Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WARGAMES.MY 2012
17-04-2012, 02:08 PM,
Post: #1
WARGAMES.MY 2012
Code:
http://wargames.my/wgmy2012/

Quote:HackerspaceKL is a community-oriented hackerspace where people make creative things with technology. It is a place for hackers, coders, geeks, makers, nerds, artists, students, and everyone from all walks of life to hang out and meet each other, work on projects and meet people with similar interest, conduct lectures, workshops, tutorials, and share knowledge and resources such as electronic equipments, computer devices, and other gadgets.

This year, with help from The Sexy Kambingz, HackerspaceKL is organizing Malaysia's only Online Capture The Flag Contest.

What it is

* A platform for malaysians to test and show off their knowledge of IT security and ethical hacking.
* A place to meet other like minded malaysians with skills and in-depth knowledge of IT security.
* A 24 Hour, non-stop, pure hacking, pure fun competition!
* A place to make a name for yourself.
* A place to win cool prizes! xD
* Open for ALL MALAYSIANS regardless of age, gender, and profession.

lain2 g baca sdri.
leh la g ajak yg hebat2 join..mane la tau dapat duit as prizes..
yg kuat hack facebook..yg kejar star kt zone-h..yg kuat deface letak gambar org kawin ke..
hah..p register amik ilmu skit..cakap diri hebat..p guna hebat tu ke arah yg betul skit

thanks ph34zcr4ck sbb post kt shoutbox
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
17-04-2012, 02:13 PM,
Post: #2
RE: WARGAMES.MY 2012
Xda masalah... Smile jgn lupa reg Big Grin
Reply
17-04-2012, 02:28 PM,
Post: #3
RE: WARGAMES.MY 2012
Terbaek!!!
Reply
17-04-2012, 04:51 PM,
Post: #4
RE: WARGAMES.MY 2012
"Players MUST complete at least one challenge from each category to be eligible to win"
Daripada pemerhation aku, korang punya record untuk soalan binary rendah, dah boleh start practice Smile
http://w3.tbd.my/forum-108.html
Reply
17-04-2012, 09:19 PM,
Post: #5
RE: WARGAMES.MY 2012
(17-04-2012, 09:06 PM)Muhammad Wrote: nape wargames ni x boleh just dikira markah utk satu hari challenge jek.. kenapa mesti writeup utk binary2 challenge sebelum hari tu diberi markah yg byk... why oh why?? Sleepy Sleepy

Make sure takde yg share flag kot. ;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
17-04-2012, 09:25 PM,
Post: #6
RE: WARGAMES.MY 2012
saya selaku wakil ahli kelab noob-binary menentang sekeras-kerasnya peraturan wargames.my yang memberikan markah bonus pada peserta yang dapat menjawab soalan binary yang sememang-memangnya kami noob.

p/s tmbh le soalan bonus lain skit..kasihanilah kami Sad




;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
17-04-2012, 10:22 PM,
Post: #7
RE: WARGAMES.MY 2012
binary tu ape?sama ngan reversing?aku xtau term2 nih..huhu
jom stadi reversing..huhu

teach me masta
Sad
Jack of all trades, master of none. Facepalm
Reply
18-04-2012, 01:32 AM,
Post: #8
RE: WARGAMES.MY 2012
kalau korang boleh sediakan tempat, ada big monitor/projector, aku boleh buat kelas basic reverse code engineering. requirement basic c/c++.
Reply
18-04-2012, 09:09 AM,
Post: #9
RE: WARGAMES.MY 2012
semua celen2 ni tahap antarabangsa ke kesusahan game dia?
Reply
18-04-2012, 09:16 AM,
Post: #10
RE: WARGAMES.MY 2012
(18-04-2012, 01:32 AM)smael Wrote: kalau korang boleh sediakan tempat, ada big monitor/projector, aku boleh buat kelas basic reverse code engineering. requirement basic c/c++.

aku boleh usaha sediakan tempat sbg kelas..ada projector, +/-10PC, aircondition tp semua luar KL..boleh pilih drp utara smpai selatan+sarawak, -sabah, -perlis ;d

tp aku kena berunding terlebih dahulu dgn pihak2 yg berkenaan utk kbenaran penggunaan
xsxs Wrote:"I may contains particular combinations of colors or black and white contrast, may/ may not cause epilepsy, nausea or the urge to do weird things to domestic animals."
EOF
);}
Reply
18-04-2012, 10:30 AM,
Post: #11
RE: WARGAMES.MY 2012
aku prefer sekitar lembah klang ni. kelas tu pendek jer, 2 hari sebagai pengenalan (sabtu & ahad).
Reply
18-04-2012, 11:34 AM,
Post: #12
RE: WARGAMES.MY 2012
kalau nk wat kt tgh2 KL aku leh usahakan.tp kena ada yuran skit la utk tong2 bayar bilik training ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
18-04-2012, 11:53 AM,
Post: #13
RE: WARGAMES.MY 2012
(18-04-2012, 11:34 AM)p0pc0rn Wrote: kalau nk wat kt tgh2 KL aku leh usahakan.tp kena ada yuran skit la utk tong2 bayar bilik training ;d

sounds good. pasal yuran tu korang uruskan apa yang patut, aku nak claim breakfast/lunch dgn minyak kereta jer Smile
Reply
18-04-2012, 01:55 PM, (This post was last modified: 18-04-2012, 01:56 PM by fatah.)
Post: #14
RE: WARGAMES.MY 2012
aku nak join juga kelas smael. list down sesiapa yang nak join kelas smael. GayFace
̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Reply
18-04-2012, 03:33 PM,
Post: #15
RE: WARGAMES.MY 2012
nak join kelas smael juga.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ucapan Hari Raya 2012 - 1 Syawal 1433 Hijrah RFC792 30 3,773 21-08-2012, 04:41 PM
Last Post: KukuBesi
  Majlis Berbuka Puasa & LAN Party TBD.my- 11/08/2012 suhz 61 7,067 14-08-2012, 12:37 PM
Last Post: lixdo

Forum Jump: