Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
keyboard key function problem
12-03-2012, 03:38 PM,
Post: #1
keyboard key function problem
salam...sekali lagi aku ada masalah nak setting membe pnya laptop...jenis acer 4253....sepatutnya bila tekan Fn+f3 tuh dia akan kuar open wifi...tp dia kuar bluetooth...aku tak tau macam mana nak setting keyboard nih..mintak tolong..
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
12-03-2012, 03:43 PM,
Post: #2
RE: keyboard key function problem
driver da tengok ade ke x.??
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
12-03-2012, 03:47 PM,
Post: #3
RE: keyboard key function problem
masalah ngan driver kot.
cube try update driver.
Smile
[Image: sudoes.png]
Reply
12-03-2012, 03:50 PM,
Post: #4
RE: keyboard key function problem
aku x sure tu masalah dengan driver atau software. boleh cuba remap balik key tersebut, http://justkeepswimming.net/keymapper/

tp aku x sure utk fn button boleh guna ke tak, aku guna aritu utk disable F3 (keyboard aku jd g**, F3 sangkut asik kuar search jerk)
Reply
12-03-2012, 04:00 PM,
Post: #5
RE: keyboard key function problem
(12-03-2012, 03:43 PM)SoLarIZe Wrote: driver da tengok ade ke x.??

driver dia ok je...sume work properly...just 1 button tuh je...F3 spatutnya wifi...tp bila aku tekan..Bluetooth plak on...so, macam salah setting kat situ..aku nak edjas balik...google pon mrepek je bila aku search solution dia..lain yang search..lain yang kuar..
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
12-03-2012, 04:20 PM,
Post: #6
RE: keyboard key function problem
(12-03-2012, 03:50 PM)in2x Wrote: aku x sure tu masalah dengan driver atau software. boleh cuba remap balik key tersebut, http://justkeepswimming.net/keymapper/

tp aku x sure utk fn button boleh guna ke tak, aku guna aritu utk disable F3 (keyboard aku jd g**, F3 sangkut asik kuar search jerk)

(12-03-2012, 04:00 PM)kayman120 Wrote:
(12-03-2012, 03:43 PM)SoLarIZe Wrote: driver da tengok ade ke x.??

driver dia ok je...sume work properly...just 1 button tuh je...F3 spatutnya wifi...tp bila aku tekan..Bluetooth plak on...so, macam salah setting kat situ..aku nak edjas balik...google pon mrepek je bila aku search solution dia..lain yang search..lain yang kuar..

try buat ape yg in2x suggestkan ..
kalau x boleh baru cari solution lain ..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
12-03-2012, 04:42 PM,
Post: #7
RE: keyboard key function problem
(12-03-2012, 03:50 PM)in2x Wrote: aku x sure tu masalah dengan driver atau software. boleh cuba remap balik key tersebut, http://justkeepswimming.net/keymapper/

tp aku x sure utk fn button boleh guna ke tak, aku guna aritu utk disable F3 (keyboard aku jd g**, F3 sangkut asik kuar search jerk)

ha'aa laaa..mmg button fn tuh mmg takde ntuk remap balik..kang tak pasal lagi kacau benda2 yang lain...huhuh..dah la laptop orang nih..
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
12-03-2012, 07:48 PM,
Post: #8
RE: keyboard key function problem
ak pernah kena mcm ni kat laptop dell + windows 7, ak uninstall semua driver blutoh + wireless, pastu restart laptop,
lepas tu install balik driver pakai driver pack.

keputusan 100% working balik Big Grin

p/s :pakai windows update pun boleh kot.
Reply
13-03-2012, 09:23 AM,
Post: #9
RE: keyboard key function problem
(12-03-2012, 07:48 PM)hєχяυт Wrote: ak pernah kena mcm ni kat laptop dell + windows 7, ak uninstall semua driver blutoh + wireless, pastu restart laptop,
lepas tu install balik driver pakai driver pack.

keputusan 100% working balik Big Grin

p/s :pakai windows update pun boleh kot.

erm...tp yang nih bukan dell...tp acer..stahu aku dell ada setting hotkeys dia dekat bios...takpe2...aku try dulu la uninstall sume...windows update tak bleh...laptop nih not guinine..huhuhuu..
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
13-03-2012, 09:25 AM,
Post: #10
RE: keyboard key function problem
(13-03-2012, 09:23 AM)kayman120 Wrote:
(12-03-2012, 07:48 PM)hєχяυт Wrote: ak pernah kena mcm ni kat laptop dell + windows 7, ak uninstall semua driver blutoh + wireless, pastu restart laptop,
lepas tu install balik driver pakai driver pack.

keputusan 100% working balik Big Grin

p/s :pakai windows update pun boleh kot.

erm...tp yang nih bukan dell...tp acer..stahu aku dell ada setting hotkeys dia dekat bios...takpe2...aku try dulu la uninstall sume...windows update tak bleh...laptop nih not guinine..huhuhuu..
err genuinekn laa.. ;d
Reply
13-03-2012, 10:34 AM,
Post: #11
RE: keyboard key function problem
(13-03-2012, 09:25 AM)in2x Wrote:
(13-03-2012, 09:23 AM)kayman120 Wrote:
(12-03-2012, 07:48 PM)hєχяυт Wrote: ak pernah kena mcm ni kat laptop dell + windows 7, ak uninstall semua driver blutoh + wireless, pastu restart laptop,
lepas tu install balik driver pakai driver pack.

keputusan 100% working balik Big Grin

p/s :pakai windows update pun boleh kot.

erm...tp yang nih bukan dell...tp acer..stahu aku dell ada setting hotkeys dia dekat bios...takpe2...aku try dulu la uninstall sume...windows update tak bleh...laptop nih not guinine..huhuhuu..
err genuinekn laa.. ;d

hehehhee..heheheheh...
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
13-03-2012, 02:09 PM,
Post: #12
RE: keyboard key function problem
biasa acer ada satu soft yg hande functin "fn" cuba try install
acer model apa?
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [help] Window 7 Installation problem akiraro 19 2,793 29-01-2012, 08:17 PM
Last Post: kura_kura

Forum Jump: