Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tambah Skill - Join INSEP
15-03-2012, 09:29 PM,
Post: #16
RE: Tambah Skill - Join INSEP
dah tu masuk ler INSEP, berbaloi ke tak bergantung atas seseorang tu, lantaklah pihak Universiti kebas duit kita sampai ribu2 pun tu hal dia dgn tuhan sbb tak amanah. kita join program sbb nak timba ilmu, pengalaman dan jugak duit GayFace

satu lagi bukan semua tempat tak ajar sgt dlm kelas, Abang aku okei je belajar dlm kelas, lecturer bg respon baik. NDT Inspection sekarang ni tgh hot, sbb banyak nak pakai orang. nanti bila kau dh dpt lesen 3rd party belanja lar orang2 kt TBD ni. GayFace setakat rm6000 sehari pejam mata je sign report ROFL

(15-03-2012, 08:08 PM)matz Wrote:
(15-03-2012, 02:05 PM)marblesbubbles Wrote: abang aku bekas INCEP dlm NDT Inspection, skali ngan PCN Welding Inspector.
bg dia berbaloi je, sekarang dah dpt handle projek kt lumut perak,
gaji basic rm3,000+ , tmbah pulak dgn elaun OT, elaun inspection dan sign report, dh dekat rm7,000 tu.
tp dia masih tak puas hati kot sbb boss kedekut gaji GayFace

mungkin membazir kalau "ter"silap pilih program kot.

Ni la kos pilihan aku. NDT Inspection. Cita-cita aku sejak bangku sekolah lagi.
Sebelum daftar UiTM pun, aku memang dah aim nak masuk NDT Inspection via INSEP. Smile

[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
Reply
15-03-2012, 10:09 PM, (This post was last modified: 15-03-2012, 10:12 PM by matz.)
Post: #17
RE: Tambah Skill - Join INSEP
Lagi satu sebab aku nak jadi Inspector Welder ni sebab cikgu aku.
Dia cakap suatu hari nanti dia nak tgk anak murid dia jadi inspector.


Ye la, aku dulu sekolah vokasional. Kelas aku masa tu boleh kata kelas paling hardcore dalam sekolah.
Ada masalah bagai, semua cakap budak-budak aku yang buat. Ramai orang pandang rendah je...
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
16-03-2012, 05:44 PM,
Post: #18
RE: Tambah Skill - Join INSEP
Wi gaji pun keras, HAHA. Semua kerja yg berkaitan Inspection ni gaji boleh tahan tinggi. Cuma satu je problem kerja WI ni, projek berkurangan, kalau projek semakin banyak boleh untung tingi-tinggi jugak. Kerja macam ni jerlah yang dpt gaji yg lumayan berpadanan dgn titik peluh. Orang mmg pandang rendah pd kerja ni, sbb nampak mcm kuli padahal inpection ni masuk site pakai safety helmet putih, jd boss GayFace

Ape-ape pun kerja teknikal macam ni jerlah aku caya duit yg dapat tu betul-betul halal, nak harapkan bisness takut nanti tak amanah pulak.

(15-03-2012, 10:09 PM)matz Wrote: Lagi satu sebab aku nak jadi Inspector Welder ni sebab cikgu aku.
Dia cakap suatu hari nanti dia nak tgk anak murid dia jadi inspector.


Ye la, aku dulu sekolah vokasional. Kelas aku masa tu boleh kata kelas paling hardcore dalam sekolah.
Ada masalah bagai, semua cakap budak-budak aku yang buat. Ramai orang pandang rendah je...

[Image: gamers%2Bpassion.jpg]
Reply
16-03-2012, 08:07 PM,
Post: #19
RE: Tambah Skill - Join INSEP
Takpe. Belajar la dulu.
Rezeki datang kemudian. Allah yang bagi... Smile
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
16-03-2012, 09:39 PM,
Post: #20
RE: Tambah Skill - Join INSEP
(16-03-2012, 08:07 PM)matz Wrote: Takpe. Belajar la dulu.
Rezeki datang kemudian. Allah yang bagi... Smile

betul tue matz..;d

website ni ade berkaitan jgk ngn INSEP ni..http://www.niosh.com.my
nk tanye ngn guys sume..ade x kabel nk masuk kursus ni secara free?
sy dengar ade pensyarah kat ipt yg kena cari budak nk masuk kursus safety and etc..kerajaan yg biaya..
tapi benda2 camnie cam secret plak,sape cepat dia dapat..
sy pun kalu ade peluang nk masuk gk,tpi xtau nk hubungi sape..:3
Hmm
Reply
17-03-2012, 07:01 AM, (This post was last modified: 17-03-2012, 07:04 AM by matz.)
Post: #21
RE: Tambah Skill - Join INSEP
Quote:website ni ade berkaitan jgk ngn INSEP ni..http://www.niosh.com.my
nk tanye ngn guys sume..ade x kabel nk masuk kursus ni secara free?
sy dengar ade pensyarah kat ipt yg kena cari budak nk masuk kursus safety and etc..kerajaan yg biaya..
tapi benda2 camnie cam secret plak,sape cepat dia dapat..
sy pun kalu ade peluang nk masuk gk,tpi xtau nk hubungi sape..:3

Memang free kursus ni. Klo Occupational Safety & Health tu, peluang kerja dia cerah jugak.
Tapi kerja selalu kena Outstation la. Kena sentiasa berada di site.
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply


Forum Jump: