygenere/pygenere.py
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
16-06-2012, 10:09 PM,
Post: #26
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(16-06-2012, 10:01 PM)johnburn Wrote:
(16-06-2012, 09:53 PM)p0pc0rn Wrote: yg crypto200 ni aku tak try pun,tp maybe flag dia 1malaysia kot.
sbb tgk dr ayat2 dia cm dr http://en.wikipedia.org/wiki/1Malaysia

;d

flag dia key untk cipher tu kot ;d
http://smurfoncrack.com/pygenere/pygenere.py

aah.da dapat ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
16-06-2012, 10:38 PM,
Post: #27
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(16-06-2012, 10:09 PM)p0pc0rn Wrote:
(16-06-2012, 10:01 PM)johnburn Wrote:
(16-06-2012, 09:53 PM)p0pc0rn Wrote: yg crypto200 ni aku tak try pun,tp maybe flag dia 1malaysia kot.
sbb tgk dr ayat2 dia cm dr http://en.wikipedia.org/wiki/1Malaysia

;d

flag dia key untk cipher tu kot ;d
http://smurfoncrack.com/pygenere/pygenere.py

aah.da dapat ;d

mcm mana korg cari key tu masta popcorn n masta johnburn
http://smurfoncrack.com/pygenere/pygenere.py , cmne nk guna, python try.py kt linux xde output pape pun.huhu
Reply
16-06-2012, 10:47 PM,
Post: #28
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(16-06-2012, 10:38 PM)skullv2 Wrote: mcm mana korg cari key tu masta popcorn n masta johnburn
http://smurfoncrack.com/pygenere/pygenere.py , cmne nk guna, python try.py kt linux xde output pape pun.huhu

mmg xde output sbb tu dlm bntuk module bkn run direct gtu je ;d
cara nk pkai ada dia tunjuk kt atas tu kn
[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
17-06-2012, 01:16 AM,
Post: #29
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
soklan signal tu under category ape ye?
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
17-06-2012, 01:28 AM,
Post: #30
RE: Sesape ade link untuk download soalan2 UiTM online CTF 2012 ?
(17-06-2012, 01:16 AM)p0pc0rn Wrote: soklan signal tu under category ape ye?

tak silap steganography



thanks johnburn ^^
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  CSAW CTF 2012 phoenix 4 997 06-10-2012, 06:38 PM
Last Post: amsama
  UiTM CTF VulnBox skullv2 17 3,155 10-07-2012, 06:21 AM
Last Post: skullv2

Forum Jump: