Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minta Tolong..
09-03-2012, 03:54 PM,
Post: #1
Minta Tolong..
Assalamualaikum,

Ada sesiapa tahu tak macam mana nak betul kan pendrive ni.. Bila aku tekan je dia keluar "You need to format the disk in drive J: before you can use it"..

Bila aku tekan format, dia keluar macam gambar no.2 tu..

[Image: scaled.php?server=210&filename=captureou...res=medium]

[Image: scaled.php?server=823&filename=10544910.png&res=medium]
Reply
09-03-2012, 03:56 PM,
Post: #2
RE: Minta Tolong..
pendrive rosak la tu. ;d ;d
Reply
09-03-2012, 03:56 PM,
Post: #3
RE: Minta Tolong..
kantoi ada porn ;d
try buka kt pc lain
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
09-03-2012, 04:02 PM,
Post: #4
RE: Minta Tolong..
Cuba buka Disk Management.. boleh view x drive tu?
Derpina

Reply
09-03-2012, 04:05 PM,
Post: #5
RE: Minta Tolong..
cuba check pakai command prompt saje..

c://> eSadterpulang pada pc..ada yg dapat f:, g:, h:

kalau ada, cuba check ada x file dlm tuh
Reply
09-03-2012, 04:32 PM,
Post: #6
RE: Minta Tolong..
sblm2 ni ade terfomat ke file system lain tak ?mcm ext4 atau samthin2 yg lain yg bukan dari jenis fat atau ntfs? rasenye bende2 tu boleh jadi sbb jgk..cube format balik gune os lain..pati x pandai bab2 ni..cume teka je ..
sight nay cer
Reply
09-03-2012, 05:40 PM,
Post: #7
RE: Minta Tolong..
ko try bukak lam linux...pstu format pendrive tu ke ntfs...msuk windows blik...then format blik ke windows fs...lam linux pkai ntfs-3g
Reply


Forum Jump: