Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBD Tee summer 2012
25-05-2012, 03:39 PM,
Post: #31
RE: TBD Tee summer 2012
(25-05-2012, 02:30 PM)Selipar Jepun Wrote: Aku sokong kaler selain hitam, sebab baju TBD dari dulu lagi kaler hitam, tukar la kaler lain pulak.

Yang suka pink tu aku x masuk campur GayFace

buat semua bju warna putih , then buat 1 bju warna pink kasi kat anthrax , green byar xpe GayFace ok x abam anthrax GayFace
Green ask Anthrax
Anthrax say Go Dai
Facepalm now my name Go Dai ~cr1
Reply
25-05-2012, 10:12 PM,
Post: #32
RE: TBD Tee summer 2012
(25-05-2012, 08:41 AM)p0pc0rn Wrote: bkn nk kondem,tp sori.imho, tak lawa

[Image: Draugiemlv-Fermu-trakums-1.jpg]
why p0pcorn? majuk ah camni ;d
adakah sebab komposisi logo? sebab kaler baju? sebab berserabut mcm suhz kate? atau nak yang formal punye?



(25-05-2012, 09:11 AM)suhz Wrote: design ni lawa, tapi nampak serabut.

sebab apa, bg pendapat aku ada 4 pecahan objek/gambar kat baju tu yg membuatkan dia nampak serabut. kalau boleh biar simple dan tak serabut. cth baju tbd yg sebelum ni, bole pakai gi keje lg =)

kalau nak letak nama, maybe letak bwh logo tbd ke, lbh kurg mcm tu la kot.. pandai2 adjust. lg satu logo "TBDSecurity" tu dah tak digunapakai, harap tak masukkan dalam design. Big Grin

orait suhz, nanti aku usahakan, thanx sebab bagi pandangan Smile
nak buat baju ni santai2 je, masa perjumpaan tbd ke, camtu le ;d


(25-05-2012, 11:50 AM)Yo! Wrote: baju warna putih biasanya nmpk murah kecuali klu ko mmg nk tempah yg grade A pnya, cotton tebal, hrga sedikit tinggi. pink pon sama. klu hitam nmpk lebih berkualiti walopon kualiti rendah.. sbb tuh kbykn bju org printed guna baju hitam. aku pon suka ngan konsep design.. simple.. cuma username tu aku rasa x perlu kot, jd cam baju kelas masa sekolah lak.. hilang class.. GayFace

kalau boleh memang nak tempah baju cotton grade A la, kalau ada kontek cakap la ye dekat sini.
dan kalau boleh kita buat sulam, lagi cun kan? tapi mahal la kot sikit ;d


oke sebab ramai yang bagi komen membina, nanti nak try post satu lagi konsep yang amat simple.
Reply
25-05-2012, 11:52 PM,
Post: #33
RE: TBD Tee summer 2012
ni yang latest...minta bagi pendapat utk proses buat baju cepat2 ;d

[Image: WPwtw.png]
Reply
26-05-2012, 10:10 AM,
Post: #34
RE: TBD Tee summer 2012
aku ckp tak lawa sbb mcm design yg lame je aku rs ;d
so once da tgk yg lawa skali,2nd time tgk takle la ckp lawa lagi.
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
26-05-2012, 07:48 PM,
Post: #35
RE: TBD Tee summer 2012
nk beli satu >.<
Reply
26-05-2012, 07:51 PM,
Post: #36
RE: TBD Tee summer 2012
(26-05-2012, 10:10 AM)p0pc0rn Wrote: aku ckp tak lawa sbb mcm design yg lame je aku rs ;d
so once da tgk yg lawa skali,2nd time tgk takle la ckp lawa lagi.

ko tolong la design bg kelainan sikit GayFace
[Image: 54986369.png]
Reply
26-05-2012, 09:57 PM,
Post: #37
RE: TBD Tee summer 2012
cantik gak..sy suka logo burung tu..kalau muka troll, malu la nak pegi luar =='

dah siap nnti bgtau ye, nak beli sebijik
Time kasih kepada TBD sebab mewujudkan web ini yang berguna untuk share ilmu kepada golongan2 noob seperti saya Big Grin XD
Reply
26-05-2012, 10:20 PM,
Post: #38
RE: TBD Tee summer 2012
design latest nie fail..maybe sbb belakang dia tu terlalu simple + font sgt GayFace macam baju buat sendiri pon ada..depan maybe dah oke kot..
Lai2 singgah blog saye --> http://keyboardexploit.blogspot.com/

[Image: bibornsignature.png]
Reply
26-05-2012, 11:37 PM, (This post was last modified: 26-05-2012, 11:44 PM by p0pc0rn.)
Post: #39
RE: TBD Tee summer 2012
(26-05-2012, 07:51 PM)Selipar Jepun Wrote:
(26-05-2012, 10:10 AM)p0pc0rn Wrote: aku ckp tak lawa sbb mcm design yg lame je aku rs ;d
so once da tgk yg lawa skali,2nd time tgk takle la ckp lawa lagi.

ko tolong la design bg kelainan sikit GayFace

;d sori aku da resign main potocop.

mmpu hny bg kritikan aje.
aku bg kritikan sbb da byk kali jd chief pnp kt uni.
so b4 jd chief slalu sgt dihntam oleh chief besar,sbb dhntam adalah design2 yg dibuat adalah common.

try wat kelainan skit.


ni myb aku leh bg idea

common design
- logo akan bhgn kiri atas (dekat poket)
- blkg mst nama website/nama syarikat/nama kelab
- ada percubaan letak nama website/nama syarikat/nama kelab kurang menarik sbb bawah org tak bpe tgk..

ni cadangan aku if korg berani nk design la

1)
buat tshirt berkolar..
kt kolar tu wat lambang helang/phoenix..
if kita tutup butang,nmpk helang/phoenix.. tu just mcm terbang biase..once kita buka 1-2 butang nmpk mcm helang/phoenix..
tu nk menerkam mangsa..
- bhgn blkg? letak qr code,kendian design tulisan the hollow withing tu mcm mengepung qr code tu..seolah2 mcm the hollow tu within the qr code..
so sape2 public curious,dorg kena la scan qr code tu decode :P

2)
amik gamba anonymous/vendetta as background blur2..with tangan..buat2 mcm nk tilik globe tuh..kt situ letak tbd.my the hollow within..


nmpk ape yg aku cuba tekankan? trademark tbd = the hollow within..so naikkan aura trademark tu bagi org rs 'WOOO~' daripada org tgk 'oh.'
idea je la kn..if nk wat lain dr lain..silakan..if nk simple,yg latest kau bg ni da ok Big Grin

ni simple nk bg imagination
a) gamba kurosaki
[Image: The_hollow_within____by_mandragora2012.jpg]
if letak satu quote kt situ " the hollow within" mst da nmpk kool skit.hahahahaha

ni gamba mane tah jmp.guna ayat same
[Image: main1290021555._SX620_SY349_.jpg]
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
27-05-2012, 04:56 PM,
Post: #40
RE: TBD Tee summer 2012
da senyap da thread ni, xkan x jadi kot GayFace
[Image: 54986369.png]
Reply
27-05-2012, 05:03 PM,
Post: #41
RE: TBD Tee summer 2012
(27-05-2012, 04:56 PM)Selipar Jepun Wrote: da senyap da thread ni, xkan x jadi kot GayFace

sebab kau mintak free hari tu terus xjadi buat ;d

Spoiler:
tengah fikir betul gak yg p0pcorn cakap, design same je . aku ingat dah lain dah aku buat hari tu ROFL
rupanya masih sama ;d.
tengah fikir cadangan yg p0p bagi nak buat camne bagi simple dan lain daripada lain ;d
Reply
27-05-2012, 05:08 PM,
Post: #42
RE: TBD Tee summer 2012
if nk folo kolar2 semua tu aku rs myb agak costly la.
tp design yg bju putih tu pun ok je.leh pakai utk santai2 mcm wokshop ni.
tgk cegu smael pny baju tu simple gak ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
27-05-2012, 08:07 PM,
Post: #43
RE: TBD Tee summer 2012
Aku suka kolar nmpk keparat...
Reply
27-05-2012, 09:15 PM,
Post: #44
RE: TBD Tee summer 2012
aku rase buat konsep

baju kaler kelabu .. logo burung tu biar besar kat belakang saiz A4.. baru nampak cam kelab gengster sikit.
TBD.my - The Hollow Within kita letak kat dada..

GayFace
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
27-05-2012, 09:27 PM,
Post: #45
RE: TBD Tee summer 2012
"The Hollow Within" <- aku rasa ni tagline lama ni.. ke still guna @[suhz] ? Logo burung tu pun sama gak.. 1st design baju dlu mmg guna logo tu based on (aku lupa sape yg design), tp klau tuka konsep lain kan lg bgus.. Nmpak skit variety..

Ni 2-3 helai baju kua smua lebih kurang design baik aku order 1st design 3-4 helai je.. -.-
Reply


Forum Jump: